U nas w sumie jest przedszkole razem z zerowka czyli dzieci od 2.5 do 6 lat wszyscy w jednej grupie. U mnie problem największy z dojazdem bo gdyby z rana był dojazd i w południe to może bym coś znalazła a tak. Ale lepiej nazwać mnie patola
Straszne to jest teraz. Jak tylko ktos w ciazy to od razu komentarz ze to po 500+…
Mi sie nie nalezy, siedze w domu z synkiem, dostaje jeszcze macierzynski, ale nawet jak sie skonczy to i tak dochod przekracza. Ale jakos nie osadzam nikogo, nie zazdroszcze ani nie narzekam. Co to jest w dzisiejszych czasach 500zl, naprawde ludzie mysla ze idzie za to utrzymac rodzine?!
Rozumiem osoby, ktore zostaja w domu- znalezc dobra zaufana opiekunke jest ciezko, a jeszcze co sie zarobi to trzeba jej zaplacic, to tez wolalabym zostac z dzieckiem.
Najwięcej Dopowiedzenia maja właśnie Ci którzy nie dostają. Ja sama uważam że program nie jest dopracowany ale bez przesady żeby ludzie tak na siebie gadali
Co tu dzisiaj tak cicho? U nas znowu dzień zleciał jak mam dzieci siostry to jakoś czypko czas leci. Jak uspilam maluchy to ogarnęłam swoje sprawy później pocwiczylam. Spacer sobie odpuscilismy bo taki mroźny wiatr dzisiaj.
A teraz dopiero się kładę bo serial nadrabiam.
Faktycznie pustki tu dzisiaj…
U nas dzis jesienna szaruga, choć w sumie zimno, bo chyba 0 stopni… Może po obiedzie się coś poprawi to wyjdziemy trochę na spacer.
Ja dziś z dwójką maluchów w domu, b o mam chorobowe na Małą z powodu tej jelitowki co ja ostatnio dopadła, a wczoraj syna musiałam wcześniej z przedszkola odebrać, b o zwymiotował, na szczęście tylko ten jeden raz,wiec mam nadzieje, ze teraz i z jednym i z drugim będzie ok :).
Przeglądałam te niby promocje na black friday, ale jakoś szału nie ma, a przynajmniej ja nic faktycznie w super promocji nie znalazłam.
U mnie wczoraj syn pierwszy raz goraczkowal (10 mcy), wpadlam w panike, jeszcze maz akurat byl - bo tak to ciagle w trasie- i panikowal gorzej ode mnie. Juz chyba wole jak go nie ma, bo tylko sie na siebie drzemy w takich stresowych sytuacjach. Po chwili sie przepraszamy, a za moment znowu to samo.
Ja kupilam mezowi smartwatcha za 899, a dzien wczesniej byl za 1199 tylko nie moglam kupic, bo serwery strajkowaly. Na moje szczescie bo nastepnego dnia patrze, a tu na black week 899 i jeszcze stacjonarnie pojechalam kupic. Mialam karte podarunkowa na 300zl wiec nie wyszlo tak tragicznie, 30stke ma sie raz w zyciu (choc i tak boje sie, ze sie wydrze ze taki drogi i bedzie kazal zwrocic;D)
Ma urodziny w nastepnym tygodniu.
Kurcze a ja wstałam rano ogarnęłam do szkoły moje panniece i się położyłam i wstalismy po 10 tej haha. Mąż teraz do pracy pojechał a ja idę młodego uśpić. Dziś wolne mam od dzieci siostry więc luźny dzień. U nas jakieś 5 st na dworze więc na pewno wyjdę z mlodym na pole. A i tak muszę do sklepu iść.
Ja miałam wczoraj zajrzeć ale siły nie miałam tak kiepsko się czułam pół dnia wymiotowalam i jeszcze wieczorem. Dziś też nie jest za ciekawie. Byłam z córką na rehabilitacji i teraz jestem u mamy. Dziś ide do ginekologa w swojej miejscowości też prywatnie. Mąż też chcę iść. Boję się, że pójdę do lekarza i mi powie że serduszko nie biję i nie będzie dziecka.
Anetka, nie stresuj się tam niepotrzebnie:). Skoro się tak źle czujesz, to powinno być wszystko ok. Tak mi kiedyś lekarz mówił, jak miałam straszne mdłości, z e tzn ze jest wysoki poziom hormonów ciążowych, w iec ciąża rozwija się prawidłowo.
Desiraya, z tym panikowaniem to u nas tak samo, j a jakoś potrafię w takich sytuacjach podejść na chłodno i spokojnie działać, m oze widzę ten stres męża i wiem, że ktoś musi mieć głowę na karku;), a mąż to tylko krzyczy i panikuje i tylko dziecko bardziej stresuje jak np się uderzy, czy skaleczy, to jak widzi taka reakcje, to przeważnie zaczyna bardziej płakać.
A z prezentem, to faktycznie zaszalałaś
co tam pokupywałyście na promocjch, ochwalcie się?
Buty dla Emsi na zimę, ale nie wiem, czy się liczy, bo wzięłam za zwrot z mojej reklamacji. Sobie nic, jak zwykle.
byłam w galerii, chciałam męzowi zegarek kupic, i sobie coś, nic nie kupiłam, ludzie jak poparzeni lataja, a konkretnego modelu nie było
Alicja to u mnie tak samo. Syn sie uderzy, ja nie reaguje to idzie dalej, a jak maz od razu ojeju i na rece to wrzask na pol godziny
Ojj no cos czuje, ze nawet nie otworzymy zegarka tylko pojdziemy zwrocic:/
Ja to się nawet nie wybieralam do galerii dziś. U nas jak są wyprzedaże kolekcji to kupuję się dwa razy taniej niż na tym całym blaku:-p. To taki pić na wodę jak dla mnie. Często podnoszą ceny na kilka dni przed tylko po to zeby w piątek obniżyć.
Mnie wczoraj nie było bo ciężki dzień w pracy. Myślałam że wtopilam 150 zł w pracy, ale na wieczór do mnie zadzwonili z kasy że źle coś policzyłam i oddałam im za dużo ehh…
Moja Mela już trzeci tydzień nie pójdzie do przedszkola, ale tak bardziej profilaktycznie, bo jak by teraz złapała katar to już by się mogło skończyć ostrym zapaleniem ucha, a miała wcześniej zapalenie górnych dróg oddechowych i zatkane ucho. A już ją dosłownie nosi w domu… dwa dni temu rozbiła klosz od lampy, dziś wylała Bartkowi jogurt na głowę, i tak dalej i tak dalej.
Lekarz powiedział, że ciąża jest wczesna 4-5 tydzień. Więc książeczki do ręki nie dostałam. Tylko tyle, że potwierdził ciążę. Raczej się zapiszę na nfz do lekarza i będę chodzić na nfz, a prywatnie będę kontrolować czy wszystko w pożądku i badania będę mieć za darmo wtedy, a i płatne badania mi się należą za darmo jak chodzę na nfz ze względu choroby córki.
Aneta najwazniejsze ze ciaza potwierdzona co do ‘ksiazeczki’ Karty ciazy to mi zalozyli ja dopiero na ostatniej wizycie czyli na 12 tygodni wiec na spokojnie mam nadzieje ze choc troche te uciazliwe dolegliwosci ci odpuszcza …
Miala bym chec wybrac sie do galerii Oliwi kupic jakies spodnie czy cos ale co z tego jak znow jestem uziemiona w domu … Oliwia wczoraj w nocy ni z tego ni z owego wymiotowala cale lozko caly pokoj o 3 nad ranem pranie no po prostu makabra rano brzydka kupa juz myslalam ze jelitowka ale caly dzien spokoj nic tylko mowila ze ja brzuszek boli poszla spac i co ?? Powtorka z rozrywki wlasnie pranie sie pierze a ona spi w salonie … Małgosia co chwile poplakuje a mnie z tego wszystkiego boli juz glowa …
Sylwia, to dużo zdrowka:). Moja Mała jak ostatnio miała jelitowkę, to też w jeden dzień kilka razy biegunka, p otem dzień spokoju i znowu biegunka i wymioty z rana, do następnego dnia spokój i znowu. Wiec u Was również może być jelitowka - trzymajcie się. …
Alicjas u nas biegunka tylko raz wczoraj rano dzisiaj noc raz wymioty wczoraj w nocy 2 razy wymioty
Sylwia to trzeba mieć założone do 10 tygodnia, że jesteś pod opieką lekarską. Więc jak dla mnie takie dokumenty powinien już dac.
U mnie córka w nocy zasnąć nie mogła nad ranem koło 5 się przubudzala. Ale wstała dopiero o 12. Teraz się bawi, a ja leżę obok. Mi nawet herbata nie podchodz tylko w gardle stoi. Jedynie sok z czarnej porzeczki ale kompot domowej roboty, kawa z mlekiem i woda w ostateczności. Jedzenie to kiepsko nadal i tylko leżenie. W sumie lekarz kazał mi dużo leżeć jak tylko mogę.
Aneta nie prawda karta ciazy ne musi byc zalozona do 10 tc max do 10 tc musisz byc na wizycie u ginekologa i musi byc ona odnotowana w twojej karcie choroby jaka znajduje sie u ginekologa a karte ciazy moga zalozyc duzo pozniej tak jak np w moim przypadku w 12 tc i na tej wizycie co mi ja zakladali wpisali zarowno wizyte z tego dnia jak i poprzednia na ktorej bylam wczesniej wiec z automatu bylam jest to informacja ze jestem pod opieka ginekologa wczesniej niz przed ukonczeniem 10 tc