Hej dziewczyny
Pati i jak tam po wizycie u lekarza?
Paulina na pewno dużo osób tutaj było za Twojej kadencji, bo były z 2 laktatory do wygrania
Witaj na forum #teamLOVI!
Hej dziewczyny
Pati i jak tam po wizycie u lekarza?
Paulina na pewno dużo osób tutaj było za Twojej kadencji, bo były z 2 laktatory do wygrania
U mnie była burza. My z mężem i córką pojechaliśmy jeszcze do torunia wieczorem. Jeszcze chciałam sobie poćwiczyć po powrocie ale mąż mnie wygonil spać. Więc zaglądam co u was słychać. Jutro jak wypali to z męża rodzeństwem się wybierzemy też do torunia.
Pati wiesz już jaka jest płeć dziecka?
U nas pada , miały być burze ale na szczęście nas omijają.
Też planujemy dzisiaj jeszcze do Torunia skoczyć ale już z dzieciaczkami tylko ciekawe czy pogoda na to pozwoli
Zamarancza te co o laktator grały to nawet ich nie pamiętam haha ale był wtedy taki harmider że człowiek się odnaleźć nie mógł.
U nas zimno jak cholera dzisiaj.
Zaraz ogarnę sobie i może pocwicze
Cześć laseczki
Wczoraj udało mi się ogarnąć i dzisiaj też chwilę jestem
Zamarancza - przez te konkursu z laktatorem to część osób wręcz odpuściła sobie forum. Ja się wtedy strasznie gubiłam Ale powoli wracam
Upały w końcu ustapiły i jest czym oddychać u nas
miłego dnia
Mi na tym laktatorze zależało bo dziecko było w drodze i ani razu nie użyłam, czeka na kryzys laktacyjny lub wielkie wyjście z domu a jakoś tak się wykręciłam że codziennie tu zaglądam.
Do mnie dziś przyjeżdżają teściowie więc sprzątamy, zakupy, gotowanie inerwowa atmosfera jak to zawsze gdy mam dużo do zrobienia.
Dotgo maluszek ma stan podgorączkowy i śpi albo marudzi.
To prawda jak był laktator do wygrania to tu było straszne zamieszanie. Nawet wtedy mi się tu zaglądać nie chciało.
Nam dziś wyjazd do torunia nie wypalił. Mieliśmy jechać z męża rodziną ale coś im nie pasowało. Nic straconego bylismy za to na dożynkach w bobrownikach. Pierw byliśmy z córką, a później jak podalismy córce lęki to zostawiliśmy córkę u moich rodziców. Teraz córce wyszła jedynka na górze i od dwóch dni stuka ząbkami. Jutro jedziemy na kolejne dożynki i do teściów co mi się za bardzo nie uśmiecha ale zobaczę co będzie dalej.
Witam w niedzielę. U nas chłodno mocno wieje. Byłam z mlodym i Zuza w kościele a teraz kończę obiad. Zaraz młody spać pójdzie to może z mężem jakiś film obejrzę.
Anetko ja też w tym czasie mniej zaglądałem bo nie mogłam się odnaleźć haha
Kasia i dobrze że zostałaś
Cześć U nas ponownie deszczowo
Dzisiaj młoda dużo śpi. Zauważyłam, że na deszcz i burze ona tak ma
Ja powoli, powoli wbijam się w jakiś rytm i coraz więcej robię
Dzisiaj z mężem obejrzeliśmy połowę filmu:) “John Wick” - polecam Film akcji. Jak młoda pójdzie spać to obejrzymy dalej
Podobno jest jeszcze 2 część, ale nie wiem czy mąż będzie chciał dzisiaj oglądać.
Jutro mamy wycieczkę do Łodzi całodniową z młodą Trochę ludzi poodwiedzam
A w ogóle to jestem z siebie dumna Już 4 dzień z rzędu udaje mi się tutaj wejść
I obiad 3 razy robiłam:) Wracam do formy
Paulina to bardzo miłe
Pcheła dla mnie John Wick 2 równie dobry jak 1. W piątek oglądaliśmy polski “podatek od miłości” jak na polską komedie całkiem dobre teksty, naprawdę mnie rozbawił.
Wizyta zakończyła się porażką dalej nie wiem co będzie , ogólnie dziecko bardzo ruchliwe ale nic nie widać . Mam niestety infekcję której nie mogę się pozbyć i teraz będę brała 3 antybiotyk jak to nie pomoże to lekarz powiedział , że będę musiała się położyć do szpitala i mi podadzą dożylnie , ciekawa jestem ile wtedy będę tam siedzieć Ogólnie jestem dobrej myśli i mam nadzieje, że mi pomoże bo nie chce do szpitala. Teraz w tygodniu będę szła do innego lekarza zapytać o opinie i przy okazji usg 3D-4D może wtedy się dowiem. Lekarz też mnie trochę zdenerwował bo ogólnie u niego jest tak że idzie się i czeka teraz nagle trzeba było dzwonić i nie dość że płacę za każda wizytę 150 zł to jeszcze czekałam prawie 3h w kolejce. Na pytanie zadane czy mam brać tylko pregnę z dha powiedział że tak i teraz nie wiem bo wcześniejsza pregna plus miała sporo witamin . Na dodatek sama zmieniłam witaminy , bo nawet mnie o tym nie poinformował.
Dziewczyny obejrzyjcie sobie film “Złe mamuśki” jak wam się spodoba to jest też druga część ja się mega uśmiałam Chociaż pierwsza mi się bardziej podobała
Pcheła m. in, ja odpuściłam przez to forum, bo byłam tutaj nie dla nagród, ale jak było 30 komentarzy nie na temat i powtarzanych to się odechciewało…
Dziewczyny niektóre to tylko komentarze przepisywaly choć ubieraly w swoje słowa. Taki szał był wtedy, że nie szło tego ogarnąć.
Ja z rodziną byliśmy na dożynkach w chrostkowie, a później u teściów. Zjechała się cała rodzina i poznałam przyszłych teściów siostry męża. Przyjechali z córeczką. Jaka ona mała i popiskuje jak owieczka. Jutro mąż wraca do pracy. Więc ja pożyczam samochód od rodziców bo muszę z córką na rehabilitację jechać bo pani wraca z urlopu, a na początku września na urlop idzie pani co do domu przyjeżdża. Szkoda bo u mnie córka na tym traci ale to ja już w tym czasie z nią w domu pocwicze, a każdemu należy się urlop by odpocząć psychicznie i fizycznie.
Też miałam ochotę na laktator ale tak jak wy nie mogłam się tutaj odnaleźć . Wątki pozakładane w konkursach pelno dziewczyn którym chodzi tylko i wyłącznie o laktator a nie zostanie na forum . W końcu odpuściłam i stwierdziłam że zostane przy swoim staruszku .
Pati, to faktycznie idź na konsultacje do innego lekarza, bo kolejny antybiotyk z rzędu to nieciekawie. A co to za infekcja? I ntymna? a mialas robiony wogole antybiogram?
Pchela ja uwielbiam ten film oglądałam kilka razy niedawno 2 oglądałam.
Pati szkoda że nadal nic nie wiesz. Oby leki pomogły żebyś nie musiała się kłaść do tego szpitala.
Źle mamuśki też widziałam fajna komedia.
A ja z małą czekam u ortodonty na poczekalni aż mnie szlak trafia wydać kasę eh ale jak trzeba to trzeba.
Pati lepiej nie wiedzieć niż się zdziwić później. U mojej koleżanki miał być chłopak usg co miesiąc, a w 8 lekarz stwierdził że jednak dziewczynka.
Cześć dziewczyny!
Co do forum, to ja się troszeczkę zraziłam, właśnie takim “wyścigiem” pogubiłam totalnie.
A po za tym cały sierpień przygotowujemy ze znajomą mamą kolejną odsłonę sesji mam noszących i karmiących
W październiku odbędzie się wystawa <3 <3 <3
Iga za chwilkę kończy pół roku, a niedawno Wam pisałam, że przyszła na świat hehe :))
Czasem zdarzają się dni, kiedy staje o 8 rano i nie śpi ciągiem do 22… eh.
Muszę kupić spacerówkę, gdyż nie chce jeździć w gondoli, a także powoli z niej wyrasta,
Miłego dnia dziewczyny!
Dziewczyny, pozwolę sobie wstawić tutaj post, bo wiem, że wiele z Was ma konto na Canpolu, a może nie wszystkie zaglądacie do wątku o poradach Canpol. Proszę, zagłosujcie na mnie i na pozostałe forumowiczki:
Paulina
https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/users/5/7303-jak-zapobiegac-wypadkom-dzieci-w-domu-
mamma_pchela
https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/0/7326
manndarynka
https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/0/7330
Dziękuję za każdy głos.
Dobry wieczor my juz po wakacjach pogoda nam sie trafiła średnia ale i tak skorzystaliśmy pocjodzilismy, popluskalismy w basenie no i jedzenie w knajpkach to najbardziej mnie odciazylo.
W srode ide amze starszakiem na pierwszy dzien adapracji przedszkolnej. Zobaczymy czy mu sie spodoba. Maly za to ma jajis skok od przedwczoraj cyc co godzine w nocy ponad 5pobudek gdzie za noworodka byly 3 eh ald moze sie ustabilizuje zaraz albo wyjazd tak na niego wpłynął.
pati kiepsko z tym lekarzem i czas oczekiwania bardzo dlugi jaj na prywatne wizyty powinno to jakos inaczej rozwiązać. Mozd skonsultuj z innym bo dziwne podejscie do pacjenta trochd olewcze. I ja tez dopytam co Cię tal męczy bo troszkę do tyłu z wpisami jestem i juz niezbyt się orientuję.
Mariee fajnie ze pochlonął Was temat sesji i noszenia mozna poznac fajnych ludzi inne pasjonatki.
U nas za miesiac pol roku i wlasnie spacerowka zamowiona bo maly nam siada w gondoli jak pociągnie i jie chce w niej zbytnio jezdzic. Bedzie mial spacerowke rozkladana na plasko moze wieksza widoczność przekona go do jazdy wózkiem. Taką mam nadzieję
Pchela tez uwielbiam ten film.i rowniez polecam super odmóżdzenie po ciezkim dniu hehe
Paula oj niestety te zebowe sprawi i wizyty swoje kosztują nie dosc ze srednio przyjemne to kasa idzie.
Ja juz w tym.miesiacu wypienieżylam sie na dwa ubytki jeszcze zostal jeden i mam nadzieje spokoj na kolejne lata.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.