Wątek ogólny (Część 1)

Z dwójką już zdecydowanie ciężej mi nadrabiać forum, ale może z czasem lepiej się z organizuję :slight_smile:

Sylwia, najważniejsze, że wychodzicie na prostą. Oby to wszystko jakoś dobrze się poukładało i zdrowe były te dzieciaczki. Ja cały czas sobie powtarzam, że są znacznie gorsze rzeczy jeszcze.

agn, też tego strasznie nie lubię, ale czasami są tacy niezdecydowani. Najbardziej też mnie wkurzają jak się umawiają na odbiór osobisty i nawet nie napisze, że nie przyjdzie.

Paulina, taki mąż to skarb, mój często mówi to samo :slight_smile: Miłe to jest:) Fajnie, że kończycie szczepienia, dla mnie też to była ulga, a teraz od nowa nas to czeka.

Evelin, musimy robić raz w tygodniu przez 6 tygodni. Także co tydzień 200 zł. Raz może nam odpadnie, jeśli zrobią w CZD.
A znowu jeździć na sor po różnych szpitalach z dwójką maluchów i naczekać się o ile w ogóle się uda zrobić echo, to jednak wolę dać to 200 zł.

Sylwia z tego co kojarze to Aneta chudziutka wiec ma raczej problem w druga stronę ze znalezieniem ubrań.
Paulina mój Maz ma tak samo. Bardzo często mi doradza co kupić. I zazwyczaj mówi mi żebym sobie coś jeszcze kupiła. Ale ja ogólnie nie lubię zakupów chyba ze mam kupić rzeczy dla małej albo bielizną bo wtedy pierwsza lece do sklepów:P. I jak mały niósł szczepionkę?
Margos tez bym wołają wydawać po 200 zł. Bo sory to jakaś porażka. :-/.
Agn właśnie dlatego przekonuje mnie kolkowa. Szybkość zakładania. A w dodatku mniejsze niż nosidlo. Chyba muszę męża namówić :-).
Rewers u nas chyba tez ząbki się zaczynają. Widzę ze skoro minął bo jest lepiej ale i tak zeby mała mecza.
My nad jeziorkiem. Mała o 3 pobudziła się z rykiem i nie chciała zasnąć. Dopiero jak wzielam ja do siebie do łóżka i się przytuliła to zasnela. Tylko ze ja cala polamana chodzę bo śpimy na dwóch pojedynczych łóżkach połączonych ze sobą i przez mała spalam na laczeniu.

Agniejeska ona chudzina a ja chce jej xxl :smiley: hihih

Agniejeska widzisz jakich mamy super facetów :smiley:
A szczepionka hm tylko jak zobaczył doktorke to był płacz , mąż go trzymał jedna pielęgniarka też musiała go trzymać a druga kuła wył jakby go ze skóry obdzierali ale on to jest taka beksa na wage nawet nie dał się posadzić musiałam z nim wejść waży już 11.300 i mierzy 83 cm

Margos fajnie jak facet potrafi doradzić ja dziś gacie jeszcze patrzałam do stroju chcę sobie jeszez z dłuższym stanem kupić ale takie skąpe przeglądałam a mój do mnie zebym nawet nie ważyła sie takich kupowac bo mnie nie puści z gołym tyłkiem hahaha
ja już więcej dzieci nie chcę więc sie cieszę ze jeszcze jedna i koniec.

Agn a wiesz że zaraz po negatywie do mnie zadzwonili i chwila i pieniążki oddali zeby tylko cofnąc złą opinię haha. JA kiedyś wystawiłam negatyw to mi zaproponowali blender w zamian za jego skasowanie oczywiście się zgodziłam to mąż się śmieje “sprzedała się za blender” hha

Oj jakbym ja się wybrała na zakupy… Ale niestety mleczka mało odciagam to o wyjście z domu bez Małej utrudnione… muszę jeszcze się wstrzymać.

Magros tez bym wolała juz wydać kasę i mieć spokój,.bo ba pewno jeżdżenie z dwójką maluchów na SOR to nic fajnego?

Polecacie bardziej chustę kolkowa?

Paulina też tak uważam. Nikt nie jest idealny. Ale z chorobą córki nie ma żartów. Nie można tego bagatelizować. Dlatego wolę dac córce leki sama. Ale jak mam noc nie przespana to bym wolała żeby mnie wtedy wręczył a ja bym sobie spokojnie mogła odespac jakby te leki podał nakarmil córkę i się nią zajął w tym czasie. Ale tak nie jest. Jest odwrotnie to ja nadskakuje i się poświęcam. Ja czasami też potrzebuję zregenerować siły.

Oliwcia jeszcze nie wiem dokładnie kiedy. Ale dam znać na pewno. Ja noszę rozmiar 32/34. Na hali są ładne sukienki i rynku ale w tej dobudowce na samym końcu jest taki budynek tam są też ładne sukienki.

Ja dziś byłam u teściów. Córka miała dziś rehabilitację w domu. Ale trwała niecałą godzinę. Córka się wyrywala. Tak krzyczała aż się cała trzesla. Nawet się rehabilitantka przestraszyla. Więc przerwalismy rehabilitację. Pierwszy raz taką sytuacje z mężem mieliśmy. Brzuszek miała twardy więc masowalam i robiłam ciepłe okłady na brzuszek, podkurczalam nóżki. Po kilku godzinach wszystko ustapilo. Córka miała zatwardzenie. Więc jej pomoglam. Tak jej zalegalo w jelitach zbite twarde. Z siedem glonkow wyszło. Więc nie dziwię się że aż tak krzyczała bo ją to bolało. Po wszystkim córce wrócił humorek. Nie wiem skąd u niej co chwilę problem z zatwardzeniem. Za dużo nie je, piję dużo. To pd czego by mogła mieć ewentualnie zatwardzenie to tego jej nie podaję. Problem co jakiś czas się pojawia i to dość często. Dokładnie co kilka dni.

Oliwcia ja tam tylko kojarzeta wzorcownie, rynek /targ z gołębiami bo teściu i mąż maja kuku na punkcie ptakow i wiem gdzie jest Kaufland aaaa i taka budka z dobrymi zapiekankami takie meeega wielkie bo zawsze jak z rynku jechalismy to sie tam zatrzymywalismy. Bylam tyle razy a nawet tej słynnej tamy nie widziałam :wink:

Agniejeska moja to tak wyje na ząbki ze masakra momentami nie moge jej uspokoić. Ale w nocy na szczęście spi. Wczoraj moja mama wziela ja i tak przytulala a ta jak ją ugryzla w brodę to odbiło sie jakby ząb u gory wychodził ale na dziaslach nic nie widac.

U mnie dziś znowu powtórka z rozrywki pół godziny podawania leków. Nie chcę przelykac tylko wdzystko trzyma w budzi. Za chwilę będziemy się zbierać do torunia.

Evelin ja nigdy nie korzystalam z kolkowej wiec ciezlo mi polecac. Ale ja bym dla takiego maluszka ktorego ty masz jednak brala tkana. A kiedy sie bedziesz uczyla wiazac?
Ja czuje ze cos jest pod dziaslami jak mala je. Pozatym widze ze ja mecza.

Witam.
U nas cały dzień pada i ja jakoś nie najlepiej się czuje. Rano wstałam ale nawet nie miałam siły sprzątać. Pocwiczylam trochę zrobiłam obiad a jak mąż wstał sama poszłam spać. Jak wstałam wzięłam się za generalne porządki i dopiero skończyłam. Zaraz małego do mycia wezmę dIewczynki gdzieś na wieś wybyly więc mam ciszę i spokój hihi.

Hej dziewczyny znów zaniedbałam forum. I U nas też dziś deszczowo młody odkąd wychodziły mu zęby bardziej wymusza noszenie . Od urodzenia nie był tak noszony mam nadzieje ze to długo nie potrwa bo kręgosłup mi siądzie wkońcu10kg żywej wagi . Caly tydzień nie miałam planów a tu od początku codziennie coś kogoś zawieść przywieźć goście do samego wieczora . Jutro też kumpela ma wpaść także zawsze cos . Jeszcze miałam Was się zapytać jak długo ząbki rosną od przebicia sie ? Już nie mogę się doczekać jak będzie się śmiał i te 2 ząbki mu będzie widać.

Ja dziś byłam w Toruniu z córką u neurologa. Jeszcze na zakupach. Kupiłam sobie sukienkę na wesele. Znaczy mąż kupił bo mu się spodobała dla mnie jeszcze nie to. Więc będę szukać dalej. Potem pojechaliśmy do teściów i byśmy wypadek mieli facet by w nas buchnal. Wyjeżdżał z polnej drogi, a my mieliśmy pierszenstwo dobrze że nikt z przeciwka nie jechał bo byśmy nie mieli gdzie uciec. Potem mąż się został u rodziców a ja przyjechałam z córką na rehabilitację. Później pojechałam do rodziców ich ostrzyc. Męża przywieźli do domu.

My już od jakiejs godziny na nogach. Będziemy zbierać się do miasta na zakupy. Trzeba się będzie brać za przygotowania na roczek.

Anetko dobrze ze nic się nie stało. Niestety niektórzy nie powinni siadać za kierownicę.

My już na nogach zaraz śniadanko zrobię i trochę ogarnę.

U nas zaraz śniadanko i bierzemy się za sprzątanie. Młody już od godziny nie śpi.
Anetka najważniejsze że musiałaś zareagować niestety dużo jest takich kierowców.

A mi mały teraz zasnął ja już mam posprzątać więc obiad wstawiam i muszę w końcu opinie z canpol wystawić.

Ja teraz pranie zrobię i biorę się za robotę. Niedawno zdążyłam wrócić z córką z rehabilitacji.

Agniejeska jutro mamy indywidualne konsultacje. Zobaczymy czy Małej spodoba się bycie w chuście. Oby tak!

Evelin nawet jak nie będzie zachwycona to probujcie co jakiś czas. Może będzie jak u mnie ze mała po czasie się przekonała do chusty.

Dopiero usiadłam znowu jakiś dzień nijaki , pewnie dlatego że wiecznie pada. Jeszcze mały mi sie porzygał przez sen nie wiem czy coś go bierze czy to przez to że wypił butle wody przed spaniem . eh Mąż na nockę poszedł więc znowu sama ;/