Wątek ogólny (Część 1)

U nas piękna pogoda więc dzieciaki w basenie koło domu tyle roboty masakra. Ja dopiero wróciłam i za kolacje się biore

hej ostatnio nie zagladalam bo maz był w do u trochę zalatwiania obowiazkow więcej jak to przy facecie :slight_smile: a na dodatek ogarniam przygotowania do chrztu swietego Malgosi troć nam z tym zeszło ale wreszcie to ogarnelismy w przyszla sobotę mamy imprezke na ok 30 osób w lokalu dzis odebralam sukienke zamowiona dla Oliwki i kupilam dla siebie sukienke + Malgosi buciki do tego bylam zaprowadzic auto do mechanika i z mloda na tancach dziś waruata normalnie … Jutro mamy kontrole u fizjo po miesiącu bez rehabilitacji ciekawe co powie …

Miłego wieczoru dla nas gratuluje wszystkim mamusi którym aie udało z laktatotem badz nagroda dodatkowo :slight_smile:

EwaK tak sądziłąm, bo to nie prawda, że przy ząbkowaniu może być tylko niższa temperatura. Oby już wszystko się uspokoiło i gorączka przeszła!!

Sylwia no to trzymam kciuki za wizytę u fijoterapeuty! Daj znać co pwoiedziała.
Pokaż te piękne suknie jakie kupiłaś :slight_smile:

Dziewczyny mi ręcę opadają… Mojego syna to wszystko musi złapać… Paznokieć mu wrasta u stopy. Cały czerwony, ale póki co nie ma stanu zapalnego. Jutro będę obdzwaniać podologów, który nas przyjmie najszybciej. Mały nigdy nie lubi jak ktoś dotyka jego stóp, a tutaj nie wiem jak on to zniesie. Mam tylko nadzieję, że jakoś znieczulą mu tego paluszka przed korektą, bo będzie nieziemski krzyk i trauma, bo sam fakt dotykania stóp i trzymania na siłe go doprowadzi do potwornego płączu, a ja nie będę mogła nic mu pomóc, a wręcz go mocno trzymać… :frowning: Już mi się chce płakać na samą myśl…

Zamarancza matulu kochana współczuje mam nadzieje że szybko uda wam się dostać i żeby było bezboleśnie szybko i sprawnie co do kiecek to dla mnie ciężko było coś zaleście o bo ja karmiąca i jakoś bar mleczny będzie trzeba dziecku na imprezie otworzyć :slight_smile: ale ostatecznie coś znalazłam

U mnie córka znowu nic jeść nie chciała. Marudna była. Dziś jeszcze miała atak. Tak bym chciała żeby te ataki już nie występowały. Przez nie nie może ruszyć do przodu. Nie wiem jak to dalej będzie. Jutro idziemy na rehabilitację. Dziś jeszcze zapraszalam gości na roczek. Już za dwa tygodnie córka skończy roczek. Już całkiem niedługo zbliża się wielkimi krokami. Nie wiem co mam kupić na roczek. Wszystko jest dla niej za duże. Jeszcze nie chodzi nie siedzi, a jak zaczyna coś mówić to przychodzi atak i wszystko znika. Cieszę się że już rok jest z nami ale z drugiej strony jest ciężko i zaczynam sobie z tym wszystkim nie radzić albo mi się tak wydaję bo tylko ja się córką zajmuję. Nawet teraz gdy mąż jest na chorobowym.

Zamarancza a moze sprobuj z klamra?

My mamy okropny problem. Chrzestny który ma byc u Zuzi zjechał przedwczoraj z zagranicy i ksiądz mu nie chce dac zaświadczenia, chrzest w sobotę a my juz nie wiemy co robic. Objechalismy wszystkie kościoły w okolicy i w jego gminie cholerni sluzbisci a u nas wypisaliby ale no właśnie ale boja sie naszego księdza bo donosi do kurii na wszystkich. Dzisiaj mamy jechac do niego czy nie da rady ominąć zaświadczenia, ale boje się ze powie ze nie ma szans i jeszcze czasem nas wyrzuci za drzwi. Zalamke mam konkretna.

Rewers kurcze a czemu ksiadz nie chce wystawic mu zaswiadczenia? Bo mieszka za granica? Macie kogos ze znajomych badz rodziny w jakims wiekszym miescie? Jak tak to niech tam pojdzie i powie ze od 2 miesiecy mieszka u tego kogos i potryebuje zaswiadxzenia do chrztu. W duzych mi3jscowaosciach ksieza nie znaja parafian wszystkich wiec powinno przejsc. Masakra zeby trzeba tak kombinowac
Sylwia sukienki piekne.
Zamarancza mam nadzieje ze maly da rade. On jest dzielny chlopak.
My jedziemy wlasnie na bilans. Ciekawe jak mala urosla. :-).

rewers nie można niestety bez zaświadczenia. Każdy musi załatwiać :frowning:
Na klamrę on jest chyba za malutki, paznokcie sa za słabe, ale zobaczymy co powie podolog.

Sylwia no cudowne sukienki. Oliwka mega ładnie wyglada w tej zielonej :smiley: Ależ to będzie piękny dzień!

Agniejeska no to daj znać jak tam nasz wielkoludek urósł :smiley:

Ja czekam do 10 i będę dzwoniłą po podologach, czy któryś ma wmiarę szybkie terminy. Na klamrę chyba jest za mały, b paznkcie za delikatne i kruche, ale zobaczymy co powie. Wszystko było by okej, ale mu sie złamał przy wale i przez to ten osty kawałek wbija sie w skórę. Wczoraj jak spał wcisnęłam mu wacik nasączony octeniseptem między paznokcia, a skóre i dzisiaj nieco mniejsze zaczerwienienie… Mimo wszystko nie chcę tego lekceważyć, bo póki nie boli i biega jest okej, a jak pójdzie stan zapalny to będzie miał nawet problem z chodzeniem. Wiem po sobie, bo raz miałąm palca w takim stanie…
Te cholerne wrastające pazury są genetyczne, a ja ciągle mam z tym problem :frowning:

Zamarancza daj znac czy udało ci się umówić na wizytę.

Ja za chwilę idę z córką na rehabilitację. Ale jeszcze tu zajrzałam bo później to już czasu nie będę miała chyba, że w nocy. U córki póki co atak się nie pojawił. Mam nadzieję, że do końca dnia będzie spokój. Za oknem ładnie. Muszę wyjść na balkon i zobaczyć czy jest ciepło tak ładnie słońce świeci. Zapowiadali, że będzie teraz ciepło.

75 cm… Prawie 9 kg… Wygląda na 3 miesiące starsza… Znowu wyszła z siatki centylowej. Moje dziecko jest ogromne.

A się rozpisalyscie…

Agniejeska faktycznie mały klocek hihi. Ale jak zacznie chodzić to spadnie. Moja Zuza była wielkolud bo się dużą urodziła a jak zaczęła chodzić spadła z wagi zeszczuplala a teraz ma 10 lat i najmniejsza z rocznika.

Rewers współczuję jak jest za granicą to powinien wystawić to zaświadczenie czemu nie chce

Paulina odbija tym księża. Dzwonilam do niego tez i mowi do mnie "powiedziałem nie i koniec kropka " no i sie rozlaczyl.

Paulina tylko ze z waga to ona jeszcze wchodzi w siatke centylowa… Ale wzrost to juz fest odbiega. W kazdym razie niby jest mimo wszystko ok.

Agniejeska zleci z wagi i się wszystko pozmienia tak jak pisała paulina.

Córka już po rehabilitacji nawet nie krzyczała. Teraz śpi więc szybko coś zjem i idziemy na spacer dokumenty załatwiać bo po 16 rehabilitacja w domu będzie.

Rewers ja nie rozumiem o co mu chodzi może za granicą chodzi do kościoła itd on nie ma prawa odmówić w takim wypadku. Chrzestny mojego Julka właśnie pracuję za granicą chociaż mieszka tu gdzie ja i do kościoła nie chodzi ale powiedziałam naszemu księdzu że on robi całe tygodnie i nawet nie ma jak. I problemu nie było.

Agniejeska może ma być po kim wysoka. Julek w sumie zawsze się mieścił ale z początku tak szybko rósł że ciuchy co rusz musiałam zmieniać a jak stanów na rozku na 80 rozmiarze tak nosi nadal.

Agniejeska Jula to kawał babeczki :smiley: Spadni szybko jak zacznie szorować po podłodze :smiley: Może Oskaro ja nauczy jak przyjedziesz :smiley:

Wizyta umówiona na jutro na godzinę 12:00. Pani powiedziałą, że umawia na konsultację, ale jak sie uda to od razu zrobią i wtedy zmienimy jako zabieg, a nie wizyta…
Strasznie się boję jak on to zniesie :frowning:

Agniejeska przypomnijmy ile macie miesięcy ??? Waga super u nas dzis 9 miesięcy i na liczniku 7 kg i 68 cm :frowning: moja kruszyneczka słodka

Sylwia wlasnie jutro kończy pól roku. Dzisiaj u lekarza byla 11 miesięczna dziewczynka i wyglądała dokładnie jak julka.

Oliwcia u nas 5mies i waga 7kg tak ze twoja to na prawde kruszyna. A Filip za chwilke 2latka i 11kg.

Paulina oni to tacy do dupy księża zawsze robia pod górkę zamiast pomoc. Jak sie wkurze to kupie to zaświadczenie przez Neta póki jeszcze mam chwile na to. ogolnie moj ksiądz jaki jest taki jest ale mimo ze mam cywilny to dal zaświadczenie bez problemu.

Agniejeska my nosimy tez 72 juz tak ze wszystko jest ok. Wysokie dziewczyny beda :wink:

Hej Dziewczyny.
Ake upał dzisiaj. Właśnie jestem sobie z Mala przed domkiem w cieniu.
Córcia miała dziś szczepienia. Tylko chwilkę płakała ake wzięłam ją w ramiona i się uspokoila. Mam nadzieję ze żaden NOP nie wystąpi.

Zamarancza trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę.

Rewers współczuję… co planujesz zrobić?

Agniejeska ale duuuuuza dziewczynka. Moja w koncu zaczela przybierać na wadze także jestem zadowolona. Co prawda niestety troszkę ją dokarmiam ale to naprawdę minimalnie (CDL nawet zalecila jak córcia miała tak słabe przyrosty). Teraz po podcieciu wedzidelka Mala coraz ladniej je piers także niedlugo może zejdziemy z mm.