Mamy, czym się kierujecie przy wyborze butelki do karmienia? Lubicie szklane, z kolorowymi nadrukami czy "zwykłe" w stylu Medical. Co jest najważniejsze?
Naszą pierwsza butelką była szklana butelka z Lovi, z dmuchawcami i była naprawdę piękna, ale mojej córeczce niestety nie odpowiadał smoczek i używamy teraz z canpolbabies szklanych.
Ja lubię zwykle plastikowe z lovi i canpol nam się sprawdzają
Ja oczywiście mam przygotowane butelki LOVI:D póki co mam plastikowe ale na pewno jakaś szklana się pojawi
Butelki;D
plastikowe przezroczyste wygladają bardziej sterylnie;) medical była nasza pierwsza butelką łatwo sie o nią dba jest fajnie wyprofilowana, ale nie można tez narzekać na butelki botanic czy indian summer;) fajne delikatne wzornictwo fajnie to wyglada.
Najbardziej z butelek które mieliśy podobała mi sie Stardust no butelka sztos;) na swieta robi niesamowity mega klimat ;) tylko kubeczka brakuje;) ewentualnie filiżanki;) dla starszych dzieci była by fajna opcja;) ba... dla rodziców również;)
jeśli chdozi o surowiec samej butelki czyli plastik czy szkło;)
jako utrzymanie czystości i dłuższy żywot mimo iż butelka szklana na to nie wskazywała ( bo wydawała mi sie bardziej krucha i delikatna) to mimo iż niestety spotkało ją wiele upadków nadal jest z nami, butelka mega fajna super jeśli chodzi o przejrzystość czyszczenie i zachowanie tej higieny kiedy plastikowe wymienialiśy już kilka razy tak szklana nadal jest z nami;) jedyny minus jest troche cieższa co moze być problemem dla dzieci które już chca same trzymać butelkę;/
Avent i lovi antykolkowe ;)
Ja uwielbiam szklane butelki zdecydowanie łatwiej je utrzymać w czystości :) lubię jak na butelkach jest jakaś grafika i coś się dzieje ale jeśli chodzi o kolory to przezroczyste jednak te kolorowe mają to do siebie że szybko schodzi kolor i szybko się rysują :) chociaż używamy również butelek plastikowych wtedy zwracam szczególną uwagę jak i w przypadku tych szklanych na to by smoczek był antykolkowy :)
Szklane są super, lubię jak mają kolorowy wzór, nie rysują się tak szybko jak plastikowe. Jednak częściej używam plastikowych. Dla maluszków szklane do pewnego momentu.
kocham totalnie calym sercem kolekcje botanic :)
jakos tak mi sie przyjemniej uzywa tych butelek :)
Aniss myślę ze mogłabyś zostać doradzcą butelkowym ;D ależ Ty to pięknie opisałaś o tych butelkach :D aż chce sie kupować :D super!
Dla mnie w butelkach najważniejszy jest smoczek oraz kształt butelki żeby dziecku większemu było dobrze ja trzymać rączkami :) jak smoczek nie jest antykolkowy to dziecko łyka bardzo dużo powietrza i dla mnie takie coś nie ma racji bytu bo szkoda żeby miało kolki
Dobrze jak są antykolkowe szklane zdecydowanie lepsze w utrzymaniu czystości kształt i pojemność samej butelki również jest dość istotna
U mnie to sprawdzają się i plastiki i szklane. Szklane są łatwiejsze w utrzymaniu czystości, nie mniej jest ryzyko pobicia i raczej korzystam w domu. Plastikowe super na wyjścia, bo i bezpieczne i lekkie, oraz gdy dziecko już samo trzyma.
Do tego smoczek, koniecznie antykolkowy.
Nadruki? Fajnie jak są kolorowe, czy nawiązujące do płci. Tak jak lubimy stroić dzieci, tak i fajnie jak butelki mają swój urok. Nie mniej zawsze i tak u mnie na pierwszym miejscu stoi praktyczność, a potem estetyka.
My mamy większość plastikowych butelek i dobrze się nam sprawdzają. Wybieramy te antykolkowe. Mamy butelki z Lovi i Campol. Narazie używaliśmy tylko tych mniejszych butelek. Mamy też szklaną butelkę Avent, ale rzadko ją używam bo jest troszkę ciężka i boję się że córcia wytrąci mi ją z rąk. Obawiałam się upadku tej butelki ale okazało się że po upadku ze stołu nic się jej nie stało.
Wydaje mi się że szklana butelka dłużej nam posłuży ze względu na higienę, plastikowa butelka używana wielokrotnie zrobiła się już nieładna.
Jeśli chodzi o obrazki na butelkach to wolimy takie delikatniejsze.
Nasze pierwsze butelki to były oczywiście Lovi medical :) Przy wyborze butelki postawiłam przede wszystkim na sprawdzone opinie. Pytałam znajomych i czytałam opinie w internecie i znaczna większość osób poleciła mi właśnie lovi. Zależało mi również na tym by butelki oraz smoczki były jak najbardziej do siebie zbliżone oraz nie zaburzały odruchu ssania. Wygląd butelki też ma znaczenie a lovi ma kilka ciekawych wzorów, które przyciągnęły moja uwagę :)
U mnie pierwsze butelki to były Avent. Ale to było przy pierwszej córce. Potem też korzystam z LOVI i Canpol ale już nie pamiętam jaka seria. Na pewno były plastikowe. Wymieniałam dość często z racji na to utrzymanie czystości
Ja od początku korzystam z Lovi na początku miałam plastikowe ale od czasu jak mamy szklana to pokochałam ja , uwielbiam te z motywami kolorowymi 🙂
Stosowałam butelki antykolkowe avent i lovi. Myślę, że drugie dziecko jak będę karmić mm to używając butelek tych firm. Fajnie jeżeli są ładne i kolorowe jednak ja biorę pod uwagę głównie żeby były antykolkowe.
Ja również postawiłam na avent i lovi. Mimo że testowałam wcześniej jeszcze dr brownsa.
ja od poczatku mam lovi plastikowe, na początku te małe, teraz te większe 250 ml i moim zdaniem są niezawodne.
ostatnio raz mi się zdarzyło, że smoczek pękł, to miałam zapasowe same te smoczki silikonowe z canpol to podmieniłam i śmiga dalej.