Wasze doświadczenia

ooo matko :face_with_hand_over_mouth: ciekawe co mnie czeka , trochę wolała bym cesarkę zawsze jakby wiadomo co będzie.

Ja byłam mocno nastawiona na poród naturalny i baaardzo nie chciałam cesarki, przez to, że po prostu się bałam

ja właśnie odwrotnie boje się porodu naturalnego. najbardziej tego żeby dziecku się nic nie stało w trakcie porodu

Ale z drugiej strony po porodzie naturalnym zazwyczaj szybciej dochodzi się do siebie, szybciej można wstać, zająć się maluchem, no i nie ma blizny po cięciu. Najważniejsze jednak, żeby wszystko odbyło się bezpiecznie dla Ciebie i dziecka :heart:

już bliznę mam po pierwszym dziecku , fakt po cc strasznie bolało , pierwsze wstanie z łóżka było okropne ale myślę o dziecku znam kilka przypadków gdzie przez poród sn dziecko ucierpiało tego boje się najbardziej

To strasznie przykre i niestety wiem, że takie sytuacje się zdarzają… Moja koleżanka miała ostatnio bardzo ciężki poród męczyła się cały dzień, a i tak skończyło się cesarką, bo przestała czuć ruchy dziecka. Tylko że na wypisie lekarz wpisał coś zupełnie innego… A ona się bardzo bała, bo jej mama miała podobną sytuację i niestety jej brat jest chory i do końca życia musi mieć opiekę :disappointed:

Tak naprawdę każdy poród niesie ze sobą ryzyko jakichkolwiek powikłań, czy to dla rodzącej czy dla maluszka. Najważniejsze, żeby wszystko odbyło się właśnie bez strat zdrowotnych :heart:

oooo jej , dla tego strasznie boje się porodu,

Najważniejsze jest zdrowie Twoje i maluszka , trzeba być dobrej myśli

Każdy z nas sie boi porodu :frowning:

bólu się nie boje przeżyje każdy ból, który szybko mija . najważniejsze aby dziecku nic się nie stało tego tak bardzo się boje

1 polubienie

To prawda, ból da się znieść, szczególnie gdy chodzi o dziecko wtedy człowiek znajduje w sobie siłę, o jakiej nie miał pojęcia. Ale ten strach o jego zdrowie, bezpieczeństwo… to już zupełnie inny wymiar.

Ja się nie bałam porodu , za pierwszym razem nie wiedziałam na co idę więc nie nastawiałam się . Za drugim razem już byłam mądrzejsza o doświadczenie i lepiej się przygotowałam . Bałam się że coś mi się stanie a moje starsze serduszko czekało na mnie w domu

Ważne, że wszystko dobrze się ułożyło

Również się boję a za mną już 2 porody. Nie były powikłane, wszystko szło jak należy. Jednak obawy zawsze bedą. Ból jest bardzo duży. Tetaz wiem, że wolę o tym nie myśleć. Zamartwianie się nic nie da. Jedyne co mogę zrobić to ćwiczyć codziennie żeby przygotować ciało, dobrze się odżywiać i dbac o siebie. Na tym się skupiam.

3 polubienia

Strach to naturalna rzecz, nawet jeśli wszystko wcześniej poszło dobrze. Ale masz świetne podejście :heart:

1 polubienie

ból jest bardzo duży , ale tylko chwilowy jak tylko zobaczy się maluszka o wszystkim zapominamy :smiling_face_with_three_hearts:

O tak mleko ciekło , było mega ciężko i gorąco :slight_smile:

Dokładnie tak , ten moment, gdy pierwszy raz widzisz swoje dziecko, wynagradza wszystko, to uczucie nie do opisania

1 polubienie

To prawda… cały ból znika w jednej sekundzie

1 polubienie