Mój się nie mieści a dalej w wanience :D na siedząco to pół biedy, obmyje go tak i mi jakoś lepiej. W wannie to by szalał z bratem i bym nie upilnował raczej. Ale starszy o tym wieku to już chyba w wannie się kąpał.
Moja w wanience, mamy tą większa to nawet jeszcze się położy. Ale wstaje już i trzeba ją pilnować;./
oj z tą ciekawości ato racja;) u nas jak sie zaciekawiła wężem od prysznica to przez pierwsze dni nie było możńa jej odciągnać od niego;) bo był problem z wyciągnieceim z wanny jak chwyciła tak nie chciała puścić;) potem poszła w ruch żaba w pianka i już było coś innego co zaciekawiło malca;) wiec warto cos takiego mieć w rezerwie;)
to ja też miałam tą większą wanienkę ale zrezygnowałam, bo i tak wstawała w niej i teraz kąpie normalnie w wannie.
w basenie też normalnym ją kąpie ale zawsze pod moim zdzorem czy kogoś z dorosłych
My w sumie mamy teraz brodzik , ale też szaleją razem . Na szczęście mieszczą się we dwoje i w sumie się bawią niby razem .
Córkę wydaje mi się ,że później dałam do wanny niż syna ,ale tu miałam dwoje dzieci więc łatwiej mi kąpać ich razem bo za jednym zamachem mam dwójkę ogarniętą do spania
Ja teraz od kilku dni młodszego daję starszemu do wanny ale jesteśmy oboje z mężem, więc młodszego szybko obmyję i wyciągam a starszy się dalej kąpie i mąż do pilnuje. Jak zostanę z nimi sama to nie wiem czy się odważę tak myć, boję się, że starszy zacznie szaleć i go nie upilnuję gdy będę wycierać młodszego.
Ja od 7 miesiąca tylko wanna. Mialam mniejsza wanienka- kupowałam ja lezac na odziele i nie wiedziałam nawet ze sa różne rozmiary wanienki. Ale w wannie kąpie mi się na prawdę wygodnie tylko musze pomyśleć nad jakąś wkladka antyposlizgową
MamaEmmy podobne te z Ikea krokodyle są świetne:P
MałaZOłza dlatego ja najpierw wyciągam córkę ona wychodzi i idzie się już ubrać w piżamkę, a ja w tym czasie wyciągam młodego :) u mnie sporadycznie mąż kąpie bo przeważnie ja jestem sama z nimi
mama Em my mamy póki co gąbki fajnie si ena nich siedzi bo sa mieciutkie to juznawet nie patrze na rozmiar tylko biore aby pupą siedziała żeby sie nie poślizgneła przy starszej to stosowałam taką mate gumową z ikea krokodylka i była super tyle z eona już jest twardsza ale super sie przykleja do dna wanny i nie ma tego efektu ze sie dziecko moze poślizgnąć;)
Wspólne kąpanie jest fajne, pamiętam, że ja rónież kąpałam się z siostrą razem :D Jednak zabawa w wodzie była fajna, więc czemu nie, a jak mówicie dwójka ogarnięta za jednym razem.
Moje starsze dziecko też chce się razem kąpać z młodszą siostrą ale różnica między nimi to 6 lat i trochę się boję że nie będzie to raczej dobrym pomysłem. Sześciolatka po całym dniu na podwórku jest trochę umorusana i dobrze jak sama się myje w prysznicu. Malutką kąpie w wannie dość szybko bo trwa to zaledwie ok 5 min. Ale często słyszę że chcą razem.
Idziemka, potwierdzam, chorobę krokodyle z Ikei są super🙂
https://www.ikea.com/pl/pl/p/patrull-mata-do-wanny-krokodyl-zielony-10138163/?gclsrc=aw.ds&gclid=Cj0KCQjwof6WBhD4ARIsAOi65ajFWqygeSX4aL0MeZzZfg1bU8pkanYcb825hHcR2iKI7kAW7VGjDn8aApC7EALw_wcB&gclsrc=aw.ds krokodylek ;)
ja jeszcze nad tym delfinkiem bym sie zastanowiła bo wyglada bardzo podobnie jeśli ktoś ma w pobliżu yuska;)
https://jysk.pl/lazienka/maty-lazienkowe/basic/mata-lazienkowa-lillhaga-antyposl-36x76?gclid=Cj0KCQjwof6WBhD4ARIsAOi65ahez1FYYaBd0Qp3_LvOkLlcM9ojDSyrvO6NurWtjD3y4iijhUXQoD0aAl1iEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
O, ten delfinek też ładny :) Ale chyba bardziej gładki z wierzchu, bo krokodylek jest taki chropowaty, więc jakby jeszcze bardziej antypoślizgowy. Ale też bym się zastanowiła nad nim, gdybym już nie miała tego krokodyla.
no Fajerka właśnie o tym samym pomyślała, że ten delfinek bardziej gładki niż ten krokodylek:p ale wygląda ładnie też:D
krokodyl to jest taki typowo gumiasty ;/ ale pamietam ze był najlepszy ze wsyztskich mat jakie mieliśy wczesniej, teraz tez bedziemy albo krokodyla kupywac albo tego delfinka musze zobaczyć czy u mnie w jusku bedzie;) ale to juz w momencie przejscia na dużą wanne
Super że to pokazujecie muszę sprawdzić przy najbliższej wizycie w IKEA:D
Jeżdżę tam po sztućce dla małej więc ... Może czas poszerzyć zakupy :D
a jakie sztućce tam kupujesz?
jeśli jedziesz do ikea zerknij sobie
https://www.ikea.com/pl/pl/p/pyssla-koraliki-rozne-kolory-50128572/?gclsrc=aw.ds&gclid=Cj0KCQjwio6XBhCMARIsAC0u9aHgOHsiZ_jlMsuLan-Bqmx4OwI8YrurWKX4zZ1CF2jby0O4o4KJBs4aAjl_EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
super koraliki do naprasowywania mozna dokupić różne formy i tworzyć fajne obrazki co prawda dla starszych dzieci;) ale jak juz dziecko rozumne to nawet do nawlekania fajne;)
Aniska super też te koraliki:p jejku ile fajnych rzeczy dla tych dzieciaków jest teraz!