Ja mam plastikowa na stelażu i polecam wygoda dla pleców. Szybko i łatwo składa się stelaż upchniety między szafką, a wanienkę pod prysznicem. Szybko i łatwo wanienkę się myje .
Cześć dziewczyny :)
Zastanawiam się nad kupnem wanienki tylko nie wiem czy plastikowa na stelażu czy lepiej ta gumowa składana jaks polecacie?
Ja msm plastikówa
Na stelaży plastikowa jak najbardziej się sprawdzi. tylko najlepiej z odpływem, bo wylewanie poprzez przechylenie jest ciężkie. Nam tez super sprawdził się leżaczek do wanienki.
My mieliśmy plastikowa wanienkę i stawialiśmy ją na przewijaku. Tak nam było najwygodniej.
My mieliśmy zwykła plastikową, jak mąż był w domu podczas kąpieli malucha to często przenosił ją do pokoju i stawiał na ławie, łatwiej się wtedy myło jak była wyżej, więc może i fajniejsze są te na stelażu. Natomiast jak myłam sama małego to stawiałam wanienkę albo do wanny - ale wtedy ciężko było się do niej schylać, albo stawiałam ją obok wanny, wlewałam wodę prysznicem i mogłam sobie przysiąść obok i się nie schylać, a mąż później ja wylewał jak wrócił;).
Ja mam najzwyklejszą, plastikową wanienkę za 20 złotych, bez żadnych bajerów :) i sprawdzała się od początku super. Stelaża też nie miałam, na początku stawiałam wanienkę na łóżku, teraz wkładam ją do dużej wanny. Ja uważam, że akurat wanienka, zresztą jak i wiele innych gadżetów nie musi mieć miliona udogodnień i usprawnień, jest to zwykła rzecz :)
Ja mam dwie, jedna plastikowa Luna na stelażu, druga Shnuggle. Bardziej jestem zadowolona z tej Shnuggle, łatwiej mi w niej kąpać syna w pojedynkę, mniej męczą mi się ręce bo nie muszę go tak mocno podtrzymywać ponieważ w tej wanience jest taki specjalny próg dzięki któremu sam siedzi. I mogę ją ustawić wszędzie, w wannie, na blacie, na toalecie. I najważniejsze mniej wody jest potrzebne do wykąpania.
Jak Ci wygodnie. Zależy ile masz miejsca w domu. Wanienka ze stelażem fajna , wygodna. Ale musisz mieć na nią miejsce. Ja miałam przy pierwszym dziecku wanienkę, kładłam ją sobie na stół w pokoju. Ale uważam że duzo roboty przy tym było. Bo musialam przenieść wanienkę z łazienki do pokoju, wcześniej przygotować cale stanowisko. Samo przygotowanie trwało dłużej niż kąpiel. Teraz mam drugie dziecko i większe doświadczenie. Kapie dziecko w dużej wannie. Nalewam trochę wody, oczywiście temperaturę sprawdzam na oko (a przy pierwszym uzywalam termometra), no i kąpię. Szybko i sprawnie.
To może jednak się przekonam do tej co mówicie. A ten stelaż jest na tyle wytrzymaly, że się nie przewróci?
Wanienka na stelażu wygodniejsza. Ja miałam bez i było ciężko. Jeśli nie masz za dużo miejsca to składana lepsza. To i tak 6miesiecy i później pewnie będziesz musiała przezucic się z dzieckiem do wanny.
Ja mam plastikową i jestem zadowolona tylko żałuję że nie mam stelaża bo trochę ciężko jest mi się pochylać nad małym stolikiem.
Natiff moja córka ma prawie 9 miesięcy i nadal kapiemy w wanience i myske ze jeszxze długo będziemy . Fakt mamy ta dłuższa . Syn chyba do półtora roku był w wanience kąpany
Ja miałam zwykłą plastikową, bez stelaża. Na stelaż nie miałam miejsca, jak masz to pewnie warto, bo jednak plecy się oszczędza. Ja jednak miałam taką możliwość, że stawiałam na szafce w łazience, więc też wygodnie. Jednak odkąd synek usiadł, to szybko wanienka wylądowała w wannie, bo tak się chlapał. I szybko też ją opuścił i zaczął sie kąpać ze mną, bądź mężem w dużej wannie.
Ja również mam plastikową, zwykłą wanienkę, korzystamy z niej do tej pory już ponad 2 lata - nie mamy wanny więc bardzo ułatwia sprawę w kąpieli. Mamy też stelaż co prawda już nie używamy go, ale faktycznie na początku bardzo ułatwiał kąpiel i oszczędzał kręgosłup.
Najlepsza zwykła plastikowa, zawsze będziesz mogła sobie ją ustawić gdzie tylko będziesz chciała
Ale ten stelaż jest na tyle wytrzymaly, że się nie przewróci?
Myślę że wanienka na stelażu będzie lepsza. I jeśli mogę doradzić to kup większą wanienkę, my zrobiliśmy błąd i kupiliśmy mniejszą, teraz nasz synek ma 6 miesięcy i tak ledwo się mieści.
Ja mam plastikową i jest okej :)
Zdecydowanie panienka na stelażu,zwykle plastikowa.monia ten stelaż jest tak zrobiony by był bezpieczny