U nas przy starszsj i mlodszej byla duza wanienka ;) i sie sprawdzily tez tak jak Ewcia zastanawialam sie nad ta woda ale w koncu kupilam duza ;)
A czy ktoś kąpię dziecko pod prysznicem? Widziałam gdzieś w sklepie takie leżaczki, które się wstawia pod prysznic i malucha się polewa normalnie wodą ze słuchawki.
Oo super sprawa !
mi się marzy prysznic ale mąż kacha wannę i dzieci tez 😂
małe jak jeździmy po hotelach to często jest prysznic ale córeczka już ładnie chodzi/ stoi
to tylko recznik jej dajemy pod nogi bo śliski
i jej się podoba :D
Oliwejrka przyznam ze chcialam to kupic ale opinie byly rozne ze niekoniecznie sie to sprawdza ze dziecko sie zeslizguje generalnie ja myslalam ze jest to wklad do wanienki ;)
Moze dobre nie wiem ja zostalam przy gabkach alw mam juz ich dosyc bo zalezy od jakosci ostatnio kupilam drozsze ze niby wieksze a taki szajs ;( gabki slabej jakosci a wieksze ale po bokach ;(
Bardzo możliwe, że to taki leżaczek właśnie jak do wanienki. Te gąbki też fajnie wyglądają, my mamy taki wkład do wanienki plastikowy to już mała się ledwo mieści a jeszcze sama nie siedzi i też teraz nie wiadomo czy kupować wanienkę i nowy wkład czy się przemęczyć z tym co ma bo siedzieć zacznie pewnie niedługo
Idziemka dziś mu się przyjrzałam dokładnie to nawet z głową nie ma tragedii ale nogi mega ugięte :D Ale nie zmieniamy, przemęczymy się jeszcze trochę aż usiądzie i do wanny.
Tych wkładek nie miałam do wanienki. Koleżanka polecała, bo mówiła, że gdy zostawała sama (mąż w długich delegacjach w Chinach) to jej się super sprawdzało, mogła sama wszystko ogarnąć. U nas pierwszego synka maż kąpał, ja pomagałam i szykowałam wszystko wokół. Teraz kąpię sama ale najczęściej mąż już wodę przygotuje, potem ręcznik rozłoży, więc jest ta wygoda.
MałaZołza to u nas nogi muszą być wyprostowane:D haha i stąd pewnie ta zgięta głowa;D
ja też nie inwestowałam w te leżaczki gąbki itd. stwierdziłam, że to nie jest wcale potrzebne ani higieniczne, kładę tetrę na spód i tetrą myję ją.
Jak tylko skorzystaliśmy pierwszy raz z tej wkładki plastikowej to taka wygoda, że już sobie nie wyobrażam bez tego kąpać, a małej też jest wygodnie bo sie zawsze rozkłada na tym wygodnie :) my mamy właśnie plastikowy ten wkład i też na niego tetrę kładę żeby się nie ślizgało dziecko. To jest ten sam plastik co wanienka więc z higiena nie ma problemu, żeby utrzymać w czystości
Ja kupuję 102 cm na stelażu :)
My mamy primabobo z wkładką i jest sztos! Bardzo polecam! :)
Oglądałam je, one są składane? A nie za mała taka wanienka?
ogolnie ja nie jestem za tymi lezaczkami, wg mnie dziecko ma za duze parcie na nozki w nich
Olus na dlugo ci wystarczy ta wanienka ;)
Co do plastikowych kiedys sie zastanaqialam ale jakos mialam wrażnie ze maluch sie do tego bardziej przyklei i kiepsko z myciem ;)
Ja się zastanawialam nad kupnem tej gumowej składanej ake szczerze mówiąc cieszę się że tego nie zrobiłam i kupiłam na stelażu duża 102 cm i wystarczyła nam na długo.
Takich małych nie ma sensu kupować bo dziecko szybko rosnie i ile potrzymasz 2 miesiące?
Później przenieśliśmy maka do wanny normalnej z siedzonkiem ktire mieliśmy w komplecie od wanienke jak jeszcze nie siedziała.
Obecnie kąpiemy ją w wannie ładnie siedzi także po problemie
Monia ja właśnie chciałam, ale mama mnie przekonywała, że da radę w tej małej i wyszło na moje:D
Ja tez myslqlam o tej gumowej ale vhyba ta zwykla lepiej nawet wyczyscic mysle ze posluzy na nie jedno dziecko;) bo pojdzie pewnie w dalsze rece;)
Mój szwagier sobie kupił taka miskę składana właśnie i chciał sobie nogi wymoczyć no to mu się złożyła i miał triche roboty.
Także nie wiem czy z taką wanienka też może być podobnie że się złoży i woda wypłynie czy nie ma takiej możliwości?
WanniEnki teistshake maja takie zabezpieczenie przy rozłożeniu nóżek żeby się same nie złożyły
tak pomyślałam, ze pewnie jest jakies zabezpieczenie, by sie nie złozyło w trakcie uzytkowania...
Ja używam najzwyklejszej plastikowej wanienki na stelażu ciężko mi jest ocenić co jest lepszexsle w tej kwestii wyrwałam coś tradycyjnego i nie żałuję:)