Też nie ma co za dużo kupować bo dziecko czasami nie zdąży założyć a już za małe ubranka się robią
Ja dużo rzeczy kupiłam w lumpeksie nowiusieńkich i to na wyprzedażowych dniach
Mazią dokładnie ja tak samo i tak samo. A jak córka usiądzie to na bank już będę dwie razem duzej wanny sadzać kąpać
Maziula no zobacze też jest opcja bonpotem na fzialke mogę wziasc do moczenia jak bedzie goraco;)
2xH w lumpkach to pewnie i by coś znalazl ale też zależy od miejsca gdzie się mieszka a z drugiej strony też często trzeba zaglądać ja to pewnie dopiero po porodzie się wybiore.
Aneczka z 2 dzieci w kąpieli te jest dobry pomysł jak jest nie duza roznica wieku;)
No oczywiście zalezy od budżetu każdego z Nas.
Ja także kupiłam odrazu duża i nie musiałam szukać później
Anita u nas jest 2.5 latka różnicy. Więc będę razem kąpać jak młodsza usiądzie.
Oj Aneczka ja już czekam, aż usiądzie i będę mogła dwoje naraz kąpać bo tak to więcej roboty wiadomo
Mazia ja tak samo ale jakoś średnio widzę że szybko uda się bo starsza córka dopiero w 9 miesięcy usiadła
U mnie też nie chciala szybko siadać ale ja chciałam aby to sama osiągnęła zeby jej nie pomagać ;) zawsze to ułatwienie przy kąpieli ;) my też czekaliśmy az mala usiądzie zeby przenieść ja do brodzika wygoda ;) bez targania tej wanienki z wodą;)
Aneczka moja chyba też tyle miała, a z synkiem raczej to będzie trwało dłużej niestety ,ale no do roku chyba nam usiądzie
Czyli kąpiecie jeszcze tak jak ja na pół leżąco?
u ans córka na siedząco się kapie w wanience
Mazią zobaczymy może szybciej usiąda. Choć chce spróbować jeszcze jak będzie główkę już sama ładnie trzymać może wtedy już uda się razem kąpać a nie czekać aż usiądzie
Aneczka moja samodzielnie usiadła w 11,chociaz juz siedziała piękni ok 7-8 miesiaca.ciężko wyczuc kiedy co i jak
Monia dopuki corka nie zaczęła.sie sama.podciagac w wanienne to kąpałam na półleżąco potem już sama chciała siedziec-ok
Weronisia ja swojej nie sadzałam i nie sprawdziłam czy to potrafi, czekałam aż sama usiądzie
Moja to raczej w dół ciągnie jak się kąpię, chociaż wkładam pieluszkę na to krzesełko to spada jakoś w dół. Ale już chlupie nóżkami
lepiej poczekac az dziecko samo usiadzie, znam osoby co na sile sadzaja dzieci i potem to sie zle konczy...
No a niektóre matki naczytqja się że musi siedziec np w 8mcu i na siłę sadzają... masakra
Ja to słyszałm od tesciowej ze w wieku 3 miesięcy i się upierała zeby za rączki brac i sadzac, ale ani nie uczyliśmy jej siadania ani nie pomagaliśmy, poduszkami nie podpierslismy, na wszystko przyjdzie czas i pora tak jak na siadanie tak i na chodzenie;)
nie ma co na siłę robić bo jeszcze dziecku można zaszkodzić. ZNajoma tak sadzała córkę widziałam na filmach jak się telepie bo nie ma równowagi . Potem miała zbyt duże napięcie w kręgach szyjnych