Wanienka

Ja kupiłam osobiście składana bardzo fajna w użytkowaniu i wszędzie można schować, zajmuje mało miejsca 

Ja nie.mialam żadnych podkładów. W wanience myl mąż i tylko na ręce trzymał chociaz dlugo nie wiedzieliśmy dlaczego syn ciągle w kąpieli placze to kombinowaliśmy. Tez mu pod główkę dawaliśmy pieluche flanelowa zeby nie obijał ale w sumie przeszkadzała bardziej. Najlatwiej jak nic nie miał:)

My też myjemy z pielucha na siedzonku żeby się nie ślizgała, nawet sama kąpię chociaż wtedy to już mnie bolą plecy 

Nati ja tak wyparzam i doda traktuje te gąbki do mycia butelek i nie ma takiego problemu jaki opisujesz. 

Kverve właśnie dlatego pytam jak to wygląda po tej sodzie ☺

Anita nawet nie wiedziałam że takie są. Może temu że nie planowałam kupować nic takiego i nie dowiadywałam się.

Nati spoko, musisz tylko dobrze wypłukać jeśli chcesz taka gąbkę kupić. 

Sa jeszcze takie specjalne hamaczki do wanienek, chyba nieco bardziej higieniczne. 

Ja przy najstarszy synu używałam tej gumki właśnie do kapania... 

W moim doświadczeniu zmienia się wszystko wraz z ilością dzieci ☺️ pierwsze dziecko plastikowa wanienka, plus dodatki , typu gąbka która często trzeba było wymieniać bo śmierdziała i pleśniaka, drugie dziecko wanienka czasami codzienne mycie pod kranem , trzecie dziecko myje się razem z rodzeństwem w wannie starsza siostra trzyma ją na kolanach ,wszystko oczywiście w asyście osoby doroslej

Bardzo fajnie masz. U nas właśnie moment w którym jej nie wygodnie na tym krzesełku i się pcha do samej wody. 2 osoby muszą kspac bo tak wierzga 

My kupiliśmy taki hamaczek do wanienki, ale nam się kompletnie nie sprawdził. Mąż kąpie i podtrzymuje ręką syna. Gąbkę mamy, ale bardzo dbamy o jej czystość, a kluczowe jest jej dokładne wyżymanie, żeby bardzo szybko wyschła.

Nie balas się w takim hamaku trzymać takiego malutkiego dziecka? Nie chce wiedzieć co by się stało jskby spadło do wody 

przeciez taki hamak nie ma nic wspolnego z tym hamakiem ktory wieszamy na drzewie :DD

Czego teraz nie wymyśla hamaki, leżaki. A mi najlepiej na ręce się kapie takie maluszki

Ja też tak kapalam . Pierwszego aynma tylko na początku na takiej gąbce.  ;)

Aneczka No jak jest opcja to tak najlepiej kapać:)

Ja mam taką wkładkę do wanienki taki leżaczek i bardzo nam się to przydało, mamy także stelaż i full zestaw jest. Jesteśmy zadowoleni 

Anabanana jak to jak jest opcja?

Ja myje w wanience włożona do wanny, podtrzymuje tylko główkę ręka a druga myje 

My już po pierwszej kąpieli w wanience. Mąż kąpał synka, nie używał żadnych pomocy. Mały leżał na ręce a drugą go obmywał. Maluch miał pełen relaks, zachwycony był. Dobrym rozwiązaniem są te korki w wanienkach bo przenosząc wanienke z pokoju do łazienki żeby wylać wodę to trochę nachlapał po mieszkaniu.