Wakacje u dziadków

Jesli dziecko czuje sie bezpiecznie to juz 3 latek moze byc na wakacjach u dziadkow :slight_smile: moja corka jak miala 3 lata to na 1 noc zawsze szla do dziadkow fakt że starszy brat tez z nia jechal ale jednak… im takie nocowanki sie podobaly nie byly one czeste bo raz na 2m ale jednak :slight_smile:

No i nas córka jeszcze przed RD, więc nie martwiłam się, że teściowa coś jej poda.
Ale fakt, jest taka, że gdzieś czekoladkę ukradkiem pewnie by podsunęła, nawet jak zabronię. Chociaż jak wnuki zostają u niej na noc, to obserwuje jaka jest w stosunku do nich i sama o słodyczach nie mówi, dopóki dzieciaki nie wspomną.

Super pomysł ! Ważne są więzi z dziadkami :slight_smile:

u nas syn ledwo się urodził to już " na języczek niech smaki poznaje " tort wciskała boooshe ona to robiła chyba specjalnie na każdych przyjęciach musiałam jej zwracać uwagę aż wkodncu mąż zaczął zwracać jej bardziej uwagę i się uspokoiło , ale niedługo pewnie będzie od nowa jak maluch przyjdzie na świat ;p :crazy_face: :crazy_face: :smirk:

U nas jedynie się zapytała, czy coś chcemy podawać wcześniej, jak powiedzieliśmy, że nie, to temat się skończył

Oj tak, znam ten typ, trzymam kciuki za Twoją cierpliwość😜

Ojjj współczuję ci , mam chyba identycznie . Cierpliwość jest często na granicy

oj to zazdroszcze , u mnie wiele zdań nie było i nadal nie jest szanowanych ;/

To musi być trudne…

To też ciężka sprawa. Ale rodzic jakoś sobie poradzi. Dla dziecka to niefajne przeżycie

Mój miał 1.5 roczku jak został na jedną noc u babci ale jest z mamą codziennie jak chodziłam do pracy więc to też inaczej. Żadnego płaczu nie było

1 polubienie

To super, że mały czuje się bezpiecznie

Wakacje u dziadków jak najbardziej :heart: u nas ,kiedy, to kwestia oczywiście możliwości dziadków bo wiadomo każdy ma swój wiek i swoje zdrowie :smiling_face:

1 polubienie

My na szczęście za dużo się nie odwiedzamy przez takie podejście nie mam ochoty ich odzwiedzac .

Też racja jak nie szanują naszego zdania to nie ciągnie nas do odwiedzania takich osób

Dokładnie, takie zachowanie szybko zniechęca do spotkań,

Krótsze wakacje u dziadków to dobry pomysł, żeby dziecko się przyzwyczaiło, a rodzice mieli chwilę oddechu

2 polubienia

Jeśli dziadki chcą to mega super :slight_smile:

U mnie teściowa też wie jakie mam podejście i myślę, że głównie przez to się pilnuje. Jak nie stosuje się do naszych zasad, to dziecko po prostu z nią nie zostanie.
Miała swoje dzieci, miała swoją szansę, teraz jest nasze dziecko i nasze zasady :smiling_face:

Tak racja i to jest najlepsze podejście ! :smiling_face::smiling_face: