Wahania ciśnienia w 35 tygodniu ciąży

Dziewczyny od kilku dni jak wstaję rano z łóżka boli mnie głowa i po chwili mija, mierzyłam ciśnienie przez kilka dni z rana było dobre. Dzisiaj mierze ciśnienie a tu 148/84 puls 100, godzinę później ciśnienie niskie 96/55 puls 87.

Czuje ruchy dziecka, ale jestem trochę spanikowana co się dzieje.

Co myślicie?.

Też tak miałam pod koniec ciąży. Wiązało się to że stresem. le jeśli Cię to martwi lepiej skonsultuj z lekarzem. Powodzenia ♥️

Puls w ciąży może być podwyższony ale co do ciśnienia to nie wiem bo zazwyczaj miałam w normie. 

Akurat z ciśnieniem nie ma żartów, czy to w ciąży, czy w ogóle. Zgłoś się do lekarza, bo tutaj nie ma reguły.

Nawet jeśli okaże się to błahostka, to dla własnego spokoju💕

Oj ciśnienie w ciąży to różnie . Ja miałam mega wysokie właśnie koło 35 tygodnia . I lekarka kazala mi mierzyć 3 razy dziennie

Koniecznie skontaktuj się ze swoim lekarzem lub położną i opowiedz im o swoich objawach. Wahania ciśnienia krwi i bóle głowy mogą mieć różne przyczyny, a w ciąży ważne jest, aby je dokładnie sprawdzić. 

W 34 tyg w moim przypadku ciśnienie było wzorowe, za to puls... momentami 150 bez żadnej aktywności, dodatkowo kołatanie serca. Po konsultacji z kardiologiem i holterze okazało że nic się złego nie dzieje i po porodzie to minie. Rzeczywiście odrazu minęło po porodzie. Cieszę się, że to sprawdziłam bo byłam nico spokojniejsza dzięki temu :) 

Koniecznie do lekarza bo dostaniesz leki na nadciśnienie. Moja siostra miała przekroczone o 2-3 ciśnienie i zaraz leki i szpital. Już została go porodu,ale była tydzień przed terminem. Leki jej ustawiali w sumie parę dni bo ciągle było niewyrównane 

Proponuję udanie się do lekarza a nawet na izbę jeśli wzrasta ciśnienie u niektórych osób lubi wzrastać wieczorem.

Ja miałam problemy z ciśnieniem przez całą ciążę ;( w 36 TC trafiłam z ciśnieniem do szpitala i już tam zostałam mimo leków nie obyło się bez komplikacji, ale cieszę się że z mała wszystko ok więc lepiej jechać za wcześnie niż za późno;)

Teraz mierzyłam ciśnienie 95/47 

Koniecznie konsultacja z lekarzem, bo w tym tc to może być niebezpieczne. 

Myślę, aby to skonsultować z prowadzącym.

Skonsultować z lekarzem albo na sor 

Ja udalalbym się do lekarza.  To jednak nie jest błahostka.  Byłabym spokojniejsza.

Na pewno warto powiedzieć o tym lekarzowi. Nie wiem czy wprowadzi leki po takim jednorazowym skoku, ale na pewno zaleci mierzenie ciśnienia przynajmniej dwa razy dziennie rano i wieczorem. Jak wyniki będą źle, to trzeba będzie wyrównać ciśnienie tabletkami.

Pojechałabym na sor

Kontrola ciśnienia jest bardzo ważna w ciąży. Mierz sobie trzy razy dziennie i koniecznie powiedz lekarzowi na wizycie . Jeśli jest np daleko do wizyty to zadzwoniła bym chociażby do rodzinnego lekarza jak nie ma możliwości do prowadzącego 

Skonsultuj to z lekarzem u mnie ok 33 tygodnia tez zaczely sie problemy z cisnieniem az wyladowalam w szpitalu 

Tak jak dziewczyny piszą nizej skonsultuj się z lekarzem to będzie najprostsze rozwiązanie on napewno rozwiąże problem wytlumaczy czemu tak sie dzieję byc moze pogoda to ciśnienie teraz sama widze po sobie naprawdę potrafi wariowac takze lepiej to sprawdzic bo 35 tydzien i ogolnie ciaza to nie przelewki

Zarówno wysokie jak i za niskie ciśnienie jest niebezpieczne. Tutaj podałaś dwa duże skoki ciśnieniowe więc wydaje mi się że to wymaga dosyć pilnej kontroli lekarza, ja miałam na tyle komfortowo że miałam stały kontakt z lekarzem bo mogłam pisać lub dzwonić o każdej porze, dzięki czemu były szybkie dzialania. 

konsultowalabym napewno z lekarzem