Waga maleństwa w brzuszku mamusi!

Sylwia ja urodziłam się w 38tc waga 2250 także spokojnie Kochana bądź dobrej myśli :slight_smile:

Ja się dzisiaj dowiem ile mój synio teraz mniej więcej waży i mam nadzieję, że 4kg jeszcze nie przekroczył bo chyba nie dam rady urodzić naturalnie jeśli mi jeszcze z kilogram do porodu przytyje :slight_smile:

Kinga ja drugie dziecko urodziłam po przez cc ponieważ ważył synek według usg 4 kilo a ja już byłam po jednej cesarce a na porodówce jak zważyli synka to wszyscy byli pod wrażeniem bo ważył 4550 g tak że nie chcę cię straszyć ale może i u ciebie będzie cc. Daj znać po wizycie ile twój synuś waży i co postanowił lekarz.

Gabi, no właśnie tego się boje, bo ginekolog już mi powiedział, że jeśli dziecko ma ponad 4kg to robią cesarkę. U mnie w rodzinie dzieco rodziły się najczęściej nie mając 3kg, u męża tak samo więc oboje jesteśmy w sumie w szoku, że Mały tak rośnie. Oczywiście to dobrze, niech rośnie i będzie zdrowy. Każdy mi mówi, że jak dziecko ma już powyżej 4kg to nie ma takiego strachu na początku żeby wziąć go na ręcę bo jak urodzi się kruszynka to człowiek się boi że zrobi jej krzywde. I coś w tym na pewno jest. Ostatnio przygotowałam ubranka w rozmiarze 56 do szpitala, nie wiem czy nie okaże się że będę musiała zamieniać ja na 62 :slight_smile:
Oczywiście dam znać po powrocie do domu :slight_smile:

Kinga z ubrankami to ja tak właśnie miałam że naszykowałam w roz 56 a synek urodził się mierząc 57 a do tego dochodzi pampers więc wszystkie ciuszki w roz 56 oddałam bratowej która urodziła tydzień po mnie wcześniaka.

Ja wysoka, mąż wysoki, więc ja nie inwestowałam w rozmiar 56, tylko w 62 .oboje i Arek i Martynka wzrost 57 cm. Jak wyjmowali Martynkę to moja gin mówi “ale kluska” :wink: -a ja pomyślałam taka mała jaka kluska. Zmieniłam zdanie jak zerknęłam na inne dzieci :wink:

To na wszelki wypadek przygotuję ubranka w rozmiarze 62 :slight_smile:

Szybko Ci się przydadzą zobaczysz :wink:

Pewnie tak :slight_smile: Dobrze, że mam ich dużo :slight_smile:

Większość ubranek miałam w rozmiarze 62, a najlepsze jest to, że coś mi nie pasowało jak przygotowywałam ubranka dla małego i zaczęłam jej mierzyć i niektóre 62 były dosyć mniejsze od 56, także ciężko dojść za tymi rozmiarami

z racji wiedzy, że dziecko jest duże, nie posiadam z Naszej dziecięcej szafie ubranek w rozmiarze 56, same 62/68 i większe. Istnieje taka możliwość, że nawet 62 nie ubierzemy. Zobaczymy 17 sierpnia ile maluszek ma. Będzie dylemat które spakować do szpitala, chyba kilka takich i kilka takich.

Jutro jadę do rodziców odebrać torby, w które będę się pakować do szpitala. Gdyby nie lista ze szkoły rodzenia to bym padła na zawał, bo nie wiem co zapakować.

A ja sie zaopatruje w 50 :slight_smile:

Przy pierwszej córce rozmiar 52 był za duży i musieliśmy podwijać rękawki i nogawki natomiast u syna w sam raz był rozmiar 56

Antoś zaczął od 52 i 56 a urodził się 53 i za duże wszystko było :slight_smile: teraz już 62 bohater mój :slight_smile:

o kurcze ale szkrabki maleńkie. Moje takie drobniutkie nie zapowiada.
Ja jak się urodziłam miałam 62 cm :stuck_out_tongue:

Ja mam kilka kompletów 56, reszta już większe. Ciekawe jaki mój Jasiek się urodzi. W 33/34 tc to chyba jeszcze za wcześnie przewidywać, szczególnie że znam tylko wagę, długości nie. Do końca może wszystko jeszcze wymodzić :slight_smile:

u nas w 32 mały wazył 2300 urodził sie w 38 z waga 3300

Och a moja Martynka już 80 body nawet nosi.

no to w 30 tc mój ważył 2100 :stuck_out_tongue: kolejna wizyta za 2,5 tygodnia, jak dobije do 3 to ja się pochlastam :stuck_out_tongue: bo Pani genetyk powiedziała, że będzie grubo ponad 4 :stuck_out_tongue:

Dziecko dużych rodziców w to jakie ma być;)
Ola a rozważasz cc, chyba pisałaś że tak, a co mówi Twój ginekolog. Od ilu kg robi się cc