Waga maleństwa w brzuszku mamusi!

Tak piszecie że aż mi się tęskni za wczasami zrobiło ;( my w tym roku nigdzie…Brat z rodzinka był w Zakopanem dwa tygodnie temu, siostra z rodzinka wróciła wczoraj… Aleksandra ty jeszcze kusisz tymi zdjęciami…Ja kocham góry i już się ich doczekać nie mogę… Niestety trzeba odchowac malutka trochę

Ewcia ja też kocham góry a zwłaszcza Zakopane ale w tym roku nigdzie nie jedziemy ale w przyszłym roku napewno mąż mnie zabierze do Zakopanego bo będziemy miec 10 rocznicę i chcemy ją właśnie tam uczcić bo tam mamy takie nasze wspomnienia jeszcze za czasów narzeczeństwa :wink:

Ja góry lubię na zdjęciach a wypoczynek tylko nad morzem :slight_smile: Gabi my w tym roku tez nigdzie nie pojedziemy ale za rok chciałabym zabrać Antosia na jego pierwsze wakacje :slight_smile:

No ja z nad morza (zatoka Gdańska) do gór ciągnę , jeszcze póki mogę. Trasę dobrze znoszę , myślałam że będzie gorzej. Ewa ja Ci zazdroszczę codziennego widoku na góry

Aleksandra, ja mam w sumie niedaleko Zakopane, trochę trzeba jechać ale jest na tyle blisko że dwa czy trzy razy do roku można się wybrać więc chętnie się z Tobą zamienię bo mnie do gór w ogóle nie ciągnie, ale na piasku to bym poleżała :slight_smile:

Mąż bierze urlop w sierpniu zobaczymy co z tego wyjdzie. Na pewno warszawskie zoo a czy coś jeszcze to póki mąż któregoś dnia nie zostanie w domu to wtedy uwierzę, że ma urlop i wtedy ewentualnie coś pomyślę

Kinga wpadaj na kawę :stuck_out_tongue:

EwaK piękne ale płaskie;)

Waga maleństwa w brzuszku mierzona aparatem USG na 100 waga tylko orientacyjne i granica błędu jest dosyć spora

33 TC mała waga 1600 :frowning: mało

Ola, dobra :slight_smile:

Sylwia to faktycznie mało coś. Chociaż z drugiej strony mój syn znów ponad normę waży więc może mi się tak wydaje tylko ale w 33tc miał już 3kg prawie.

Oliwcia, u Nas w 30 tc Mikołaj ważył 2100, faktycznie coś mało. Co dawało, że jest wagowo straszy o 2 tygodnie, czyli przewidywalny termin porodu przesunął się z 21 na 9 września. Wiadomo, że termin jest jeden z OM ale kto wie :stuck_out_tongue: rośnie Nam mała kluseczka:)

Sylwia moja lekarka mi zawsze diagram pokazuje i zawsze moja miesci się na połowie czyli jest ok więc wydaje mi się że lekarz by coś powiedział jakby Małgosia ważyła za mało. A i pod koniec ciąży dziecko szybciej nabiera masy tłuszczowej .

dokładnie lekarz, by już mówił, że coś jest nie tak. Jeśli nic nie powiedział, to znaczy że wszystko jest w porządku. U Nas mówi, że rośnie kluseczka, ale to genetycznie.

U mnie lekarz od 20 TC powtarza ze za wolno rośnie kobietki w 29 trochę nadrobila i jiz lepiej to wyglądało w siatce centyli a teraz się w niej nie miesci jest pod graniczna linia 10 centyli

w 22 tc robiłam tego samego dnia dwa razy usg, jedno zwykłym sprzętem i wyszło, że moja mała waży 300 g, po południu byłam na usg 3d i wyszło, że waga wynosi 450 g, granica błędu dość duża

Ja mam robione USG za każdym razem na tym samym sprzecie

Sylwia ale to też zależy jak dany lekarz przeciąganie i zaznaczy obszar na monitorze chyba brzuszka i z tego potem komputer wylicza. Więc nawet ten sam lekarz robiąc dwa razy pod rząd badanie, może uzyskać inny wynik.
Mi gin wyliczyła wagę Martynki 3200 g a po 2 tygodniach urodziłam 4020g niemożliwe raczej, żeby tak szybko przybrała na wadze.

Poza tym moja siostra rodziła dwie “drobnice” jedna troszkę ponad 2900 , a druga 3180. Obie mają się dobrze, ta druga ma trochę tluszczyku :wink:
Głowa do góry.

Mama wiem wiem ze jest odchylenie od pomiaru juz nie schizuje wczoraj miałam kiepski dzień za dużo złych informacji waga nerka …
Moja Oliwia 3 dni przed porodem niby wazyla 4100 a urodziła się 3530 ile Malgosia będzie ważyła tyle będzie i tak będę ja kochac tak samo :slight_smile: mam nadzieje tylko ze jest błąd albo ze ona nadgoni bo Nie chciała bym żeby wylądowała w inkubatorze