Tak piszecie że aż mi się tęskni za wczasami zrobiło ;( my w tym roku nigdzie…Brat z rodzinka był w Zakopanem dwa tygodnie temu, siostra z rodzinka wróciła wczoraj… Aleksandra ty jeszcze kusisz tymi zdjęciami…Ja kocham góry i już się ich doczekać nie mogę… Niestety trzeba odchowac malutka trochę
Ewcia ja też kocham góry a zwłaszcza Zakopane ale w tym roku nigdzie nie jedziemy ale w przyszłym roku napewno mąż mnie zabierze do Zakopanego bo będziemy miec 10 rocznicę i chcemy ją właśnie tam uczcić bo tam mamy takie nasze wspomnienia jeszcze za czasów narzeczeństwa
Ja góry lubię na zdjęciach a wypoczynek tylko nad morzem Gabi my w tym roku tez nigdzie nie pojedziemy ale za rok chciałabym zabrać Antosia na jego pierwsze wakacje
No ja z nad morza (zatoka Gdańska) do gór ciągnę , jeszcze póki mogę. Trasę dobrze znoszę , myślałam że będzie gorzej. Ewa ja Ci zazdroszczę codziennego widoku na góry
Aleksandra, ja mam w sumie niedaleko Zakopane, trochę trzeba jechać ale jest na tyle blisko że dwa czy trzy razy do roku można się wybrać więc chętnie się z Tobą zamienię bo mnie do gór w ogóle nie ciągnie, ale na piasku to bym poleżała
Mąż bierze urlop w sierpniu zobaczymy co z tego wyjdzie. Na pewno warszawskie zoo a czy coś jeszcze to póki mąż któregoś dnia nie zostanie w domu to wtedy uwierzę, że ma urlop i wtedy ewentualnie coś pomyślę
Kinga wpadaj na kawę
EwaK piękne ale płaskie;)
Waga maleństwa w brzuszku mierzona aparatem USG na 100 waga tylko orientacyjne i granica błędu jest dosyć spora
33 TC mała waga 1600 mało
Ola, dobra
Sylwia to faktycznie mało coś. Chociaż z drugiej strony mój syn znów ponad normę waży więc może mi się tak wydaje tylko ale w 33tc miał już 3kg prawie.
Oliwcia, u Nas w 30 tc Mikołaj ważył 2100, faktycznie coś mało. Co dawało, że jest wagowo straszy o 2 tygodnie, czyli przewidywalny termin porodu przesunął się z 21 na 9 września. Wiadomo, że termin jest jeden z OM ale kto wie rośnie Nam mała kluseczka:)
Sylwia moja lekarka mi zawsze diagram pokazuje i zawsze moja miesci się na połowie czyli jest ok więc wydaje mi się że lekarz by coś powiedział jakby Małgosia ważyła za mało. A i pod koniec ciąży dziecko szybciej nabiera masy tłuszczowej .
dokładnie lekarz, by już mówił, że coś jest nie tak. Jeśli nic nie powiedział, to znaczy że wszystko jest w porządku. U Nas mówi, że rośnie kluseczka, ale to genetycznie.
U mnie lekarz od 20 TC powtarza ze za wolno rośnie kobietki w 29 trochę nadrobila i jiz lepiej to wyglądało w siatce centyli a teraz się w niej nie miesci jest pod graniczna linia 10 centyli
w 22 tc robiłam tego samego dnia dwa razy usg, jedno zwykłym sprzętem i wyszło, że moja mała waży 300 g, po południu byłam na usg 3d i wyszło, że waga wynosi 450 g, granica błędu dość duża
Ja mam robione USG za każdym razem na tym samym sprzecie
Sylwia ale to też zależy jak dany lekarz przeciąganie i zaznaczy obszar na monitorze chyba brzuszka i z tego potem komputer wylicza. Więc nawet ten sam lekarz robiąc dwa razy pod rząd badanie, może uzyskać inny wynik.
Mi gin wyliczyła wagę Martynki 3200 g a po 2 tygodniach urodziłam 4020g niemożliwe raczej, żeby tak szybko przybrała na wadze.
Poza tym moja siostra rodziła dwie “drobnice” jedna troszkę ponad 2900 , a druga 3180. Obie mają się dobrze, ta druga ma trochę tluszczyku
Głowa do góry.
Mama wiem wiem ze jest odchylenie od pomiaru juz nie schizuje wczoraj miałam kiepski dzień za dużo złych informacji waga nerka …
Moja Oliwia 3 dni przed porodem niby wazyla 4100 a urodziła się 3530 ile Malgosia będzie ważyła tyle będzie i tak będę ja kochac tak samo mam nadzieje tylko ze jest błąd albo ze ona nadgoni bo Nie chciała bym żeby wylądowała w inkubatorze