Pierwszy synek w 34 tc ważył ok 2400 g, urodził się w 40 tc + 4 dni i ważył 3600. W drugiej ciąży w 32 tygodniu waga drugiego synka wynosiła ok 2000 g. Zobaczymy jaki duży się urodzi, jeszcze mam przed sobą 5 tyg do terminu. Pozdrawiam
Moja Córcia w 31t i 2d ważyła 1490 g (+/- 250).
Ja pod koniec tygodnia dowiem się jaka waga bo akurat wchodzę w 30tc, już się doczekać wizyty nie mogę.
Moniko na każde badanie w ciąży czekamy jak na najważniejsze badanie pamiętam jak było u mnie nie mogłam się doczekać aby zobaczyć małego na ekranie
U nas w 30 tyg. 1860g. Należy pamiętać, że to waga szacunkowa. Margines błędu na tym etapie ±300g. USG to tylko maszyna. Poza tym obserwowane są skoki wagi. Moja bratowa podczas badania usg przed porodem usłyszała, że dziecko max 3500 a urodziła 4150
U mnie 28 tydzien i 4 dzien i mala 1400gram wazy;))
To pewnie moje trosze więcej ale nie dużo, jeszcze tylko 2 dni i sie dowiem a akurat mam 30tc
Monia napewno bo jefnak to poltorej tyg dalej;) ale tez trzeba pamietac ze kazde dziecko rosnie indywidualnie…
Ja jutro mam wizytę, tzn dziś po 15 i juz się doczekać nie mogę.
To Mała rośnie jak na drożdżach, w 31tc była mniejsza niż powinna, ale mieściła się w normie. Dziś 34/35 tc 2.462g (+/- 354) :).
E.Okuszko to tylko sie cieszyc:)) ja mam wizyte 19 to będzie rowno 30 tydz i wtedy zobacze…
Kolejna wizyte tez mam 19 bo niby wszystko ok, ale wyniki morfologii średnie i za 9 dni wizyta i w razie braku poprawy moja ginekolog chce mnie na oddział położyć, żeby mieć na oku cały czas.
E.Okuszko jak sie zlozylo hehe;)
No moj mnie teraz chce widziec co 2 tyg ze wzgledu na krazek na szyjce…
Mysle ciekawe ile moja przybierze bo ostatnio w 2 tygodnie pol kilo hehe:)
E.Okuszko nie martw się bo mi w czerwcu słabe wyniki wyszły i też miało być ze pewnie w lipcu będę na oddziale bo mi leci w dół szybko a tu już prawie wrzesień i co prawda wyniki mi spadają ale minimalnie i więc nie masz się co martwić, tylko staraj się dobrze odżywiać i odpoczywać.
A mój malutki ma już 1730. Chyba dość duży jak na ten tydzień
Monika duży mój Maluszek w 30tc ważył 1400g.
To mój chyba bardzo duży jak na 30tc. Chociaż nie wiem czy jutro to już 31się nie zacznie…
Kasia moja 1400 wazyla w 28 tygodniu…
W piatek mam wizyte to bede zaczynac 30 tydz i zobaczymy
No to dziewczyny będziecie miały duże dzieci. No chyba, że przestaną tak intensywnie rosnąć.
No Kasia ale wiadomo jak to jest waga szacunkowa;)
A czy dzieci już mają kolo30tc te okolo50cm i tylko waga się narazie powiększa czy są jeszcze mniejsze i też rosną w górę?