Monika dziecko jeszcze rosnie w gore:) pod sam koniec ciazy tylko przybiera na wadze;))
Monika dzieci rosną jeszcze. Nie mają już około 50 cm tylko mniej.
Ja chwilami czuję i widzę że mam kwadratna brzuchu, tak mi się dzidziuś układa w brzuszku.
Ja tez tak mam… Monia moja w 26 tyg miala 26 cm.od czubka glowy do pupci.
Ja właśnie nie pamiętam cm ile było przy wizycie wcześniej
O wow no to fajne te wasze dzieciaczki, ważne że zdrowe:) u nas był problem w 34tc, bo dzidziuś zamiast podwoić wagę to przytyl tylko 400g i ważył 1750g, za mało, wszystko przez mój stres, dodatkowo wykryto torbiel jajnika u płodu, więc nerwy mnie zjadły. Ale musiałam wziąć się w garść, i Mała zaczęła rosnąć, urodziłam w 38tc a córka ważyła 2850g, mierzyla 55cm, nnóżki miałatak cchudziudkie że bałam się ich dotknąć;) za to teraz nadrabia, ma 9 mies a waży ok10kg-jak półtora roczne dziecko. Jutro mamy bilans w ośrodku zdrowia i aż się boje co nam powiedzą;)
Ewelina no to fajnie ze wszystko dobrze sie skonczylo:))
miejmy nadzieję że nasze dzieciaczki będą dalej rosły i wszystko będzie dobrze.
Ewelina, chudziutka była, ale za to jaka duża mój synek miał 52cm i 3300wazyl…
Kazdy maluszek rosnie swoim tepem;) ja mam za tydz wizyte i zobacze ile moja skubana wazy:) a bedzie to 32 tydz i 3 dzien;)
Mała dziś ważyła 2654g 37 tydz, mieści się w dolnej granicy. Trochę mnie to martwi bo 10.08 ważyła 2500g i tak mało przytyła? czy może ostatnio się dala źle zmierzyć? Bo na jeszcze poprzedniej wizycie tez mieściła się w dolnej granicy i myślałam, że ostatnio nadrobila.
E.Okuszko to jest tylko waga szacowana wiec moze mala wazy wiecej;) albo poprostu bedzie taka drobniutka;)
Tak wiem, tylko zastanawia mnie odstęp czasu i taki maly przyrost wagi w porównaniu do okresu od 21.07 do 10.08
21.07 -1456g
10.08 - 2496
31.08 - 2700
E.Okuszko kazde.dziecko.ma.swoj przyrost masy. Jezeli byloby cos nie tak to podejrzewam ze.lekarz by powiedzial.napewno…
Pamela ma rację, gdyby coś było nie tak, lekarz od razu by powiedział, u nas był problem w 34tc; córka za mało przybierala, zostałam skierowana na dodatkowe badania, ale wszystko skończyło się dobrze, córka urodziła się drobna(2850g w 38tc), ale szybko nadrobila po porodzie, a przynajmniej miałam lżejszy poród(może to Cię pocieszy;) który bardzo miło o dziwo wspominam;)
E Okuszko waga USG jest tylko wagą szacunkową. USG to maszyna i wystarczy, że lekarz nie zmierzy dokładnie obwodu, że będzie to milimetrowa różnica waga jest już zakłamana, Niczym się nie martw i uważam tak jak dziewczyny, gdyby lekarz się nad czymś zastanawiał i coś by go niepokoiło na pewno by Ci o tym powiedział.
Moja ginekolog zbadala czy przepływy są dobre i było ok. Powiedziała ze jeśli np. Ja się urodziłam mała czy Tatuś to tez może mieć wpływ i ze mam sie nie martwić a jak coś to dzwonić nawet w nocy.
E. Okuszko dokładnie tak jak piszą dziewczyny,te wartości są przybliżone i nie ma się czym martwić. Moja ginekolog mi mówiła, że z wizyty na wizytę (co ok 3 tygodnie) waga dziecka może być taka sama i nic się nie dzieje, bo to tylko przybliżona waga dzidziusia.
Ja np byłam na wizycie pod koniec. 36 tc i usg wskazywało 3200, później trafiłam do szpitala i w końcówce 37 tygodnia usg wskazywało taki sam pomiar, a urodziłam w 38 tc i mały ważył 3090g także wcale duży nie był, a teraz ma 5 miesięcy i waży 8 kg
E.Okuszko widzisz jezeli przeplywy sa ok to nie masz sie czym martwic. Ja mam Notch w przeeplywach biore acesan 75 i narazie z mala jest ok. Takze glowa do gory.
E.Okuszko nie martw się bo mi w ciągu kilku dni pokazywało takie skoki wagowe u maluszka, raz miał mniej za chwilę więcej otem znowu mniej. USG to tylko maszyna i nie pokazuje danych w 100% tylko szacowane. Jeśli lekarz powiedział \Ci że wszytko ok to znaczy, że nie masz się czym martwić:) Powodzonka:)