Jestem po wizycie i dziecko w 22+0 waży 405g
U mnie pod koniec każdej ciąży dzieci najwięcej przybierały na wadze.Trzeba pamiętać o tym ,że usg ma granice błędu.Moze być więcej a może być mniej.
U mnie Młody ostatnio w 35 ważył 2400g.
U mnie na 2 godz. Przed porodem USG dziecko 3500 g a urodziło się 3050 g. W 38 TC.
Usg u nas dużo się pomyliło, musze spojrzeć do książeczki ale z tego co kojarzę to miała mieć koło 3800 a miała 3200
To u mnie było podobnie, rano na izbie przyjęć na usg niecałe 3800g, a wieczorem na wyjściu 4120g
Mi przy przyjęciu robiono dwukrotnie usg i raz wyszło 3300 a raz 3600g :) Urodziłam 3970g :)
U mnie na izbie mówili 3500 wyszło 3950. Za to przy 2 było 4500 a wyszedł 4120
U nas dzisiaj 22+4 i waga 450g
U mnie:
30 tydzień 6 dzień ok. 1685g
32 tydzień 6 dzień ok. 2056 g
tak że mała przybrała w ciągu 2 tygodni ok. 371 g
Dominika duży przyrost, ale właśnie na końcówce dzieci najszybciej przybierają na wadze.
Szacunkowo z USG waga jest plus/minus 300g więc to możliwe :)
Mamameg. Ja mam cukrzycę ciążową. W 22 było 420g
Taki przyrost może być też taki bo w 30 tygodniu mała nie chciała się w ogóle pokazać i na USG tylko czaszkę było widać a w 32 tygodniu to nawet włosy widziałam.
Niech rośnie, może nie będzie chciała za szybko wyjść ;)
Klaudiamama moja mała w 22 tygodniu ważyła 475g
Kverve u nas bylo nawet +/- 500g, bo synka glowki sie nie dalo zmierzyc juz 2 msc przed porodem..
U nas w srodku fajnie przybieral duzo, a przy koncowce wlasnie tak normalnie, ale nie az tak duzo jak u wiekszosci
Między usg w mojej przychodni a usg w szpitalu ok 500g różnicy przy pomiarach.Suma sumarum było 300g mniej niż szacowano,pomiary z usg w przychodni bardziej miarodajne ale to już zależy od ułożenia maluszka itd.Dobrze ,że chociaż jest taka możliwość mniej więcej poznać gabaryty bobasa jeszcze w brzuszku :)
u mnie na końcówce ciąży tez było ciężko zmierzyć moje dzieciątko...waga była bardzo wysoka bo aż 5 kilo ale na szczęscie tyle nie wazyła
dziś rozmawiałam z koleżanką i mówiła że szacowali że urodzi dziecko 3900g a urodziła 3200g. Tak że różnice mogą być spore.
Wszystko zależy od sprzętu i od ułożenia dziecka ;)
Weronisia A ile wazyla?
Mój też ostatnio już był tak wstawiony w kanał, że nie dało się dobrych pomiarów zrobić.