Ja rodziłam dwie dziewczynki i obie po terminie, jedna 5 dni, a druga 6 dni.
Ja synka urodziłam w 39 tyg, przez cesarskie ciecie.
9 dni po terminie , choć w karcie miałam wpisane 40 tydzień, nie wiem czemu. oczywiście było cc, małej dobrze było w brzuszku i nie spieszyła sie na ten świat…
córka 40 tydzień i dwa dni -synek 41 tydzień wiec chodziłam do końca z nimi.
Ja urodziłam 2 dni przed planowana data porodu
Mój tp wydawał mi się strasznie niemiarodajny
Wg OM 23 wrzesień a wg usg ciągle 2 tygodnie szybciej. I wiecie co bardziej wierzyłam temu usg… po pierwsze dlatego,że seks uprawiałam w grudniu tylko raz-25 grudnia to był 3 dzień cyklu… Teoretycznie powinnam mieć okres ale już miałam plamienie i na Sylwestra jeszcze mówiłam mojemu Lubemu,że chyba coś się kroi,bo ja się dziwnie czuję… Piersi mi urosły od razu,bolały,kłucie w brzuchu i w Nowy Rok bylam pewna
Test zrobiłam 4 dni przed okresem po południu i była ledwo widziana kreska w dniu przed okresem po godzinie 18 już była wyraźna
na drugi dzień plamienie pojechałam na ip a lekarz mówi"Skąd pani wie o ciąży? przecież pani powinna dostać dziś okres"
ale stwierdził po rozpulchnieniu szyjki,że dla niego ta ciąża będzie. I po 2 dniach był pęcherzyk z którego miało nic nie wyjść a po 4 dniach od okresu zarodek 2mm ![]()
Poprzednia ciąża niestety puste jajo ale też zaszłam w 2 dniu cyklu… mimo brania tabletek…
No i urodziłam w 35 tygodniu ale w ogóle nie odczułam nigdy,że moje dziecko to wcześniak bo urodził się prawie 3 kg i rozwija się tak jak jego rówieśnicy a nawet i lepiej
zero problemów,oprócz zapalenia płuc przy urodzeniu. Nie choruje i ogółem każdy jest zdziwiony jego rozwojem,nawet neonatolog twierdzi,że on żadnych braków nie ma więc ja myślę,że wynika to z tego,że ja miałam ciążę starszą niż wychodziło z obliczeń… A cykle miałam 28 dniowe. Widać owulacja była bardzoooo szybko ![]()
37 +3
W 40 tygodniu. A teraz zobaczymy bo jestem dopiero w 34 tygodniu
40+1
Córka w skończonym 41 tc. Poród SN, ale indukowany.
Syn w 38+1 tc. Poród SN, ale również indukowany ze względu na stan małego.
Mamą być. Ile dzidzia ważyła mierzyła ? Poród był samoistnie czy musiała pani jechać bo coś było "nie tak"?
aneczka 34??? jak to leci...dopiero co czytałam ze bedziesz mama po raz drugi a tu już koncówka...
Mamą być oki to dobrze bo ja zaczynam 37 tc skończony i chciałam wiedzieć mniej więcej jakiej wielkości maluszek. Czyli rozumiem że urodziłaś naturalnie jak się samoistnie zaczął poród (byłaś nacinana)?
38 tc poród poprzez cc 😊
Laureczka już masz skończony 37 ? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
Mamy być to moja też 3kg,ale 40+1 ale to i tak ładnie udało Ci się dotrwać w zagrożonej ciąży
Mamą być oj ja też tak mówiłam od tego 29 że każdy dzień ważny,aby tydzień dłużej chociaż donosić ciążę i tak każdego tygodnia mówiłam. No i w sumie w końcu wychodzić nie chciała. Też słyszałam,że tak się często zdarza
Ja 38 indukcja :)
Ja mam chłopców pierwszy syn urodzil sie 10dni przed terminem, drugi syn 5 tygodni przed terminem a teraz jestem w ciazy w 25tyg... i czekam co mnie czeka
40, poród prawie idealnie w terminie, bo dzień po.
Ja urodziłam po skończeniu równych 41 tyg ciąży wg miesiączki.
Mama-Dorota u mnie też 25 tydzień :)