W którym banku otworzę darmowe konto bankowe

Kochane,

W którym banku otworze konto zupełnie darmowo? Chcę tylko odkładać tam pieniądze i potrzebuje tylko wpłacać po cichu i nie robić nic więcej. 

W mBanku na przykład :)

Ja mam konto w tym banku i jestem zadowolona.

W prawie każdym banku otworzą konto za darmo, ale są pewne haczyki że konto będzie darmowe jeśli np. w każdym miesiącu będą wpływy po 1000, albo trzeba zrobić ileś przelewów, albo zakupów kartą.

Konta oszczędnościowe to dobra właśnie żeby sobie odkładać pieniądze, chyba każdy bank przy każdym rodzaju kont ma opcję dołączenia konta oszczędnościowego. Możesz sobie ustawić że bank sam co miesiąc będzie przelewał określoną kwotę na to konto.

Ja też mam w mBanku jestem zadowolona ale w sumie teraz już dokładnie nie pamiętam ja akurat robię dużo transakcji przez aplikację czy nie ma czasem takiego wymogu że ileś tam tych transakcji w miesiącu co najmniej chyba pięć musi być wykonane żeby właśnie nie pobrali opłaty za prowadzenie konta Chyba że teraz się coś zmieniło nie jestem pewna

Ja mam konto w PKO SA i jestem zadowolona. Do 26r.z. konto było całkowicie za darmo. Teraz muszę spełniać co prawda kilka warunków. Jednak przy samych wpłatach na konto

, będzie pobierana opłata. 

Dziewczyny istnieje już taki sam bądź podobny wątek, wystarczy wpisać w lupkę i odświeżyć dany wątek a nie robić niepotrzebnego bałaganu zresztą tak też jest napisane w zasadach tego forum

M bank ing

Ja mam konto w banku PKO z zubrem i nie pobierają żadnych opłat. Mąż ma konto w PKO sa i ma miesięczną opłatę. Haczykiem jest oczywiście jeszcze opłata za kartę, jeżeli jej używam to płacę mniej. Konto oszczędnościowe też jest darmowe i warto założyć szczególnie dla dziecka.

Ja mam konta gdzie trzeba zrobić przelew i polecić kartą żeby konto było darmowe. Nie wiem czy jest konto tak w 100% za darmo żeby nic nie trzeba było robić

są konta za darmo, ale np za kartę się płaci ale jest za darmo jak się zrobi kilka transakcji 

Ja mam w PKO i nie pobierają opłat jak się zrobi kartą 300 zł, a w dzisiejszych czasach to raczej nie problem:D

Teraz większość kont jest darmowych. Trzeba tylko czasem właśnie spełnić warunek wpływu na konto i płatność kartą. Na Facebooku np na banklovers podpowiadają gdzie otworzyć konto i jeszcze na tym zarobić.

Ja często otwieram konto bo jest jakaś promocja, dostaje kasę za to i zamykam konto. 

ja mam PKO ale muszę zrobić 5 transakcji kartą, a jak rzadko kiedy wychodzę z domu więc czasami i nie dam rady zrobić kilku transakcji  

Ja mam w ING i tam jest darmowe, jeśli obrót kartą jest 300 zł. Drugie mam w getin banku (teraz Velo) i tam muszę zrobić 5 operacji kartą nie ważne na jaką kwotę.

Mam dwa bo często jest oferta wyższego % dla nowych środków, więc przerzucam z jednego banku do drugiego.

Całkiem darmowe są chyba tylko gdy się kart do nich nie używa :P Ale znów w oddziale za wpłaty/wypłaty też płacisz

MałaZołza nie pomyślałam o tym by przerzucać tak pieniądze, mam tylko załóżone podkonto i tam mam większy procent oszczędności. 

Ja tak właśnie już kilka lat robię bo to wysokie oprocentowanie jest zazwyczaj dla nowych środków, a dla starych marne. 

A dziś mnie mąż uświadomił, że ing zaczęło pobierać prowizję od wypłaty w bankomacie :O Muszę poczytać, rzadko wybieram ale czasem trzeba wziąć i szkoda tak płacić. Za to w okienku też przecież opłata...

ja właśnie na pko tylko za obsługę karty czasami zapłacę i tyle 

MałaZołza a to złodzieje no, pewnie z nowym rokiem weszły nowe zasady, bo szukają pieniędzy wszedzie, to dobre i te parę zł od każdego użytkownika jak ściągną. 

Idzie ka mąż czytał, że pierwsze podjecie z bankomatu w miesiącu jest darmowe a każde kolejne płatne 5zl. Ja tego jeszcze nie sprawdzałam w regulaminie ale wkurzyli mnie.