MałaZołza właśnie tak to jest, u mnie z konta oszczędnościowego jest właśnie pierwsza darmowa wypłata a kolejna 10 zł ;/
muszą na czymś zarobić
Trzeba właśnie zapoznać się z regulaminem . Banki na czymś muszą zarabiać.
Chyba ciężko znaleźć konto bankowe, które jest w 100% darmowe. W zasadzie samo konto jeszcze darmowe tak, bo sama mam w mbanku i mam za darmo, ale nie mam do niego karty. Natomiast żeby karta była za darmo to w większości banków trzeba mieć jakąś wpłatę i kilka razy zapłacić tą kartą
Ja też z oszczędnościowego raz w miesiącu mogę wybrać za darmo, ale każdy kolejny przelew to już -7,5. Co z tego że jakieś tam minimalne odsetki wpływają na plus, jak i tak finalnie musze zabulic za wybranie własnych pieniędzy :/ jeszcze do niedawna było to 5 zł, a nagle podskoczyło o połowę :/
Ja mam w PKO, wypłaty z różnych bankomatów za darmo, konto i przelewy za zero, żeby karta była za darmo to trzeba w miesiącu zrobić zakupy kartą za 300 zł, co przy obecnych cenach żaden problem. Mam bank PKO w swojej miejscowości, więc to też przeważyło.
a ja chyba nie mam sumy tylko 5 płatności
5 płatności ma się do 26 roku życia, bo wtedy jest jeszcze konto dla młodych, po 26 r.ż. zmieniają na konto za 0 i wtedy trzeba zrobić zakupy za 300 zł :)
ja przy koncei dla młodych w getinbanku nie muisłam nic robić, żdanych wpływów czy płatnościkartą, o ukończeniu 26r.ż konto zmieniło się i musze płacić kaarta 300zł/mies. i wplyw min. 1000zł żeby konto było darmowe.