W jakim wieku zaszłyście w ciążę?

Ja zaszłam w ciąże mając 24 lata, urodziłam mając 25. Tata miał 27:) Już na porodówce Panie położne mówiły, że dobrze to sobie zaplanowaliśmy, bo akurat przed trzydziestką zdążymy z drugim :wink: Pobraliśmy się dwa lata wcześniej ale na dzidziusia musieliśmy trochę poczekać, gdyż ze względu na pracę męża, często zmienialiśmy miejsce zamieszkania. Na razie się osiedliliśmy… chociaż i tak nie wiadomo czy na stałe.
Wszystkim koleżankom powtarzam, że dzisiejszy pogląd na dorabianie się a dopiero potem myślenie o rodzinie nie jest dobry. Nie chodzi mi o to, żeby powiększać rodzinę nie mając pracy czy w trakcie studiów. Ale czekanie aż znajdziemy wymarzoną pracę, kupimy mieszkanie lub dom, wybawimy się często skutkuje tym, że potem nie możemy zostać rodzicami.
Ja po porodzie musiałam zostać w domu z małą. Umowa wygasła, firma jej nie przedłużyła. Nie mamy kokosów, ale jesteśmy szczęśliwi bo mamy dzidziusia :slight_smile: Jesteśmy prawdziwą rodziną:)

Panie Elżbieto i Proud Mommy bardzo mi przykro… ale dzielne z Was mamusie. Dużo zdrówka dla Waszych maluszków i kolejnych zdrowych maluszków:)

Elżbieta ogromnie wspólczuję , wiem jak to jest .
W ciążę zaszłam i urodziłam synka mając 23 lata. Jednak drugiej ciąży w wieku lat 25 nie donosiłam.Teraz mając 26 l. czekam na dziecko i nie zapeszam.

ja 22 lata

Miałam 23 lata gdy urodziłam ,miesiąc zabrakło mi do 24:)Nie żałowałam bo dzidzia była zaplanowana,byłam juz meżatką i był to najodpowiedniejszy czas na dziecko.Ciesze się że zycie tak mi sie ułozyło ze mam dziecko wtedy kiedy to ja je chciałam i nie była to wpadka:)Teraz jest to moje oczkow w głowie,moje i męża:)

Urodziłam mając 23 lata:)Nie żałuję! Dzidzia była planowana:)

Moją pierwszą pociechą był chłopiec, Norbert, urodziłam go w wieku 25, cudowny wiek :slight_smile:

Od momentu gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży nie minął nawet rok, miałam zaledwie 21 lat niby pełnoletnia ale jeszcze chyba nie byłam na to gotowa. Bardzo krótko byłam ze swoim partnerem wcześniej Moim przyjacielem. Dowiedzieliśmy się, że jest fasolka dopiero w 8 tyg i nie powiem ale miałam mieszane uczucia. Przez całą ciąże Rafał był ze mną, rodzice Nas wspierali więc pozostawało się już tylko cieszyć. Nasz związek się utrwalił na dobre. Teraz mam dwóch wspaniałych mężczyzn przy sobie (śpię w środku;p). Dziecko to taki mały cudek który się do Nas uśmiecha:)

zaszłam w ciążę mając 18 lat urodziłam dwa miesiące przed 19. Jestem mamą cudownego trzylatka :slight_smile:

Ja zaszłam w pierwszą ciąże mając 19 lat, jednak niestety poroniłam, drugi raz zaszłam w ciąże mając 22 lata i mam zdrowego i ślicznego synka:) Odkąd pamiętam zawsze chciałam mieć dzidziusia, byłam na to gotowa:)

30 lat, jest to najwspanialszy prezent od życia dla nas.

ja urodziłam równe dwa miesiace przed 23 ur :slight_smile: a w ciaze zaszłam w dniu mojej drugiej rocznicy :smiley:

Ja urodziłam w wieku 23, 27 i 39 lat. Nie żałuję. Dzieci to moje szczęście :slight_smile:

ja urodzilam 2 tygodnie przed swoimi 23 urodzinami :slight_smile:

2 bym bardzo chciała urodzić w wieku 25lat nie chce czekać nie wiadomo ile na to bo człowiek nie robi się coraz młodzy tylko starszy. Kiedyś jakby się przytrafiło jeszcze jedno w późniejszym wieku też bym nie pogardziła wręcz byłabym szczęśliwa bo maluch bardzo potrafi odmłodzić i dać dużo szczęścia oraz pozytywnej energii :slight_smile: Szczerze to czasem żartuję do mamy że jeszcze mogłabym mieć brata albo siostrę bo ja i mój brat to za mało :smiley:

Ja zaszłam w ciąże mając 19 lat. 2 tygodnie temu urodziłam moją najwspanialszą córeńkę Gabrysię. Jestem teraz pełnoetatową prawie 20 letnią żoną, mamą, córką, synową, siostrą i uczennicą :slight_smile: w maju piszę maturę a teraz piszę tu bo moje słoneczko śpi jak anioł! Nic lepszego w życiu nie mogło mi się przytrafić! I to nie prawda, że ciężko pogodzić bycie mamą z byciem 19latką. Jeśli tylko jest się psychicznie gotowym to jest to wspaniały wiek na maleństwo w naszym życiu. Mam tyle siły, że wszyscy mi zazdroszczą :slight_smile: A Gabrysia z dnia na dzień jest coraz większa i jest najwspanialsza! Nie wyobrażam sobie bez niej życia, 9 miesięcy ciąży było najwspanialszymi w moim życiu a poród to były naprawdę wspaniałe chwile, które wspominam z uśmiechem na twarzy.

Ja urodziłam w swoje 22 urodziny:) Będziemy świętować z synkiem razem urodziny:)

23 lata

zaszłam w ciążę 3 miesiące po ślubie
bardzo szybko nam się udało
miałam 28 lat
niby wiek w sam raz
kochajacy mąż itp a ja byłam przerażona
o matko jak sobie poradze
jestesmy z mężem za granicą bez rodziny bez babci która pomoże bez siostry i cioci która się czasem dzieciątkiem zajmie
wiec bałam się okrutnie
i nie powiem…pierwsze tyg były bardzo cięzkie troche czasu minęło zanim"ogarnełam temat"
ale teraz jestem dumna mama
a czym świadczy choćby fakt że udzielam sie na forach heh
pozdrawiam

Synka urodziłam mając 25 lat. Zdecydowaliśmy się na dziecko, bo jakoby miał być problem z zajściem w ciążę… :wink: Nie było. Mieliśmy się leczyć itd tu po 10 miesiącach od diagnozy maluch się pojawił.
Córeczkę urodziłam mając 28.
Obojga dzieci pragnęliśmy i nigdy nie żałowaliśmy :slight_smile:

my w zeszłym roku w czerwcu bralismy ślub i w sumie wspominaliśmy ze moze jakiegoś dzidziusia zbroimy:) no i w maju miesiąc przed ślubem mąż wrócił z pracy i mówi robimy syna:) haha ja do niego ze trzeba było robić pięć dni temu a teraz za pózno no ale poddałam się pokusie :slight_smile: i tak oto tydzień przed ślubem robimy test a tutaj DWIE kreseczki nasze cudowne dwie kreseczki czyli nasz Igorek, a ja mam 24lat i prawie trzymiesięczniaka :slight_smile:

a dodam jeszcze ze strach przed nieznanym zawsze jest:) i chyba żaden kochający rodzić nie żałuje, to jest najlepsze co mi sie w życiu przytrafiło:)