Ja jeżeli nie muszę to nie kupuję mm w puszkach tylko w kartonowych opakowaniach ponieważ nie chcę płacić za opakowanie ale mam w domu kilka opakowań plastikowych po Bebilonie, więc do nich przesypuję mleko. Kaszki czy grysik trzymam w ozdobnych słoikach.
adamos tak jest napisane na kartoniku ale wyobrażasz sobie wyjść z domu z otwartą foliową torebką? Ja opakowanie po bebilonie bardzo starannie wyczyściłam i sprawdza się idealnie… nie moja wina że bebiko nie ma twardych opakowań zamykanych
Bebiko trzymam w kartonie , nie mam do czego fo przesypac. W plasiku boję się trzymać a nigdzie nie widziałam puszek na mleko .
jajeczko dlatego ja zostawiłam sobie puszkę po bebilonie jak przeszłam na bebiko i już trzy miesiące je mam i absolutnie nic się nie dzieje
Marta ja taką foliową torebkę z mlekiem zamykam klipsem i jeszcze kładę do reklamóweczki:)
Jajeczko fajne są te puszki, w których jest Nan pro,
ja kupilam sobie plastikowy szczelne litrowy pojemnik ;>
adamos - to też sposób ale powiem Ci szczerze że przy moim szczęściu na bank by mi się ten klips odpiął
Ja nie przesypuję też dlatego, że szybko zużywa mi się to mleczko przy dwójce:)
Ja z racji tego, że kupuję Nestle NAN to przechowuję w metalowym pudełku Bo mają te w zwykłych kartonowych i metalowych, to kiedyś promocja byłą mleka w metalowych pudełkach to zostawiłam sobie jedno i przesypuję
A kiedyś miałam bebilon Pepti, jak dokarmiałam, więc za kazdym razem miałam pudełko metalowe
Adamos no u Ciebie to pewnie idzie piorunem fakt, u mnie już tępo się zmniejszyło bo zaczął jeść i zupki i kaszki…
u nas początkowo był Enfamil ale zmieniliśmy na Babydream i z racji tego że ma kiepskie opakowanie to przesypuje do puszeczki po Enfamilu
u mnie teraz też to mleko powoli schodzi bo tylko 2x dziennie, a kaszki zwykle mleczne kupuje. musze przesypać bo w tym kartonie to pewnie by jeszcze wilgoci złapało czy coś. a zostawiłam sobie pełno puszek po nutramigenie i problem z głowy, w sam raz na jedno opakownie bebiko
Też mam własnie puszki po nutramigenie.
No u mnie bo Bebilonie ale tak szczerze to Bebiko powinno pomyśleć o mamusiach i zacząć produkować w twardych pojemnikach - nawet jeśli byłoby droższe to i tak co jakiś czas mama musiałaby je kupić żeby mieć opakowanie… W samej tej foli jakoś nie wierzę by wilgoci nie dostało - zresztą nawet gdyby to i tak dzieci mojego rodzeństwa dobrałyby się do tego w sekundę…
Marta chyba wszystkie marki mają twarde opakowania a ten bebiko nie akurat padło na niego no i pech, że trzeba przesypywać. a ja sama bym kupiła taką dużą puszkę
Nie wszystkie! Babydream też nie ma
Dobre jest mleko tej firmy Magiczny? Bo jakoś po zupce z tej firmy straciłam do nich zaufanie…
Właśnie szkoda że bebiko nie ma twardego opakowania bo jest też dość popularnym mlekiem, Produktów bebydream jeszcze nie próbowałam.
Marta -1989 Babydream? Nie polecam! Jak przechodziłam już na mm tak całkowicie
(a synek już nie potrzebowal preparatu mlekozastępczego) t próbowałam między innymi Babydream. Wiadomo, że każde mm śmierdzi, ale to już do przesady, a Oskarkowi po nim wzmożyły się ulewania(wcześniej ulewał, ale po tym mleku to fontanna) i jak dziecko uleje to czasami czuć mleko ,czasami tylko troszkę wymiocinami, a po Babydreamie mój synek właśnie ulewał, jakby zwymiotował… Czuć było wymiociny. Więc stwierdziłam, że to nie ma sensu. Kupiłam NAN i juz tak zostało