W jakim pojemniku przechowujecie mleko?

Ja jeżeli nie muszę to nie kupuję mm w puszkach tylko w kartonowych opakowaniach ponieważ nie chcę płacić za opakowanie ale mam w domu kilka opakowań plastikowych po Bebilonie, więc do nich przesypuję mleko. Kaszki czy grysik trzymam w ozdobnych słoikach.

adamos tak jest napisane na kartoniku ale wyobrażasz sobie wyjść z domu z otwartą foliową torebką? Ja opakowanie po bebilonie bardzo starannie wyczyściłam i sprawdza się idealnie… nie moja wina że bebiko nie ma twardych opakowań zamykanych

Bebiko trzymam w kartonie , nie mam do czego fo przesypac. W plasiku boję się trzymać a nigdzie nie widziałam puszek na mleko .

jajeczko dlatego ja zostawiłam sobie puszkę po bebilonie jak przeszłam na bebiko i już trzy miesiące je mam i absolutnie nic się nie dzieje :slight_smile:

Marta ja taką foliową torebkę z mlekiem zamykam klipsem i jeszcze kładę do reklamóweczki:)

Jajeczko fajne są te puszki, w których jest Nan pro,

ja kupilam sobie plastikowy szczelne litrowy pojemnik ;>

adamos - to też sposób ale powiem Ci szczerze że przy moim szczęściu na bank by mi się ten klips odpiął :smiley:

Ja nie przesypuję też dlatego, że szybko zużywa mi się to mleczko przy dwójce:)

Ja z racji tego, że kupuję Nestle NAN to przechowuję w metalowym pudełku :slight_smile: Bo mają te w zwykłych kartonowych i metalowych, to kiedyś promocja byłą mleka w metalowych pudełkach to zostawiłam sobie jedno i przesypuję :slight_smile: A kiedyś miałam bebilon Pepti, jak dokarmiałam, więc za kazdym razem miałam pudełko metalowe :slight_smile:

Adamos no u Ciebie to pewnie idzie piorunem fakt, u mnie już tępo się zmniejszyło bo zaczął jeść i zupki i kaszki…

u nas początkowo był Enfamil ale zmieniliśmy na Babydream i z racji tego że ma kiepskie opakowanie to przesypuje do puszeczki po Enfamilu :slight_smile:

u mnie teraz też to mleko powoli schodzi bo tylko 2x dziennie, a kaszki zwykle mleczne kupuje. musze przesypać bo w tym kartonie to pewnie by jeszcze wilgoci złapało czy coś. a zostawiłam sobie pełno puszek po nutramigenie i problem z głowy, w sam raz na jedno opakownie bebiko :slight_smile:

Też mam własnie puszki po nutramigenie.

No u mnie bo Bebilonie ale tak szczerze to Bebiko powinno pomyśleć o mamusiach i zacząć produkować w twardych pojemnikach - nawet jeśli byłoby droższe to i tak co jakiś czas mama musiałaby je kupić żeby mieć opakowanie… W samej tej foli jakoś nie wierzę by wilgoci nie dostało - zresztą nawet gdyby to i tak dzieci mojego rodzeństwa dobrałyby się do tego w sekundę…

Marta chyba wszystkie marki mają twarde opakowania a ten bebiko nie :confused: akurat padło na niego no i pech, że trzeba przesypywać. a ja sama bym kupiła taką dużą puszkę :slight_smile:

Nie wszystkie! :slight_smile: Babydream też nie ma :slight_smile:

Dobre jest mleko tej firmy Magiczny? Bo jakoś po zupce z tej firmy straciłam do nich zaufanie…

Właśnie szkoda że bebiko nie ma twardego opakowania bo jest też dość popularnym mlekiem, Produktów bebydream jeszcze nie próbowałam.

Marta -1989 Babydream? Nie polecam! Jak przechodziłam już na mm tak całkowicie
(a synek już nie potrzebowal preparatu mlekozastępczego) t próbowałam między innymi Babydream. Wiadomo, że każde mm śmierdzi, ale to już do przesady, a Oskarkowi po nim wzmożyły się ulewania(wcześniej ulewał, ale po tym mleku to fontanna) i jak dziecko uleje to czasami czuć mleko ,czasami tylko troszkę wymiocinami, a po Babydreamie mój synek właśnie ulewał, jakby zwymiotował… Czuć było wymiociny. Więc stwierdziłam, że to nie ma sensu. Kupiłam NAN i juz tak zostało :slight_smile: