właśnie chodzi mi o puszkę z mlekiem. nie chodziło mi o gumke jako uszczelkę, a o wieczko bo ono tak jakby z gumy jakiejś. ja kupiłam dziś taką puszkę tylko, że 2 a nie 4. i ona wygląda własnie tak jakby miała ta zakrętka się niedługo rozregulować . ale przetestuje to się dowiem
my kupujemy mleko w kartoniku ale dodatkowo przechowujemy je w plastikowym pojemniku
Kaja ja mam taką samą puszkę tyle, że po Pepti i już spokojnie półtora roku ta puszka jest i nic się z nią nie dzieje podobnie jak i z pokrywką
ok dziękuje
tak te małe pojemniki widziałam i kupie na pewno ale tylko na wyjazd jakiś całodniowy bo więcej sie tam nie zmiesci
Ja dopiero zaczełam karmić bebilonem wiec na razie mam to opakowanie oryginalne ale jak sie skonczy to faktycznie nie wiem co zrobię - Lovi czekamy
Ja zakupiłam w sklepie IKEA zestaw pojemników do żywniości, jest ich tam sporo i różne wielkości, każdy do czegoś się przydaje do tych wysokich właśnie wsypuję mleko i kaszkę do tych mniejszych pakuję chrupki czy biszkopty.
troche się zdziwiłam bo do puszeczki 350 g wchodzi spokojnie całe mleczko 500 g. miłe zaskoczenie bo dostałam w prezencie 10 kartonów mleka 500 g i troszkę byłam “zła”, ze mi nie wejdzie do puszki teraz ale wchodzi na luzaku, po brzegi ale się mieści
My zaczynałyśmy od mleka Nan,kupowałam to Ha w puszkasz… dwie puszki zostawiłam,teraz przesypuję do nich inne mleko modyfikowane ale ogólnie dobre są te pojemniki hermetycznie zamykane… nie nachodzi wilgoć do środka itp…
Ja mam też puszeczkę po NANie i do niego przesypuję mleko jak już otworzę. U nas i tak małe opakowanie mleka schodzi w ponad miesiąc więc musi być dobrze zapakowane.
Kurczę Beata no to tym bardziej… my opakowanie mamy na trzy-cztery dni
U nas na razie jedno małe pudełko bebilonu jeszcze nie zeszło ale ja szczęście bebilon jest pakowany w solidne pudelko więc nie mam obaw bo mleko jest ładnie szczelnie zamknięte, a jednocześnie jedną ręką mogę pudełko otworzyć. Ze starszym synem właśnie takie pudełko nam się sprawdziło jak juz przeszliśmy na mm i kupowaliśmy Nan lub Nestle , które jest w kartonie i we folii. Muszę jeszcze znaleźć jakieś mniejsze pudełko do zagęszczacza.
Ja tam kupuje mleko HiPP i ono zawsze jest sprzedawane w puszce… takie puszki jak dla mnie sa super rozwiązaniem chociaż już mam ich tak dużo ,że wykorzystuje je jako pojemniki do żywności typu mąka czy cukier xD żałuje ,że nie mogę mm z HiPP kupić w nieco tanszym opakowaniu co pozwoliłoby mi troche zaoszczedzic no ale nic na to nie poradze
Ja również dostałam od koleżanki puszkę po Bebilonie i w tym trzymam mlekoi nic się z nim nie dzieje
My od początku mamy puszkę po mleku NAN. Kupujemy mleko w saszetkach i przesypujemy do dużej puszki na 800 g.
Ja mleko trzymam w pudełku plastikowym po bebilonie,tylko jak je umyje to już tak trochę się zniszczyło chociaż fajne jest bo wygodne i fajnie się je zamyka.Myślałam może że są takie pojemniki specjalne na mleko ale tylko się nachodziłam za nimi i nie znalazłam.Nie wiem czy wogóle są takie specjalne na mleko.
Ja kupuję mleko Hipp i ono już jest w puszcze, którą się łatwo otwiera i zamyka myślę, że mleko modyfikowane można trzymać też w zakręcanym słoiku- tak trzymam kaszki i nic się z nimi nie dzieje
Madziu u nas tak wolno idzie, bo młody i tak jeszcze dużo pije z piersi, a z butelki mniej. A kaszki trzymamy w normalnym opakowaniu tak jak zostały kupione.
BeataP86 oo dobry pomysł z tymi kaszkami…przesypie je do puszki po mm bo mamy ich sporo
Agusia,są takie pojemniki do przechowywania na mleko,są dostępne chociażby na allegro,widziałam. Później jak będę miała jak to wstawię Ci jakiś przykładowy link, no chyba że wcześniej sama znajdziesz
Ja w supermarkecie zakupiłam plastikowe pudełko i tam wlasnie wsypuje mleko mm. Dla mnie to bardzo wygodne rozwiązanie, bo pudelko mogę otworzyć jedną ręką.