Uwstecznienie umiejętności

To my też, mamy oczywiście że męczymy mała a my że nie że to dla jej dobra.

Mój synek też bardzo marudził w leżeniu na brzuszku mniej więcej od kiedy skończył dwa miesiące. Mimo to układaliśmy go codziennie nawet po minucie i jak już płakał to go obracalismy na plecy. Polubił leżenie na brzuszku dopiero w momencie, kiedy zaczął sam obracać się z pleców na brzuch i sprawia mu to taką frajdę, że teraz trudno jest żeby leżał na plecach, bo od razu chce się obracać. :grinning:

Oj tak to moja też jak nauczyła się obracać to frajdę ma niesamowitą, a teraz jak się nauczyła toczyć i ślizgać to znajduje ja a to pod stołem a to przy kanapie, na macie nigdy :sweat_smile:

1 polubienie

u nas niebawem będą już dwa miesiące i też czekam na kolejne postępy.

Myślę, że to skok rozwojowy, mimo to obserwuj maluszka i jak coś Cię będzie niepokoić zapytaj lekarza :blush:

Nasza mała trochę zachęciła ta poduszka z głową Leniwca z Fisher price. Do dziś sobie czasami bierze ją do zabawy :rofl:

1 polubienie

To powiem Wam, że miałam dla małej poduszkę z fp i fajnie się sprawdziła, ale jeszcze lepsza jest lama, wzbudziła większe zainteresowanie :blush:

Jaka lama? :o

https://allegro.pl/oferta/lama-rosnij-ze-mna-4w1-przytulanka-walek-fisher-17478653275

To jest naprawdę super, u nas jedna z bardziej wykorzystanych zabawek :blush:

O wygląda fajnie, a do kiedy twoje dziecko się nią bawiło?

Już wszystko jest w porządku :blush: To chyba był skok rozwojowy, bo teraz widzę, że obroty robi już na obie strony, a nie tylko na jedną i zaczyna powoli ćwiczyć wysoki podpór :blush:

2 polubienia

Ja mialam taka krowe… super rzecz :slight_smile:

Do7/ 8 miesiąca fajnie się bawiła, leżała na niej, chwytała zawieszki, oglądała lusterko, próbowała jeść lamę… Teraz już się przemieszcza więc woli zabawki, które idzie wprawić w ruch i może je gonić, jak np różne piłki, miś vtech, wańka wstańka, bączki :blush:

W skokach rozwojowych zazwyczaj jest właśnie gorszy sen i uwstecznienie umiejętności dlatego, że mózg szykuje się na coś nowego :slight_smile:

U nas ostatnio był skok okropny… A nowa umiejętność “prrrrrr” buźką :sweat_smile::rofl: wcześniej skok rozwojowy mniej się dał we znaki i zaczęła wstawać na nóżki

2 polubienia

My nie spaliśmy dluuuuugo ale chyba opłacało sie :rofl: mała od wczoraj siada samodzielnie i stabilnie i gaworzenie wróciło

3 polubienia

Super. Właśnie tak wyglądają te skoki ze dziecko coś umie a nagle przestaje to robić po czym robi coś innego to bardzo ciekaw jest jak to się tam dzieje w tej małej główce :grin:

1 polubienie

Haha! :sweat_smile: Widziałam memy dotyczące tego, czyli to jednak jest prawda :rofl:

2 polubienia

Tak, u nas też po kilku przepłakanych nocach właśnie się pokazało :rofl::rofl:

U mnie dzisiaj od dłuższego czasu pierwszy raz gorsza noc i proszę bardzo- syn dzisiaj pozycję do czworakowania ćwiczy :hushed:
Nie wiem czy też tak macie, ale ja ostatnio się strasznie rozczulam nad tym jak widzę jak mój syn już potrafi np. sam sobie sięgnąć po jakąś zabawkę, obrócić się i że staje się coraz bardziej niezależny… a jeszcze niedawno był taki malutki :face_holding_back_tears: