Usypianie rocznego dziecka

Drzemka popołudniowa była ale usypianko przez mamę tata na razie boi się tej histeri, był płacz , krzyk , prężenie , ciągłe podnoszenie z poduszki ,. Wzięłam go przy łóżeczku na ręce żeby się uspokoił bo strasznie łkał i się wyciszył po czym odłożyłam już na pół śpiącego pogłaskałam po głowie i spał :face_holding_back_tears::heart: nocne usypianie też poszło całkiem ok położył się koło mnie napił mleka i usnął teraz tylko przełożyć do łóżeczka

2 polubienia

Eee to nie było tak źle. Stopniowo do przodu :slightly_smiling_face:

Stres wylewał mi się aż uszami :person_facepalming: a temperatura mojego ciała czułam jak z każda sekunda podnosi się coraz wyżej :face_with_peeking_eye:
Ale … Dałam radę , pierwsze koty za płoty teraz byle do przodu :smiling_face_with_three_hearts: dziękuję Wam dziewczyny :heart:

1 polubienie

Początkowo może być niełatwo, ale jak już tu większość dziewczyn podpowiada, że Twoja konsekwencja i cierpliwość na pewno przyniosą oczekiwany efekt 🩵 trzymamy mocno kciuki! Dasz radę! :muscle:t2: Każdy kolejny dzień będzie coraz lepszy :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Świetnie :blush: kilka dni i wszystko wróci do normy trzymam kciuki :smiling_face:

1 polubienie

Przy okazji tego postu mam pytanko. Mój młody w nocy po KP jest przekładany do łóżeczka i tam śpi. Teraz ząbkuje więc potrzebuje więcej bliskości więc zasypia między nami na łóżku i potem staramy się go przekładać do łóżeczka. I to jest ok. Natomiast jeśli chodzi o drzemki w dzień to przy KP zasypia na mnie i tak śpi. Jak go przekładam do łóżeczka to się budzi albo śpi bardzo krótko . Na rękach potrafi spać nawet 2,5h w łóżeczku 30min do 1h. Zastanawiam się jak wyrobić w nim dłuższe spanie w łóżeczku w trakcie drzemki

1 polubienie

Ja nie pomogę bo nasze drzemki w dzień trwają po 45 min :woozy_face:
W żłobku niby potrafi spać nawet po 1,5 do 2 godzin :person_shrugging:
W ogóle u nas temat spania to jest temat rzeka…
Podziwiam mamy ,których dzieci zasypiają o 19:30 i wstają o 6:30 …

A jak się już obudzi w łóżeczku to od razu go bierzesz na ręce? Może wystarczy złapać za rączkę, pogłaskać po brzuszku żeby dalej usunęło? :wink:

U Nas od razu się podnosi i za żadne skarby nie chce się położyć tylko ręce wyciąga żeby go wyciągnąć :see_no_evil:

Ja również miałam ten sam problem z synem teraz muszę zrobić wszystko aby córka dobrze mi usypiała u siebie w łóżeczku konsekwencją jest najważniejsza niestety przy dużym zmęczeniu często z nią ciężko :disappointed_relieved:

U nas było identycznie, więc totalnie Cię rozumiem. W nocy młody spał w łóżeczku, ale drzemki tylko na mnie – 2–2,5 h na klatce piersiowej, a po odłożeniu do łóżeczka max 30–40 minut. To jest bardzo częste, zwłaszcza przy KP i ząbkowaniu, bo maluchy potrzebują wtedy więcej bliskości i czują się bezpieczniej przy mamie. :blush:

Będzie dobrze! :heart: Tylko faktycznie potrzebna jest tutaj komsekwencja

Wczoraj było ciężko walczyłam chyba 45 min ,żeby w ogóle położył się na poduszkę co się podniósł to kładłam i tak chyba że 100 razy ale udało się i usnął :face_holding_back_tears::broken_heart:

1 polubienie

Jak budzi się z płaczem to biorę na ręce a jak obudzi się spokojnie to nie ale on jak się obudzi to od razu siada :blush:

Tak sobie myślę czy Twój maluch za duzo i za długo nie śpi w żłobku. Może nie chce iść spać bo jest wyspany i wypoczęty. U nas są 2 drzemki pierwsza ok 8/9 rano bo budzi się 5/6 rano a druga ok 12/13 i potem już nie chce iść spać i kładziemy go między 18 a 19 ( chodź są dni że chce iść spać o 17 po zmianie czasu) jest tak zmęczony że po najedzeniu pada i śpi.

W żłobku ma tylko jedną drzemkę .Jest zmęczony bo pokłada się , trze oczy , marudzi itp
Usnął by raz dwa jakby tata wziął na ręce i ,lulał" a jak ma sam usnąć to widzę ,że jest mu ciężko :face_holding_back_tears:

A moze noszenie na raczkach czy lulanie zastap ksiazeczka albo jakims wyciszajacym sluchowiskiem?
Ja corke od zawsze usypialam przy piersi i to byl blad. Jak juz doszlam do tego ze chce ja “odstawic” pierwsze tygodnie byly baaaaardzo trudne.
Pomogla troche inna rutyna, czytanki i kołysanki-utulanki Turnała. Nie powiem ze bylo jak reka odjal ale dzis ma
5.5roku i bez sluchowiska i ksiazki nie ma spania😂
Cierpliwosci Ci zycze Kochana :heart:
Pamietaj ze prawie kazda z nas przechodzi podobne historie tylko w roznym czasie 🩵

W nocy nie potrafię go uśpić bez podania piersi i wiem ,że sama jestem sobie winna :weary:

1 polubienie

Nie ma nic w tym z “winy” i nie zadreczaj sie tak.
Moja mloda tez w nocy przy wybudzaniu chciala piers. Mega mnie to meczylo bo juz wrocilam do pracy, bylam notorycznie zmeczona, a tlumaczylam to sobie, ze ona tego potrzebuje i ze kiedys zacznie spac cale noce.
Zrobila mi prezent po swietach :christmas_tree:miala ponad 1.5roku przez kilka dni przespala cala noc i piers poszla w odstawke :slight_smile:
Takze Kochana to minie❤️🩵 i zostana tylko same dobre wspomnienia. Ewentualnie doswiadczenie przy kolejnych dzieciaczkach.

Pierwszy syn mnie mega przeorał i teraz drugi to samo więc na dzień dzisiejszy nie mam w planach kolejnych :speak_no_evil::see_no_evil::face_with_peeking_eye:
Na razie udało mi się zabrać pierś do popołudniowych drzemek więc piję tylko w nocy i wieczorem przed snem , jednak męczy mnie to Że nie mogę położyć go po wybudzeniu i oszukać smoczkiem bo rzuca nim po całym pokoju byle by tylko dostać pierś :see_no_evil: