Mazia1 na szczęście wszystko się dobrze ułożyło
Tak czy siak warto zrobic ale na tonsie decydowalam, ze jakie trzrba badania robic takie bedziemy robili.
Ewunia super,że wzystko okej z malutka !
Anita no jak trzeba to się robi nie ma wyjścia :-)
No pamietam ze ja mialam bez testu krwi to na plycie mam jeszcze te usg z corki badań ale jak to laik tylko patrzylam na malego czlowieka ;) bo reszta to czarna magia te wyniki ;)
Dziewczyny znacie jakąś placówkę i lekarza który dokładnie wykona to USG w Warszawie?
kiedyś lekarz polecił mi chyba w Warszaw na ul. Długiej, abym tam zrobiła dokładne usg pranatalne
Anita to teraz będziesz mieć ten test z krwi
Osa polecam prolife Dr Zdun
Maziula mi lekarz podpowiedział zebym zrobila 12 test z krwi a 19 juz bedzie wynik i wtedy tez bede miala usg ;)
Anita super ! Najlepsze rozwiązanie u mnie tak nie zrobili i musiałam jechać potem po sam wynik bo jest rodo i na maila nie wyślą. W Twoim przypadku chociaż już na wizycie wszystko umówi. U nas była opcja,że jak będzie źle to wizyta z genetykiem przy odbiorze wyników
No na taki pomysl wpadl doktorek;) a ze mozna badania zrobic od 7 do 20 to podjedziemy po pracy męża, przyznam ze wolalabym te badania zrobic 19 zeby nie krazyc a leżeć ale moze sie wszystko do tej pory uspokoi;)
Ja miałam super sprawa i super pamiątka i ja płaciłam 250
Osa ja nie znam
Anitak wiem ,ze wolisz lezeć niż jeździć, ale powiem Ci, że tak masz mniej stresu chociaż wszystko wiesz na jednej wizycie :) ja bym wolała tak, a nei rozłożone w czasie
Ja miałam sądzę że to fajna pamiątka
Hej :) ja zdecydowałam się na 3 prenatalne żeby pooglądać synka i oczywiście sprawdzić czy wszystko jest dobrze.
W poprzedniej ciąży na pierwszych badaniach prenatalnych wyszły nieprawidłowości, robiłam biopsje kosmówki i amniopunkcję w jednym ( pobranie kosmówki się nie udało z powodu małej ilości płynu owodniowego ). Niestety potwierdziły się wady - genetyczne tripoidia płodu. w drugiej ciąży - obecnej wykonaliśmy dodatkowy test z krwii NIFTY PRO i jest wszystko dobrze. Obecnie 29 tydzień :) jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem :)
Oczywiście 🙂 nie wyobrażam sobie nje wykonać tego badania . Płaciłam ok 250 zł. Na tym usg można wykryć wady nie widoczne wcześniej
Uważam że usg 3 trymestru jest niezbędne chociaż by dla swojego spokoju:) ja byłam o wiele spokojniejsza po zrobieniu takiego usg . Dodatkowo mój mąż nagrywał z ekranu jak Pani robiła to usg i z uśmiechem teraz sobie to oglądam :)
A ja właśnie robiłam pierwszego i drugiego s trzeciego nie robiłam. Miałam zwykle USG właściwie na każdej wizycie więc jakoś tak uznałam że już jest to zbędne
No ja robiłam wszystkie 3:)
Ja wykonywalam wszystkie 3 penatralne jak już zrobilam 2 to czemu nie zrobić 3;) do tego test peppa.
Agula a wcześniej cos lekarz podejrzewal ze będzie coś nie tak?