Tak z ciekawości chcialam was zapytac czy jeśli wyprawiacie jakieś urodziny , imprezki dla dziecka itp. Czy zawsze macie jakiś motyw przewodni ?
Witaj na forum #teamLOVI!
Tak z ciekawości chcialam was zapytac czy jeśli wyprawiacie jakieś urodziny , imprezki dla dziecka itp. Czy zawsze macie jakiś motyw przewodni ?
Nigdy nie mieliśmy :) A w jakim wieku dziecko :)?
Ja to w sumie zawsze dla rodziny dziadkow i chrzestnych urodziny wiec tak w sumie be motymu ale czasami jak dzieci maja ulubionego bohatera to czasami rodzice kombinhja z talerzykami kubeczkami czy dekoracja pod dana postac jesli o to chodzilo w pytaniu;)
U nas jedynie z postacia byl tort;)
U mnie w rodzinie sporo dzieci się nigdy nie było motywu przewodniego urodzin. Jak już to tylko tort z opłatkiem np. Anny i Elzy czy tak jakiegoś misia z bajek.
byłam tylko na jednej imprezie urodzinowej z motywem przewodnim :) ja osobiście nie robiłam takiej imprezy, jedyne co to zamawiałam tort z figurkami z piosenki dziecięcej, którą lubił moj synek w danym okresie :)
Moi synowie mieli tylko urodziny robione dla najbliższych więc nie mieli żadnego tematu przewodniego ani nawet wymyślnego tortu. W rodzinie jak się zdarzało to właśnie tylko tort z opłatkiem z ulubionej bajki.
No u nas też zawsze wybrany tort :) Z ulubionymi postaciami. Jak był psi patrol to kupowałam też talerzyki i serwetki bo były łatwo dostępne i dobrze wyglądały na stole razem z tortem :) Ale jak już córka chciała tort z dalmatyńczykami to już był tylko tort ,bo resztę ciężko było dostać :) Ale u nas też urodzinki tylko dla najbliższych (dziadkowie i chrzestni) więc na spokojnie :) Jedna córka teraz miała pierwszy raz na sali zabaw ,ale to tylko dlatego ,że już chodzi do szkoły i nie bawi ją siedzenie z dorosłymi ,a również jest często zapraszana na takie sale przez swoje koleżanki :)
Synek ma 3 latka w tym roku . I właśnie za każdym razem wymyślam motyw przewodni i nie chodzi tu tylko o tort ale również balony serwetki itp
U mnie w rodzinie jak są urodziny dzieci to zawsze jest jakaś ulubiona bajkowa postać na torcie. Bratowa ostatnio robiła córeczce urodziny to miała tort z Sulą (z Binga) balony z nią i Bingiem i dzieci miały takie czapeczki i to wszystko.
córka jak była starsza to pamietam ze dla niej sensacją było dekorowanie tortu;) wiec też cos fajnego dla solenizanta nizęli taki gotowy;)
a jak robicie same torty to zamawiacie te figurki skądś? Chcę zrobić córce sama tort na roczek, ale myślałam o jakiejś figurce np króliczka na nim. Ewentualnie jak stroicie torty dla dzieci? :D
Ja na pierwszy rok robiłam synkowi tort z przepisu Alaantkowe taki szpinakowy z mango ale nie bardzo mi wyszedł i był niziutki. Na 3 latka w zeszłym roku mu znów robiłam i mega mi wyszedł biszkopt, mama mi zrobiła krem śmietankowy i tylko borówki dałam na wierzch :)
Te torty z figurkami są pięknie :) Ale nigdy ich nie zamawiam bo te masy cukrowe mi są za słodkie :) Mam sprawdzoną cukiernię ,gdzie robią tort śmietanowy (każdemu taki odpowiada) z ulubionymi postaciami w firmie obrazków żelowych :) Wychodzi pięknie i jest pyszny. Nie jest taki słodki :)
Jakby było kilka dzieci to motyw przewodni ma sens, no i oczywiście gdy dziecko jest nieco starsze :)
Ja na razie robiłam roczek, dzieci poza córka nie było, więc nawet nie myślałam o motywie przewodnim. Może jak będzie starsza j będzie chciała, żeby przyszły jej koleżanki tak, na razie o takich atrakcjach jak motywy przewodnie nie myślę :)
pati te masy cukrowe to w sumei na dekoracje;) dodam że zamawiać taki tort nie wychodzi tanio bo masa cukrowa jest cieżka wiec kg tort nie jest wielki;(
my młodszej córce robiliśmy same ze starsza córka;) z maskarpone z borówkami i mainami na wierzch beza + włansie te owoce wymienione powyzej a na dekoracje położyłam jej gumowego jednorożoca;) do kapieli;) wiec mogła go odrazu zdjaci sie bawić w sumie wygladał jak figurka marcepanowa i nikt sie nie zorientował;)
Tak ale nie żeby to było jakoś bardzo pokazowe, raczej kameralnie :)
Co prawda pierwsze urodziny jeszcze przed nami, ale w planach mam napewno roczek zrobić spójny kolorystycznie, w sensie balony pod kolor itp, bez żadnych motywów bajkowych itp. Planuje tez zrobić sama cyferek z kartonu inspirując się pomysłami z Pinteresta. Potem, jak synuś juz będzie mógł sam określić co mu się podoba to będziemy organizować wszystko tak by mu się podobało, to ma być jego dzien :)
Ja też nie miałam póki co, przed nami kolejne urodziny więc może coś wymyślimy :)
bardzo mi się podobają takie dekoracje balonowe i figurki na tortach ale wiąże się to z kosztami jednak...
U nas jedynie tort byl z postaciami które córka akurat uwielbiała reszta nie specjalnie 🙂
Ja zauważyłam, że najwięcej uwagi do urodzin przykładają mamy na roczek, wtedy są i balony i figurki na torcie i jakieś specjalne ubrania z napisami, też się zaprasza dużo gości. A potem jak są kolejne urodziny to jakoś tak prędzej w domu niż w restauracji albo już bez balonów itp.
To wszystko jeszcze przede mną zobaczymy jak będzie u nas :)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.