Urlop macierzyński

Ja jestem przeciwniczka żłobków przynajmniej do 2 roju życia wiec zrobiłabym wszystko żeby zostać z córka . Póki ci ma rok izostaje . Tez mi brakuje ludzi pracy i czegoś innego niż dom ale teraz córka jest priorytetem . Z synem byłam w domu 2 lata i 4 miesiące . 

JustaMama ja tam samo jestem przeciwna żłobkom. Nawet nie brałam pod uwagi ich. Wolałam.z.corka zostać w domu 

Dziewczyny nie raz nie ma innego wyjścia jak dać dziecko po roku do żłobka ja uważam że dziecko się wtedy lepiej rozwija 

Też zawsze byłam przeciwna ale jakbym nie miała opcji pomocy moich rodziców to bym posłała.

Ja nietstey mam zobowiązania w pracy z których muszę się wywiązać więc nawet nie mogę rozważyć wychowawczego. Wybiorę zalegly urlop i nietstey potem syn musi iść do żłobka. 

No każdy robi co uważa niektórzy wolą szybko do pracy wrócić, a niektórzy zostać w domu z dzieckiem i ja szanuję decyzje każdego bo to dana osoba ma być zadowolona z tego rozwiązania :)

No ale w sytuacji gdzie musielibyście wysłać dziecko do prywatnego żłobka płacić za niego i większość wydawac z wypłaty to nie wiem czy to się opłaca wracać do pracy. Wydaje mi się że lepiej zostać z dzieckiem 

Nati oczywiście ze czasem nie ma wyjscis i wtedy nie ma dyskusji natomiast autorka wątku nie musi wrócić do pracy a raczej chce 

Każdy robi jak uważa za słuszne. Czy tego chce czy musi bo nie ma wyboru. 

no tak każdy podejmuje swoją decyzję co mu się opłaca, a co nie . Jeśli komuś ma być lepiej po powrocie do pracy to powinien zrobić to dla siebie chociażby :) bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko 

Aneczka u mnie prywatny żłobek to kosz 700 zł więcej dla mnie to nie duży koszt w stosunku do moich zarobków się opłaca ☺

Nati u nas ok 1000 zł bez wyżywienia

Aneczka no to sporo 😕

u nas 600 zł

Nati 700 bez wyżywienia? Jejku to bardzo mało. U mnie ceny od 1000 się zaczynają. 

Nie no z wyżywieniem juz 700 zł ☺

Może macie jakiś podwyższony standard :) 

Beata myślę że dużo zależy od miejsca zamieszkania 

Dokładnie od regionu Polski i pewnie ilości żłobków w danym rejonie ☺

Bardzo możliwe