Urlop macierzyński a praca na umowę zlecenie

Mam pytanie. Jestem na urlopie macierzyńskim do 6 lipca. Mój pracodawca potrzebuje ludzi do pracy, więc wydzwania do mnie czy nie mogłabym im pomóc chociaż jeden dzień w tygodniu.

Czy mogę podjąć pracę na umowę zlecenie będą na urlopie macierzyńskim ?

Czy jak podejmę pracę to będę miała normalnie wypłacane pieniądze na urlop macierzyński ?

Z tego co mi wiadomo to na macierzyńskim można dorabiać na zlecenie 

Słyszałam,  że można pracować na umowę zlecenie. 

Proszę, tu można sobie poczytać: 

https://zielonalinia.gov.pl/-/praca-w-trakcie-urlopow-zwiazanych-z-rodzicielstwem

Można podjąć pracę na urlopie macierzyńskim. Wymiar tej pracy zależy od tego, gdzie chcesz ją podjąć. Jeżeli u swojego obecnego pracodawcy to w wymiarze nie wyższym niż połowa dotychczasowego wymiaru.

Pracowałam na umowę zlecenie :) . urlop miałam do czerwca a od maja byłam na umowe zlecenie

Na umowę zlecenie można :)

Przepisy prawa nie zabraniają dorabiać pracownikowi przebywającemu na urlopie macierzyńskim w ramach umów cywilnoprawnych. Nawet świeżo po porodzie pracownica ma prawo podpisać np. umowę zlecenie czy o dzieło zarówno ze swoim pracodawcą, jak i z innym podmiotem.

Jednym słowem , można ;)

Tak na zlecenie można na spokojnie, nie ma ograniczeń co do ilości godzin czy wynagrodzenia.

Można na umowę zlecenie :)

Mama Wojtusia ja tez chciałam pracowac na macierzyńskim , ale akurat jak byłam na macierzyńskim , to pozamykali wszystkie salony kosmetyczne, w czasie pandemi i nici z planów. Super, ze pracodawca dał Ci taka propozycje ;) Zawsze to jakaś odskocznia ;) 

właśnie idę w poniedziałek  na przypomnienie sobie wszystkiego i zobaczymy    jak to będzie, ale  ogólnie to tylko raz w tygodniu będę jeździć żeby się oderwać trochę 

MamaWojtusia a co będziesz robić jak można wiedzieć? 

Z tego co pamiętam, to właśnie możesz na umowę zlecenie. 

no to czekamy na wieści jak sie bedzie pracowało;) dobrze zę to jeden dzień w tygodniu na poczatek;)

jestem recepcjonistką w hotelu, a dokładnie  w spa 

O to chyba bardzo przyjemna praca ?

Bywa różnie. Są plusy ale też i minusy takiej pracy.. też dużo zależy od klientów 

Praca potrafi być nawet ciężka jeśli chodzi o weekendy, świeta itp..

Jeżeli masz z kim dzieci zostawić to dobrze wyrwać się na jeden dzień z domu i jeszcze przy tym sobie dorobić;)

MamaWojtusia, ale fajnie się tak na chwilę wyrwać i spędzać czas tez z ludźmi, to jest też bardzo wazne. 

Super, zawsze Ci się odmieni, nie tylko w domu z dzieckiem, ale też kontakt z ludźmi :)

Fajnie jak się na jeden dzień oderwiesz ;) Chociaż uwazam , ze masz trudna prace, jednak praca z ludźmi to wyzwanie.. czasami taki jeden potrafi zepsuć cały dzień..