jak dlugo trwaja jestem 3 tydzien po porodzie i nadal mam krew na podpasce … czy jeszcze dlugo to bedzie trwalo???
U mnie w 3 tygodniu po porodzie już zanikały, ale trwało to tak z miesiąc
ps. Też już miałam tego dosyć i myślałam, że zwariuję… ale czas szybko leci i jakoś wytrzymałam
Odchody połogowe zanikają między 4 a 6 tygodniem, mniej więcej wygląda to tak:
1-3 dni po porodzie wydzielina jest krwista i dość obfita
5-6 dnia wydzielina przybiera kolor różowawo-brązowy
10-14 dnia pojawia się biaława wydzielina,
Po 4 tygodniu wydzielina jest bardziej skąpa i wodnista, może być wtedy żółtawa lub bezbarwna.
Jak ja pamiętam to po 3-4 tygodniach już zapomniałam o tym że krwawiłam i tylko na początku było to bardzo obfite krwawienie a po ok 2 tyg tylko raczej plamienie .
Daryska ja miałam tak około 3 tygodni, ale żeby nie było mi za wesoło to w 5 tygodniu dostałam okres. A w międzyczasie to znaczy między 3 a 5 tygodniem musiałam często wkładki zmieniać bo jeszcze miałam śluz taki jak przed porodem lekko brunatny. Powiem Ci, że to indywidualna sprawa jest jednak, bo każdy organizm dochodzi do siebie w różnym tempie. macica się jednej szybciej obkurcza innej kobiecie wolniej. Stąd się wzięło te 6 tygodni połogu, bo taki czas dają lekarze na oczyszczenie macicy i na jej obkurczenie. Ja Cię świetnie rozumiem, nie dość że masa pracy przy maleństwie to jeszcze trzeba pamiętać o zmianie podpaski i jednak jest to pewien dyskomfort, ale niestety musimy to cierpliwie znosić.
Ja jeszcze tego nie doświadczyłam,ale moja siostra po porodzie plamiła całe 6 tygodni…(piszę plamiła,bo tak,jak Kikacu-najpierw po plamiła,potem okres,potem znowu coś),ale jest to chyba sprawa indywidualna-jak z porodem i innymi sprawami
Z tego co pamiętam u mnie trwało to ok. 4tygodnie ale tylko początkowo były obfite później to raczej plamienie.
No do 6 tygodni można delikatnie plamić. Ja po dwóch miałam już słabe odchody, po 3 tygodniach się skończyły krwiste i były śluzowate, po 4 ustąpiły zupełnie.
no ja jestem 3 tydzien po porodzie i te uplawy sa jak przy koncowce okresu …
No to nie masz się czym martwić. Zwłaszcza, że po porodzie naturalnym dłużej można plamić. Po cc to brzuch jest (przynajmniej u nas w szpitalu) trochę ugniatany, lekarz jak przychodził sprawdzić czy wszystko ok to jak nacisnął na brzuch to leciałoooo.
No po naturalnym też czyszczą poprzez naciskanie na brzuch bezpośrednio po porodzie U mnie odchody występowały 6 tygodni. A do teraz mam ciemniejszą, kleistą wydzielinę ( córka ma 3 m-ce). Okresu do dziś nie mam. Za to jak przypomnę sobie odchody poporodowe to szczerze mówiąc miesiączki zawsze miałam bardziej obfite.
Ja miałam CC i u mnie trwało to jakieś przeszło 4 tygodnie ,oczywiście tylko na początku było dużo a potem już coraz mniej aż wreszcie zniknęło Okres potem dostałam dopiero jak mała miała 8 miesięcy i od tej pory był już regularnie co 33 dni
Oczywiście dalej karmie piersią bo to ma akurat trochę wspólnego z okresem
Ja krwawiłam chyba około 2 tygodni a potem do maks 6 tyg miałam dokładnie takie upławy jak napisała Anna także idealnie w ciągu 6 tyg trwania połogu wszystko się skończyło. To zależy jak obkurcza Ci się macica, bo wiem od koleżanek, że u niektórych trwa to szybciej a u innych czasem i dłużej. Jeśli jestem pod opieką lekarza czy położnej to oni gdyby zauważyli coś niepokojącego dali by znać
no masakra jak nie ustajaca miesiaczka wrrr…
Ja krwawiłam 3,5 tygodnia ale krwawienie może trwać do 6 tygodni.
Daryska jeśli karmisz piersią to być może prędko nie dostaniesz miesiączki To znów odpoczniesz od tych krwawień:)
no karmie karmie:)
Daryska jeśli cię to pocieszy to ja urodziłam w czerwcu, i okres dostałam dopiero w marcu Dokładnie było to dwudniowe plamienie
W kwietniu znów takie byle co, ale już dłużej, zobaczymy co będzie teraz
no to nie dlugo koniec z uplawami i tymi okropnymi podpaskami ;D
Niedługo koniec Będziesz się cieszyła czasem bez krwawień, bólów brzucha.