znaczy ja bulow brzucha nie mam i w czasie miesiaczki tez nie mialam
ale sam fakt ile mozna chodzic w tych podpaskach ufff…
Nieregularne krwawienia , niezapowiedziane upławy to normalne po porodzie organizm potrzebuje czasu by wrocic do normy
to wiem narazie mam spokoj zobaczymy na jak dlugo teraz … w koncu caly czas karmie piersia… zobaczymy jak to bedzie z miesiaczkami…
ja przestalam karmic 5 miesięcy temu a do teraz mam miesiączki tak nieregularne ze masakra … bylam u ginekolog to powiedziała ze to po ciąży normalne … moja siostra karmila bardzo długo maly chyba miał już 3 lata a później jak przestala to dopiero po pol roku miesiaczke dostala tak jej się rozlegulowalo. Gin mowila jej ze to od zbyt długiego karmienia.
daryska wiec jak odstawisz piers to może jeszcze nawet więcej niż miesiąc się nacieszysz bez boli
No ja chce karmic jak najdluzej planuje do roku.
U mnie krwawienie trwało 3,5 tygodnia, potem do 5 tyg były upławy. Ponieważ piersią karmiłam tylko przez 1 miesiąc, okres dostałam równo dwa miesiące od porodu i od tamtej pory super regularnie mimo wcześniejszych (przed ciążą) znacznych zaburzeń hormonalnych… Jakby się wszystko unormowało i dodatkowo mimo że okres mam obfity to całkowicie niebolesny…
no ja po porodzie mialam uplawy przez miesiac i odrazu po dostalam okres trwal tak 4 dni ale caly czas karmie piersia zobaczymy jak bedzie dalej bo mala ma 2 miesiace i 2 dni.
u mnie to trwało równe 4 tygodnie ale moja siostra krwawiła równe 6 tygodni… więc każda kobieta chyba ma inaczej
Jeny ja tez krwawilam bite 6 tygodni, myslalam ze to juz nigdy sie nie skonczy…
Ze mnie się lało sie tydzień a później małe upławy…max do 4 tygdni
No ja mialam tak ze po 4 tygodniach jakby przestalo na 2 dni i pozniej znowu i jeszcze 2 tygodnie krwawilam.
Ja obfite miałam przez pierwszy tydzień…potem z dnia na dzien coraz mniej i mniej że po 2 tygodniach obstawiałam ze to już koniec…i tak z dnia na dzień łudziłam się że może dzisiaj ostatni niestety 5 tygodni tak plamiłam.
Ale jak to tak człowiek sie łudzi,ze to moze ostatni dzień,to to bardzo szybko ucieka mi te cztery tygodnie zleciały jak cholerka i nastawiałam się,ze będę krwawić znacznie dłużej
Ja też jakoś tak 3-4 tygodnie i straszyli mnnie że może to być nawet do 6 tygodni , ale na szczęście nie dotyczyło to mnie. Potem jeszcze miałam takie małe upławy ale to już był pikuś w porównaniu do tego jak ze mnie leciało po porodzie
Fizjologiczny połóg u kobiet po porodzie trwa 6 tygodniu. W tym czasie obkurcza się macica i zanikają odchody połogowe.
W pierwszych dniach połogu (1-3doba) odchody połogowe są krwiste, pod koniec pierwszego tygodnia brunatnokrwiste, drugiego tygodnia brudnożółte, koniec trzeciego tygodnia szarobiałe a po 4-6 tygodniach odchody zanikają.
Nawet u zdrowych położnic można obserwować mniej lub bardziej krwiste odchody po 10 dniu połogu. Uzależnione jest to od organizmu kobiety i hemostazy położyskowej.
ja krwawiłam około miesiaca ale miałam naprawde ciezki porod bo synek wazyl 4470g i 58cm dlugi wiec byłam przy tym nacinana…
Krwawienie po porodzie może się utrzymać do miesiąca czasu. Na samym początku krew jest czerwona, w miarę gojenia się macicy będzie się zmieniał jej kolor na brązowy i żółty. Pamiętaj, że nie możesz się nadmiernie się forsowac bo krew, znowu przybierze ciemniejszy kolor. Jeśli karmisz piersią to w czasie ssnia, macica będzie się obkurczała i wówczas krwawienie może się nasilać
Ja krwawiłam miesiąc a po 3 tygodniach już mi przechodziło i miałam coraz mniej.Gdy się karmi piersią to długo się nie miałam miesiączki,piersią karmiłam 5 miesięcy i zaraz gdy przestałam karmić to po dwóch tygodniach dostałam miesiączke.