Ujedrniamy ciało ;)))

B.Lis ja byłam kilka razy w życiu u kosmetyczki :)))))))) Z czego raz wyszłam maksymalnie nie zadowolona a wydałam sporo kasy. Gabinet oczywiście z polecenia, bardzo dobre opinie i niestety o wiele lepsze rezultaty dały mi jakieś domowe sposoby niż kosmetyczna, dałam sobie rade sama.
To jest tylko i wyłącznie moje zdanie, ale myśle, ze warto poszperać w internecie, teraz kobiety piszą tyle blogów na temat przeróżnych zabiegów najczęściej domowych, piszą szczegółowo co i jak zrobić, ale trzeba mieć oczywiście na to czas, żeby to przeczytać i wykonać daną miksture albo dane ćwiczenia. Łatwiej pójść do kosmetyczki, zapłacić i miec :slight_smile:
Niektóre zabiegi owszem nie damy rady wykonać w domu, np jakieś lasery na naczynka czy jak pisze A.Ropelewska na celluit, wiec tutaj trzeba poszukać dobrego salonu, najlepiej z polecenia, z dobrymi opiniami.

aneta7734 zgadzam sie całkowicie, możemy się naczytać, zę ten i ten kosmetyk jest taki i taki dobry a nas nas nie zadziałą w ogóle albo wręcz odwrotnie.
Ja np mam tak, ze nie mogę za długo używać jednego kosmetyki jednej firmy,musze zmienić i na mnie na zmiana dobrze działa

Ja też co jakiś czas zmieniam kosmetyki, skóra się przyzwyczaja. Tylko, że ja używam kilku już wypróbowanych bo na mnie nie każdy kosmetyk działa w szczególności antyperspirant mam dwa które mi pasują i ich się trzymam. Reszta na mnie kompletnie nie działa.

Jeśli o mnie chodzi to ja regularnie bywam w gabinecie medycyny estetycznej, w ten sposób dbam o swoje ciało. Szczególnie polecam wam zabieg mezoterapii, potrafi zdziałać cuda na zmarszczki. W gabinecie https://filine.pl/ w Katowicach pracuje bardzo dobra specjalistka od tego, jestem zadowolona z jej zabiegów.

mi po porodzie i w trakcie ciąży jakimś cudem zniknął cellulit :smiley: wcześniej miałam widoczny a teraz praktycznie nic. od porodu używam mydlo Jelenia i logistyki ruchami masuje nim uda. Nic więcej nie robię i jest super :smiley:

Interesuje mnie kapsuła hiperbaryczna do gabinetu ale zanim zacznę poważnie rozważać zakup chcę wiedzieć czy są jakieś formalności, certyfikaty albo specjalne wymagania lokalu które muszę spełnić.

To zależy od rodzaju urządzenia i ciśnienia jakie osiąga, bo od tego zależy klasyfikacja jako wyrób medyczny albo wellness. Urządzenia do zastosowań wellness działają na niższym nadciśnieniu i wymagania formalne są łagodniejsze niż przy urządzeniach medycznych. Wymagania co do lokalu to przede wszystkim kwestia wymiarów pomieszczenia i wentylacji. Przed zakupem warto zapytać dystrybutora o pełny zakres wymagań dla konkretnego modelu: Hue Light RO-101 - terapia hiperbaryczna | Hydrogen Care