Dziewczyny nie wiem czy wiecie czy nie, ja się dowiedziałam niedawno gdy tak zaczęłam dbać więcej o swoje ciało, ze regularne stosowanie balsamow i innych preparatów ujedrniajacych skutecznie opóźnia procesy starzenia skóry.
Stosujecie coś ?? Domowe / gotowe kosmetyki? ?
Osobiście to tak dbalam i niedbalam i ciało. Raz posmarowałam się balsamem potem z tydzień nie i to tak. Ale jak to usłyszałam to wiadomo zaczęło się myślenie - jak dbam o siebie. I tak poczytałam trochę na różnych stronach , miałam okazję pogadać również z kosmetyczka podczas wizyty u fryzjera i faktycznie coś w tym jest. Starzejaca się skóra traci elastyczność i łatwiej traci wodę przez co bywa taką właśnie wysuszona. Codziennie dbamy o twarz , a żeby wklepac choć trochę kremu gdzie indziej to czasem nam już się nie chce…z tego co kosmetyczka radziła powinien to być ujędrniający balsam wieczorem a rano jakiś nawilzajaco- odzywiajacy…hmmm…trochę zachodu gdyz u mnie z tym wolnym czasem rano to ciężko przy dwójce dzieci ;))) więc ja chyba skupię się na wieczornych zabiegach he he
O przesuszenie skóry bardzo łatwo gdy nosimy rajstopy i spodnie z tworzyw sztucznych - wówczas skóra staje się napięta i szorstka…to ja chyba mam niedobre skarpetki bo moje pięty szorstkie ze ho ho ale poradzilam coś na to bo tak wszędzie pisze ze balsamy musy peelingi i zem sobie zafundowala peeling cukrowy ;)) kurka ale się z tego cieszę bo dopiero drugi dzień a moje stopki piekniusie ;)))) polecam. Dziś się cała wypeelingowalam ;))))))) pod prysznicem. O matko dziewczyny- skóra jak po zabiegach i kosmetyczki. I tu polecam wam peelingi z “organic shop” . Tanie A skład prostu, naturalny bez tych różnych ulepszaczy i chemii. Bardzo fajne. Ja akurat mam cukrowy z mango - pachnie przecudnie.
Jeśli chcemy ujedrnic ciało zwracajmy uwagę by preparaty zawierały kolagen no i witaminy A i E. Ja narazie skupilam się na peelingu he he teraz zacznę się rozglądać za nimi bo w sumie po peelingu fajnie coś wklepac w skórę. Póki co kończę co mam i tak myślę że może jakiś mus też z tej firmy organic shop…muszę tylko popatrzeć na skład. …
Piszcie swoje sposoby na piękne ciało ;))) i jakich kosmetyków Wy używacie. Ja przez przypadek na doz.pl wpadłam właśnie na ten organic shop i przy nim zostałam bo skład krótki i prostu no i cena bardzo fajna
Polecam peeling z średnio zmielona kawa ;)) Pachnie rewelacyjnie
-średnio zmielona kawa
-łyżeczka lub dwie płynnego miodu
-oliwa z oliwek z zimnego tłoczenia
Wymieszać wszystko i peeling gotowy :))
Dobry temat , bo ja niestety o ciało słabo dbam …smaruje balsamem brzuszek i piersi przeciwko rozstępom ale to tyle …a staje się coraz starsza - nie młodsza i kolagen zanika . Mam 25 lat i zastanawiam się czego mogłabym używać ( nie wiem czy nie wyśmiejecie ) przeciwzmarszczkowego … ??
Jesli chodzi o moją cere to jest fatalna … niedoskonałości pełno ( z daleka nie widać ale jak lusterko przybliżę to okropnie…
Stopy tak jak Ty szorstkie i również dziś się do drogerii wybieram po peeling …rozejrzę się za dobrym balsamem do ciała który poprawi elastyczność skóry dopiero po porodzie
Ja od 2 msc. ciazy codziennie rano i wieczorem smaruje cale cialo balsamem. Weszlo mi to w krew i nie zamierzam z tego rezygnowac, bo w zyciu nie mialam tak delikatnej, nawilzonej skory. Jest przyjemna jak aksamit w dotyku, ladnie pachnie, dzieki wcieraniu kremow jest jedrniejsza. Nie wyobrazam sobie teraz dnia bez nalozenia balsamu. Ja stosuje rozne balsamy/kremy. Tak naprawde co mam pod reka to biore i smaruje (obecnie bialy balsam z nivea ujedrniajacy). Raz w tygodniu stosuje rowniez peeling calego ciala. kupuje i balsamy i peelingi, bo moja corka jest tak wymagajaca, ze nie bylabym w stanie sama ich zrobic. Czasami jak brakuje balsamu a mam olej kokosowy w domu to jego uzywam do smarowania ciala. Ja jestem zachwycona efektami, jakie przynosi regularne smarowanie/ masowanie ciala. A i moje tatuaze nabraly wyrazistosci i wygladaja na mlodsze, niz sa… Jakby byly dopiero co wygojone. A jak wiadomo zeby tatuaz estetycznie wygladal, trzeba ciagle o niego dbac i pielegnowac (kremy z wysokim filtrem i oczywiscie nawilzanie). Odnosnie organic shop ja tez stosuje ich peelingi. wykorzystalam juz caly kawowy, a teraz mam malinowy. Ten nie zrobol na mnie takiego wrazenia jak ten z kawa, ale nie jest taki zly. Mimo wszystko jesli bede miala wybrac kolejny peeling, to na malinowy raczej sie nie skusze. Planuje sprobowac kazdego peelingu i wybrac najlepszy albo 2 lub 3 najlepsze, ktore bede naprzemiennie stosowac. Kawowy na razie faworyt.
W domu mam taki masazer do ciala elektryczny, super sprawa do cellulitu, ale znowu tutaj trzeba miec na to co najmniej 15 minut rano i wieczorem zeby wymasowac cale cialo. Moze jak mala wyrosnie z wiszenia na mnie (skok rozwojowy, nie moge ruszyc sie na krok bez niej…) to moze wtedy zaczne i tej maszyny stosowac.
Ja stosuje naturalny olejek migdałowy i szczerze polecam na rozstępy i ogólnie na ciało.Skóra jest jędrna i elastyczna.Miałam też problem z trądzikiem wydałam kupe kasy na leki od dermatologa, które tylko pogarszały stan mojej twarzy i okazało się, że najlepszą metodą okazało się stosowanie szarego mydła i maść z żyworodki.
Jestes hardcorem. ;D jesli sie skusisz daj znac o efektach haha.
Mnie to interesuje ten krem/maseczka/balsam ze sluzem slimaka. Ktoras miala cos takiego? Na fb jedna laska sprzedaje takie maseczki za kilkanascie zlotych sztuka. Podobno to takie och i ach jest dla skory.
Szkoda że wcześniej nie rozpoczęłam tego tematu gdyż J.Swierczewska zamówiłam sobie ten malinowy peeling z tego organic shop…a .owisz że wcale nie takie cudo. Ten z mango bardzo fajny. W poniedziałek ma dojść malinowy i chyba z trawy cytrynowej - ten trzeci mały z tej serii…potem zobaczę sobie ten kawowy…
O spermie nie słyszałam he he ale chyba bym nie była w stanie he he
Jestem właśnie po peelingu pomarańczowym i powiem wam że jestem nim Naprawdę zachwycona. Żaden poprzedni peeling z którego korzystałam nie był tak dobry jak ten peeling. Pierwsze co to bardzo wyrazisty zapach który już po otwarciu pudełka daje o sobie znać a jak się go rozprowadzić na ciele to zapach aż pochłania. Druga i chyba najważniejsza rzecz naprawdę bardzo dobrze ściera martwy naskórek czego wyjątkowo mocno brakowało mi w peelingu malinowym. A jest aż tak mocny ten peeling że w jednym miejscu na udzie poleciała mi krew a nie masowalam wcale mocno. Tak gładkiej skóry od razu po kąpieli Jak po nim to w życiu nie miałam i zdecydowanie go kupię na 120% ponownie.
Pomarańczowy - czyli ten mango ? Jeśli ten to potwierdzam ze jest boski bo to kupiłam jako pierwszy zapach obledny; ))) pachnie na odległość. I to mi w nim najbardziej odpowiada. Bo tu myjesz nóżki A tu sobie wdychasz piękny zapaszek…ja zadowolona ;))
Dziewczyny jeśli chodzi o ujedrnienie ciała to rewelacyjnie sprawdza się bańka chińska stosowalyscie? Przed ciaza także robiłam sobie body wrapping. Rewelacja !
A ja z kolei bańkę chińską mam a nie stosuje ; (( muszę chyba się w końcu za nią zabrać. Fakt ze jest lepsza od niejednego masazera. Tylko nie stosować jej na suche ciało bo będzie całe czerwone i podraznione. Skórę należy czymś nawilzyl. Ja wcześniej do banki stosowalam oliwke.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.