Ujedrniamy ciało ;)))

Bardzo dobre :slight_smile: tylko trzeba masować się regularnie. I tak najlepiej na oliwke. Ale nie ukrywam że na początku trochę boli ! Ale naprawdę warto pocierpieć. Tylko warto nauczyć się techniki. W Internecie w sumie pełno filmików

Aż będę musiała oblukac

Na aliexpressie widzialam pojedyncze zwykle banki za okolo 3 zl. A i komplet juz lepszych (4 roznie rozmiary w zestawie) za 17 zl. Zamowilam sobie jedna zwykla za 3 zl na probe.

Przyznsme że z kosmetykami do ciała mam problem jakie bym nie kupiła i jakby mnie nie kusily zapachem to po kilku użyciach stoją w szafce aż się przeterminuja. Powód? Ja nie cierpię żadnych kremów i niczym się smarować. Dla mnie świetna opcja jest zatem ten balsam pod prysznic zwłaszcza na nogi kiedy pi goleniu muszę czegoś użyć. Eveline ma ujędrniający. Na uda w lato stosowałam też peeling naturalny z czarnej kawy. W lato to jeszcze czasem się czymś posmsruje bo nogi gole nie trzeba czekać aż specjalnie wsiaknie. Zimą nie robię praktycznie nic.
Banke chińska stosowałam jeszcze przed ciąża i jesr fajna ale trzeba to robić regularnie a ja teraz nie mam na to czasu. Ja paznokcie u stóp maluję od miesiąca i wiecznie brak czasu.
Na szczęście z moim ciałem nie jest źle dzięki ćwiczeniom

W końcu mam czas napisać … używam od niedawna balsamu do ciała z Weledy wersja z granatem . Pachnie super i fajnie jest skóra naciagnieta po nim . Polecam :slight_smile:

Jeżeli chodzi o bańkę chińską to ważne też żeby robić masaż odpowiednim rozmiarem, czyli np. zabieg na uda powinien być wykonywany dość sporą bańką, żeby jednorazowo zassać odpowiednią ilość skóry :slight_smile: Bardzo ważny też jest kierunek wykonywania masażu

Niektore kosmetyczki stosuja banki chinskie na twarz. Taki masaz. Takimi malymi banieczkami. Ktos wie co on ma na celu?

na alegro te bańki 4 sztuki 14 zł

J.swierczewska zapewne ujedrnienie twarzy i zmniejszenie zmarszczek :wink:

No właśnie widziałam te banki na twarz ale trochę inaczej wyglądały takie pipetki

Ja swój zestaw 4 baniek kupowalam w aptece za 25 albo 29 zl . Mąż mięśnie miał sobie kasować - zrobił parę razy i leży :)))))) to prawda że trzeba silnej woli i wytrwałości w danym celu…mi też czasem szybko mija zapał przy dwójce dzieci ale twraz wzielam sie za siebie, mam nadzieje ze wytrwam jak nsjdluzej ;))

A to moj zakup ;))) wczoraj podczas kapieli poszedl w ruch ten z trawy cytryniwej. Ach tam. Piekny zapach. Skora lepsza i wogole ;)))

Potwierdzam ze lepsze musy do ciała niż kremy ;)) nawet mąż stwierdził wczoraj co za super krem kupiłam.

Gdyby ktoras chciała w biedrze są po 6.50 chyba kosmetyki z organic shop które znalazłam na doz.pl i tak zachwalala bo w nich nie ma tyle chemi. Ja wzięłam sobie mus truskawka i mleko - boski :wink: są one w takich mini budkach kartonowych przy kasach gdyby ktoras była zainteresowana - bynajmniej u mnie . Będę w sobotę jeszcze na spokojnie to sobie poogladam jakie inne jeszcze mają he he bo peelingi super sprawa. Zawsze sobie wieczorem nogi całe robię - uczucie jak po depilacji jak słowo daje. Naprawdę polecam

U mnie musy akurat nie zdały egzaminu. Wolę zwykle balsamy, teraz mam ten z kozim mlekiem z ziaji i naprawdę bardzo go sobie zachwalam. Co prawda jest mało wydajny bo trzeba go nałożyć dużo, ale skóra jak pupcia niemowlaka :smiley:

A z kolei tego musi tylko trochę - jest bardzo wydajny…no ale każdy kupuję kosmetyk pod swoje ciało wiadomo :wink:

Uwielbiam kosmetyki tej firmy :slight_smile: Obecnie mam peeling malinowy :slight_smile:

I jak Ci się podoba ten peeling? U mnie szału nie zdziałał.

Ja jestem zadowolona, lubię cukrowe peelingi.

Evelin ja mam malinowy , mango i trawą cytrynową ;))) wszystkie dobre :wink: i każdy pięknie pachnie. A co samego peelingu to każdy tak samo wartosciowy

Wcześniej miałam też mango <3