Ja też jak się za mocno grabie to potem bolą mnie mięśnie brzucha i czuję jak bym miała zakwasy w brzuchu.
Ja przy schylaniu czy garbieniu to zgagi od razu dostaję, chociaż i tak jest lepiej niż w pierwszej ciąży. Na żebra tym razem nie mogę bardzo narzekać, w pierwszej ciąży było gorzej, pewnie to kwestia ułożenia dziecka. A jak dłużej jestem na nogach to lędźwie wołają o pomoc…
Ja też przy dłuższym staniu czuje jak bym się miała zaraz złamać w pół tak ledzwie bolą. Ostatni tydzień miałam trochę chodzenia bo robiliśmy z mężem wyprawkę to z starszym synem do lekarza cały czas coś i chyba gdzieś lewa nogę nadwrezylam bo tak mnie boli ten mięsień z lewego boku koło piszczela jak bym miała jakieś zakwasy w nodze:(
Ja też przez to przechodziłam… dodatkowo odczuwałam dotkliwe kopniaki od córeczki Myślę że jest to normalne w zaawansowanej ciąży
Też was tak nogi bolały? Mi w szpitalu trzy tygodnie temu robili doplera prawej nogi bo mnie bolała i spuchla trochę ale wszystko ok wszystkie żyły mam drozne a teraz w lewej mięsień mnie boli jak bym miała zakwasy w niej ale chyba nadwrezylam sobie bo się ostatnio nie oszczedzalam a teraz odpoczelam i bóle mi wychodzą chyba ale już dzisiaj jest w miarę ok bo we wtorek bolała mnie jak chodziłam a dziś już nie tylko jak ruszam stopa na boki to mięsień trochę boli.
O i chyba teraz na zmianę hehe teraz boli mnie mięsień łydki w prawej nodze a w lewej przeszło niewiem zwiększyć magnez czy co biorę 1 tabletkę 3razy dziennie tam na opakowaniu napisane że można brać 2 tabletki 3 razy dziennie?
Ilość magnezu skonsultuj z lekarzem prowadzącym. Na ból nóg spróbuj krem na obrzmiałe nogi niebawem zapomnisz o tym
ilość magnezu warto skonsultować z lekarzem ja brałam największą dawkę 3 razy dziennie po 2 tabletki ale jeśli bierzesz dodatkowo witaminy które zawierają magnez to już pełnej dawki osobno przy tamtych nie można brać.
Biorę witaminy ale tam na opakowaniu jest napisane że jest tam 13% dziennego zapotrzebowania to chyba mało
Dodatkowo przyjmujesz magnez w produktach spożywczych, nie zapomnij o tym czasem jest zdrowiej zjeść więcej czekolady która ma magnez niż kolejną tabletkę
A tabletki też mają jakąś ilość więc często nie mkzna wtedy brać więcej niż lekarz zalecił bo z kolei jak za dużo będzie magnezu to też nie dobrze
Nie mogę jeść czekolady bo mam zaparcia
Klaudia - tak jak pisały dziewczyny - skonsultuj z lekarzem ten magnez Lekarz będzie wiedział co jest dla Ciebie najlepsze. Może np. zaproponuje, abyś zmieniła suplement, który bierzesz obecnie na jakiś inny? Albo przepisze dodatkowo magnez.
Biorę 3x1 tabletkę magne b6 i witaminy i mimo to mam w nocy skurcze że aż mnie ze snu wybudzaja i bolą mnie nogi mam takie zakwasy.
Dodatkową suplementację magnezu najlepiej skonsultować z lekarzem prowadzącym. Nie warto brać niczego na własną rękę.