Uciążliwy ból żeber :(

Mnie także bolały zebra w ciąży Klaudia. Tak jak w którymś watku Ci napiszę-w ciazy jeszcze nie jedno Cie zaboli. Zawsze jak sie czymś martwisz, to pogadaj z lekarzem, to nigdy nie zaszkodzi. Badz wytrwala, jak sie urodzi dzidzi, to znowu bol piersi, szyi, kręgosłupa, po cc tez nie jest lekko. Taki los kobiecy, ze trzeba sie wycierpiec dla tych naszych pociech.

O widzisz ale dobrze ze wszystko zbadali i stwierdzili co i jak by dla was było najlepiej :slight_smile: czasem tak właśnie jesy że jeśli jest problem ze wzrokiem to każą cc zrobić :slight_smile: ostatnio słyszałam o przypadku że dziewczyna oslepla chwilowo po porodzie przez to że wlansie nie powiedziała lekarzowi o problemach ze wzrokiem później co prawda wróciło wszystko do normy ale było gorzej już więc warto wlansie i do okulisty pójść w ciąży jak się ma problemy ze wzrokiem.

O kurcze o tym jeszcze nie słyszałam że można mieć problemy ze wzrokiem ja nie zauważyłam nic u siebie jak narazie. Ale może u mnie już wystarczy tego wszystkiego i tak na brak atrakcji nie narzekam :slight_smile: hehe

można można w ciąży mkze być tak że nagle widzi się gorzej pomimo że wcześniej nie miało się wady w ciąży może wstąpić na okres ciąży i później mija a czasem zostaje a jak ktoś ma może się pogłębić. na szczęście u mnie nie drgnela no i mogłam rodzic normalnie sn więc cieszę się :slight_smile:

Klaudia ja przed ciąża miałam juz wadę wzroku a teraz troszkę się nasililo. Nosze jednak caly czas te same okulary bo nie jest to jakoś bardzo nasilone.
Dodatkowo częściej idą w ruch krople nawilżające bo mam suche oczy:)
Tak jak Aisa napisała te dolegliwości mogą minąć po porodzie

Ciąża jest na tyle specyficznym czasem, że mogą się pojawić nowe dolegliwości/wady, a może być tak, że jakieś dolegliwości znikną :slight_smile: Tak samo po samej ciąży: może być tak, że Nasz organizm przejdzie całkowitą metamorfozę i będzie się inaczej zachowywał niż przed ciążą.

dokładnie bo hormony mogą się też na innym poziomie ułożyć czasem się coś poprawi a czasem coś tam się może dziać więc róznie. nawet znam osobę która nie miała wady wzroku a w ciąży źle widziała zamazanie trochę a po ciąży wada znikła.
No i też ja po ciąży nabyłam się alergii jeszcze większej niż miałam więc róznie to bywa :slight_smile:

No dokładnie nasz organizm może się zmienić o 360 stopni po ciąży wkoncu też i nasze życie też się zmienia :slight_smile:

Moja wada wzroku też się nasiliła. Mam nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy. Klaudio, będzie nam doskwierał ból szyi, karku, pleców - nie zawsze karmienie jest wygodne :slight_smile:

Klaudia mnie tak samo zebra bolały, dodatkowo mój maluszek w brzuszku był wyjątkowo aktywny :)) ostatni miesiąc przed porodem ledwo się ruszalam, cały czas pęcherz mnie bolał i nie spałam w nocy. Na szczęście mój maluszek teraz w nocy na jedzonko budzi się tylko raz :wink:

Wiecie co ja to jestem taka przewrazliwiona bo mnie w pierwszej ciąży nic nie bolało jedynie co to czułam takie ciągnięcia w pochwie w ostatnim miesiącu. A teraz to się przejmuje każdym zakuciem a przecież każda ciąża jest inna w pierwszej ciąży nie bolały mnie piersi a w tej tragedia myślałam że wytne i wyrzuce :slight_smile:

Klaudia ha ha ha ja tak samo miałam z biustem :slight_smile:

Ja jestem w 29 tc i też od ponad miesiąca często bolą mnie zebra tuż pod biustem:-( ale wiem że mimo iz to uciazliwe to jest to normalny objaw i nie trzeba się martwić.

Ja mam dość wysoko brzuch i mnie już nawet boli na górze brzuch znaczy mięśnie bo się grabie i nadwrerzam sobie mięśnie jak bym miała zakwasy czasami jak mnie niunio kopnie w żołądek to się wyprostuje :slight_smile:

Staram się prostować, nie chcę być zgarbiona. Też jak się prostuję to maluszek ma więcej miejsca. Co do biustu, smarujmy kremami :slight_smile:

Staram się być zawsze wyprostowana, bo gdy hestem za dlugo zgieta to boli mnie żołądek. Po dłuższym czasie zaczyna mnie piec zgaga, najlepiej jak mam pozycje taką wyprostowana

Ja znowu mam problem w pozycji siedzącej, wszystko mnie ugniata. A jak spaceruję to boli mnie kręgosłup. I tak niedobrze i tak :slight_smile:

Mama Gratki ja jak siedzę to podkladam pod plecy poduszkę, chociaż czasem i tak jest nie wygodnie.

Fabiola, można też być w pozycji półleżącej tak aby za bardzo się nie ugniatać.

Fabiola mi właśnie taka poduszka pod plecy najczęściej pomaga.