Tez zazwyczaj patrze na jakosc, a zazqyczaj kupuje ubranka z firmy ff i jestem zadowolona.
Co jak co ale w lidlu mają super jakościowo ubranka.Moje dzieci mają i są po prostu nie do zniszczenia,kolor się nie zmienił po praniu.
Z Lidla mam piżamki dla córki i są faktycznie dobre
kupiłam jakoś przy okazji ale z tego co wiem aby coś tam kupić trzeba czekać od samego rana, jeszcze przed otwarciem bo potem już mały wybór jest ![]()
iwona, a to różnie bywa. Z tymi dziecięcymi ubrankami nie jest źle i po południu spokojnie jeszcze można kupić, co innego damska odzież … no tu bywa ciężko.
Ale potwierdzam - lidl i f&f to moje dwa typy.
F&F faktycznie ma fajne, dobre jakościowo ubranka. W ogóle przy wyborze nie patrzę na metki, raczej na jakość materiału, szycie, wygodę i też cenę. Dostaliśmy jakiś czas temu w prezencie bodziaki właśnie z lidla Lupilu i są fajne, dobry materiał, a to co mi się w nich podoba to te gumeczki przy bioderkach, dzięki którym dziecku jest wygodnie. Tylko rozmiarowo jakoś mi nie pasują, ale to wystarczy poczekać na odpowiedni czas ![]()
teraz w ff tesco beda wysprzedaze.
Ooo to muszę się niedługo wybrać i zacząć komplementowac ubranka na jesień/zimę, bo nie mamy nic, a synek rośnie jak na drożdżach. Ma rok i 3 miesiące, a rozmiar 92. ![]()
Ja wyłapuję okazje do sklepów dziecięcych za pomocą stron, gdzie są kody promocyjne. Dzięki nim udało mi się oszczędzić naprawdę sporo pieniędzy… Ale kupuję tylko w miejscach, gdzie ciuchy sa już sprawdzone. W przeciwnym wypadku łatwo się wkopać…
Najczęściej kupuję w Reserved Kids, markę f&F oraz na stronie smyka. Dużo ubranek kupuję ostatnio właśnie przez Internet gdy są ciekawe promocje. Chyba te marki odznaczają się dla mnie n ajtrwalszymi ubraniami dobrej jakości. Pepco no cóż tanio i na krótko. Dostałam kilka ubranek tej firmy i szybko się mechaca., rozciągają. Słyszałam dużo dobrych słów o rzeczach z tzw. taniej odzieży. Osobiście nie kupowałam gdyż jest to moje pierwsze dziecko i wiadomo wszystko bardzo ostrożnie dobierane dbanie o każdy szczegół . Może jak będzie starsza to coś tam zakupimy . Jednak marka marką ale tak na prawdę to nigdy nie wiemy na jakie ubranko akurat trafimy.
Teraz polecam stronę smyka gdyż są tam na prawde fajna promocje i dobre ubranka
basiagu, a gdzie te kody wyłapujesz? Bo ja szukać coś nie umiem ![]()
Ja zwykle na promocjach kupuję, reserved rzadko, ale F&F, smyka i H&m dosyć często. Głównie w internecie, ale F&F to jak mi się zdarzy być w mieście, gdzie jest tesco. A niestety rzadko to jest, a teraz tym bardziej.
My przeważnie f&f h&m pepco George w lidl jest dobra jakość tez .
gudrun wpisz nawet w Google “kupony zniżkowe” jest wiele stron wylapujących fajne okazje
ja polecam tez aplikacje na telefon np Qpony- na bieżąco aktualizowane promocje i kody zniżkowe.
Fajnie zapisać się do klubu Smyka wtedy powiadomienia przychodzą na maila i telefon, wiec nie ma możliwości przegapić. Ostatnio była fajna znizka z smsem -20% na wszystkie, nawet wyprzedażowe ciuszki.
Obecnie jest tez 10%rabatu w H&M zamawiając online trzeba wpisać kod 0420. Promocja do dn.7.08.2016. Z niej równie skorzystalam i obkupilam synka “po pachy” ![]()
My najczęściej kupujemy w Smyku i H&M choć szczerze mówiąc głównie na wyprzedażach, bo większość cen podstawowych jest wg mnie zbyt wysoka dla niektórych rzeczy. Ale posiadamy też perełki z ciuchlandu
no i Pepco- tam głównie seria Disney ma dobrej jakości bawełnę. Choć nie oszukujmy sie dla dziecka które tylko leży i ewentualnie unosi głowę i średniej jakości rzeczy dają radę. Dobre jakościowo są tez w Croccodrillo no i Next choc w Nexcie ceny czasami szokujące. Z wzornictwa lubię Zare, choc tam jak dla mnie z jakością bywa różnie i trzeba oglądać i macać przed zakupem bo można się nadziać . F&F niestety mamy daleko, wiec zawsze gdy jesteśmy w Tesco oglądam, ale zwykle są juz przebrane i wzory i rozmiary wiec w efekcie mamy tylko kilka ciuszków od nich.
Do 31 lipca również na stronie wójcik i w sklepie stacjonarnym jest dodatkowy rabat -30 % od ceny przecenionej ja już obkupiłam córcie
Uwielbiam ich ubranka ![]()
polecam własny druk na odzieży niedawno zamawiałam na openwear Body Organic Baby Long Sleeve Bodysuit i dobrałam do tego swój nadruk, wyszło super i niedrogo
My probowalismy wiele roznych marek i kazda z nich ma swoje wady i zalety. Duzo kupujemy w supermarketach. Polecam:
C&A (baby club)- super maja bluzy i kompleciki, mamy sporo legginsow, ktore rosna z córką, koszulki nawet po wielokrotnym praniu i wyprasowaniu sa jak nowe,
Tesco (F&F)- glownie body w wielopakach, spodenki, bluzy, kupowane w promocjach bo ceny regularne jak dla mnie czasem wygorowane, ale ubranka piekne,
Lidl (lupilu)- dla mnie super jakosc w przystepnej cenie, mamy sporo rzeczy tej marki i jestem zadowolona,
Smyk (cool club) najwiekszy wybor bucikow dla nas ktore sa najlepsze jakosciowo, ubranka różnie, za to kurki i plaszczyki tez tylko w Smyku,bogaty wybór i przepiękne sa, jak czegos nie moge znaleźć w marketach to zawsze znajde w Smyku, maja wszystko;)
Carrefour (tex) bardzo dobrej jakosci koszulki, czesto kupuje body, piekne z licencji Disney,
Auchan (in extenso)- u nas maja bogaty wybór ubranek dla noworodkow, kupujemy tam tez body w wielopakach w dobrej cenie,
Pepco-duzo kupujemy legginsow, spodenki dresowe, koszulki, maja niskie ceny, jakosc rozna( wrecz srednia), ale jak dla mnie duzy wybór i ladne ubranka a ze u nas córka szybko rosnie i trzeba na okraglo cos kupować to warto,
Coccodrillo-mamy kilka rzeczy i trzena przyznac ze jakość super ale cena juz nie bardzo. Skusilam sie na kilka bluz,legginsy, bluzeczki ktore ciagle wygladaja jak nowe ale i sporo na nie wydalam, wiec kupuje tam rzeczy ktore wiem ze przydadza sie na dluzej, dziecko jednakvszybko rosnie wiec moim zdaniem nie warto przeplacac.
Mam w miescie tylko jeden H&M w ktorym niestety nie ma wielkiego wyboru na mniejsze dzieci. Siostra kupuje tam nalogowo bo ma wybor na swoje starszaki, ja niestety nie mam, a szkoda bo ceny tez maja niezle.
Sporo tez zamawiam przez internet, mam swoich stalych sprzedawców, gdzie ubranka mam sprawdzone, mozna czasami kupic cos czego jie znalazlam nigdy w sklepach:)
Ewelina to widzę, że sporo sklepów wypróbowalas, ja nie kupowałam w aż tylu chyba, że jakieś pojedyncze sztuki. Ostatnio właśnie były jakieś ubranka z lupilu w lidlu i kupiłam synkowi dwa body, bardzo ładne, fajny materiał i cena też w porządku. Najczęściej kupuje ubranka w pepco, mają tam dobre ceny i często zmianę kolekcji to można się tam dobrze zaopatrzec zwłaszcza przy małym dziecku, które co chwile potrzebuje nowych ubranek. A ostatnio jeszcze kilka razy trafiłam na super promocje w smyku i jak mają tam przeceny to na prawdę opłaca się tam kupować, tym bardziej, że ubranka są dobrej jakości, teraz regularnie sprawdzam promocje na ich stronie internetowej. Kupiłam tam trzy pajacyki za 40 zł i trzy body za 25 zł także w bardzo dobrej cenie;)
Na razie stawiam na F&F w tesco, lidl, h&m i pepco i to zwykle w tej kolejności, przy czym staram się kupować na wyprzedażach ![]()
Ewela rzeczywiscie u nas sporo tego jest, ale córka ma 10,5 mca a nam zdarza sie nosic rozm 86, bardzo szybko rośnie, praktycznie codziennie cos odkładam za malego, wiec ciagle musze dokupowac nowe ubranka. Szukam wiec aby cenowo nie popłynąć a jakościowo było ok i tak skacze po wszystkich możliwych sklepach i porównuje;)
Ewelina do Twojej listy dorzucam:
Reserved-po przecenie kupuję tam bluzeczki ,koszulki,legginsy
Carry- mamy sweterek i sukienkę.
Tup-tup-koszulki,bluzki
5-10-15-kurtki,leginsy,koszulki,spodnie dresowe,bluzy
Ostatnio przez stronę internetową obkupiłam starszą córkę w Coccodrillo.
Młodszej rzadko coś kupuję,bo dużo rzeczy nosi po tej starszej.Ale najczęściej skuszę się na jakieś pepcowe legginsiki. Chociaż ostatnio kupiłam w Biedronce 3 body za 7 zł-grzechem by było ich nie kupić.
Zapomniałam o Reserved, przeważnie kupujemy tam sukienki na jakies okazje. W Biedronce nie spotkałam się nigdy z ubrankami, może moja jest mniejsza, albo juz nie ma nic, choćby ze względu na cene, bo rzeczywiście ekstra okazja:)W biedronce kupuje zabawki, raz kupilam zestaw kopciuszka play-doh za 40 zl, gdzie np w Carrefourze TEN SAM zestaw był po 70! Ogromna roznica, a radość siostrzenicy bezcenna! Tak samo siostra kupowala wyprawke do przedszkola corci, piekne kredki, mazaki, bloki z licencja Disney i wyszlo jej to polowe taniej niz by miala zaplacic w innym markecie za zwykle. Biedronka sie oplaca;)