Lasencja!
ja postanowiłam kupić kilka ciuchów w second handzie, spodnie ciążowe w H&M kosztują około 150zł, więc postanowiłam poszukać rzeczy w ciucholandach i znalazłam firmowe spodnie i bluzki h&m a za badzo małe pieniądze,
Ceny ubrań ciążowych są odstraszające. Kupiłam tylko spodnie, i leginy reszta przyszła „w spadku” po koleżankach i tak się wymieniamy. Zresztą w szafie znalazły się też jakieś tuniki w których spokojnie mogę chodzić w ciąży. Nie warto chyba robić zakupów w markowych sklepach.
Krysiu czyli zawsze można sobie jakoś poradzić z ubraniami a to cos dokupić a to pożyczyć i tak to jest na krótki okres czasu.
Ja kupiłam tylko jedne spodnie ciążowe i dwie bluzki w c&a. Tak to używałam moich normalnych ubrań.
Naprawdę Wam zazdroszczę tych normalnych ubrań To chyba potwierdza jednak fakt jak wielkim jestem wielorybem…
Ja tak pisałam wyżej, musiałam zmienić totalnie garderobę : (
Dokładnie ceny są kosmiczne. Trafiłam raz na wyprzedaż w H&M i kupiłam dwie bluzeczki każda za 20 zł , spodnie kupiłam na allegro też cena ok -to była konieczność, a tak to starałam się kupować bluzki na tyle uniwersalne, że brzuszek się mieścił a i teraz mogę je ubrać. No i czasem też można w “ciucholandzie” coś tam wyszukać.
Dziewczyny od jutra w lidlu będą za 18 zł spódniczki z gumowym pasem. tak po fotkach wydaje mi się, że będą idealne na ciążowe nasze brzuszki!!!
Ja od drugiego miesiąca ciąży musiałam zaopatrzyć się w ciuszki ciążowe. Bardzo fajną kolekcję ma H&M lub C&A. Nie są to tanie ciuszki, ale bardzo dobre. Dla mam bardzo oszczędnych polecam dobre szmateksy - czasami można tam znaleźć bardzo dobre rzeczy. Ja popytałam koleżanki, które były w ciąży przede mną i coś tam znalazły. Dobre też okazje można znaleźć na allegro. Trzeba tylko poszukać.
Didisa mam taka bluzke można ja nosić jako bluzeczkę albo jako spódniczke więc polecam bo fajnie wygląda ja kupiłam w ubiegłym roku taką malinową i nawet troszkę w niej pochodziłam . Lid co roku ma podobne kolekcje tylko nie wiem jakie kolorki w tym roku maja .
Ja muszę ją oddać, bo nie widzi mi się, ale kupiłam sukienkę od nich i jest super i po ciązy też będzie ok
Dziewczyny, jeśli którejś podczas ciąży piersi nie urosły, miseczki pasią nadal, ale brzuszek, który podszedł do góry jest uciskany przez obwód stanika, polecam przedłużacze do zapięć. Dzięki temu nie muszę kupować nowych biustonoszy (jedynie te do karmienia) a przedłużka raptem 5 zł za 3 sztuki
Mi niestety ( a może stety - bo ja z tych mało cycatych piersi urosły bardzo szybko i już koło 5 miesiąca musiałam sobie sprawić nowe staniki. Postanowiłam kupić od razu dla matek Karmiących, o takie:
mogę je śmiało polecić super wygodne i można spokojnie wziąć rozmiar miseczki o jem większy. ja tak zrobiłam i staniki rosły razem ze mną i myślę że jsk piersi się na pełnią pokarmem nadal będą dobre. Bezszwowe, nieuciskowe i bynajmniej nie drogie, więc ogólnie cud, miód i malina dla mnie hit
Ja w H&M kupiłam spodnie ciążowe w 8 miesiącu i mało w nich chodziłam mój strój to leginsy i tuniki moje bo nie pasowały na mnie
Ja w moje spodnie ciążowe z C&A, które kupiłam w 5 miesiącu, przestałam wchodzić w 7 … Stwierdzam więc, że jeansy to ogólnie kiepski pomysł …
Najlepiej leginsy- ja zakupiłam w 4 czy 5 mcu (szybko mi brzuszek róśł) to do tej pory w nich chodzę, a w upały w spódnicach na gumkach bądź sukienkach
Ja miałam jeansy ciążowe, ale jakoś ich nie lubiłam.
Potem chodziłam praktycznie tylko w leginsach.
A ja dziś zakupiłam sobie klapki a’la Kuboty (pamiętacie te bazarowe cudo? bo mają regulację obwodu stopy. W żadne inne buty się już nie mieszczę. … a położna powiedziała że pon porodzie w najlepszym razie, obecny stan się utrzyma a mogą mi spuchnąć jeszcze bardziej… w żadnym razie mam się nie nastawiać że po porodzie, jak za dotknięciem czarodziejskie różdżki opuchlizna zejdzie
Bo najważniejsza jest teraz wygoda! a nie by coś uwierała, uciskało, piło.
Dokładnie - najważniejsza jest wygoda. Ja mam kilka par spodni z gumą ale też sobie chwalę te krojone na brzuszek z materiału. Te na gumie zauważyłam że wraz z rosnącym brzuchem zaczynają pić na szwie między materiałem a gumą. Te wysoko krojone nie mają tego defektu. Ostatnio przechodząc koło lumpka wstąpiłam i znalazłam dwie pary fajnych ciążowych krótkich spodenek, nie całe 10 zł za sztukę. Na te upały świetne, a nie musiałam fortuny wydawać na jeden sezon:)