Ja miałam samozaparcie do ćwiczeń ale minęło mi
Aneczka teściowa zajmie się małą jak pójdę do pracy pod warunkiem że do godziny 14-15. W moim miescie trudno o normalną pracę, tylko śmieciowe a to mi się nie uśmiecha więc nie wiem co zrobię. Nie chcialabym oddawac jej do złobka :(
u mnie też lipa z waga ale niestety miałam tak i wcześniej dopóki karmie piersią raczej na pewno nie schudnę :-(
co do samozaparcia to kiedyś je miałam a teraz szczerze jestem zmęczona na tyle że wole np poleżeć i poczytać książke zrelaksować się i przy niej odpocząć .
MamaMalejMajki na też do żłobka nie chciałam.oddac temu na wychowawczy poszłam
U nas nie ma szans na wychowawczy. Kryterium dochodowe mamy przekroczone. Zresztą sam zasiłek wychowawczy nie jest zbyt duży. Wolę iść do pracy.. szczerze to mam ochotę wyprowadzić się do większego miasta. Najblizej mamy Wrocław, choć nienawidzę takiego przepychu jaki tam panuje to możliwości rozwoju są tam o wiele lepsze. Niestety ze wzgledu na MDM musimy jeszcze ze 3 lata pomieszkać zanim możliwa będzie spłata kredytu. Takie błędne koło
Oliwia przynajmniej przy karmieniu masz motywację do zdrowego odżywiania :)
Czasami hormony tarczycy warto sprawdzić po porodzie, bo to one najczęściej są odpowiedzialne za wahania wagi
MamaMalejMajki nieduży ale ktoś może skorzystać to zawsze dodatkowa kasa.
Aneczka jesli cos sie nalezy to trzeba brac póki dają :)
MamaMalwjMajki to prawda póki dają trzeba brać. Zawsze to dodatkowy pieniądz. I nie trzeba martwić się czy starczy do pierwszego
Sylwia witaj w klubie też jestem zmęczona i wolę poczytac książkę. Czasem mam tyle do zrobienia że nie wiem za co się brać . Doba jest zdecydowanie za krótka :D
Mamamalejmajki też mieszkam blisko Wrocławia :) jak dla mnie takie duże miasta nie wchodzą w grę za tłoczno . Pojechać itd ok ale mieszkać nie koniecznie . Ile masz km do Wrocka?
Jak zacznie Ci dziecko po placu zabaw zwiewać to szYbko Wrócisz do formy ?
KarolinaW mam dokładnie tak samo, nie wiem o co chodzi, chodzimy na 2 godzinne spacery dziennie w domu tez przy małej ciężko usiedzieć chwilę w spokoju a waga zamiast w dół to w górę i mam wrażenie że brzuch mam większy niż po ciąży.
A to dziwne, że tyjecie. Może zaczęliście jeść gorzej, rzadziej, więcej
Wioleczek a może za mało dostarczasz kalori co może przyczynić się do tego że waga nie spada
ja w ciazy 1 i 2 przytylam 30kg, zrzucilam to w 5 tyg po porodzie samo zeszlo.
Paulina być może jest tak jak mówisz. Staram się jeść zdrowo, nie jemy śmieciowego jedzenia, a nie jem nie wiadomo ile zeby to było nadmiaru jedzenia. 3 kg to żadna tragedia ale boję się żeby nie zacząć tyc.
Patrycja to bardzo dużo... i w tak krótkim czasie Ci zeszło... to chyba dużo musiało być wody zatrzymanej w Twoim organizmie
Wioleczek ja zanim przeszłam na dietę i starałam się dobrze odżywiać nie wiedziałam czemu tyje a przecież zdrowo jadła. Byłam u znajomego dietetyka mi pi w prost powiedział że za mała jem.
Paulina chyba też mnie to czeka ,zwłaszcza teraz po tej 2 tygodniowej kwarantannie to nawet nie chcę myśleć ile na wadze pokaże .Mam też tendencje do zatrzymywania wody ,przed miesiączką zawsze 2kg na plusie .