Twarde i bolące piersi

Na bliznę po cc? Od razu po operacji czy jakoś później? 

Mi także wspominał gin o plastrach na Blizne po cc.  Nie stosowałam ale rzekomo są w porządku 

Mnie też bardzo zaintrygował pomysł na tejpy na biuście, koniecznie muszę zgłębić ten temat

O ja tez :)

Ja na bliznę po CC stosowałam maść silikonową, która miała taki sam skład jak plastry. Oczywiście dopiero po jej  zagojeniu. U mnie super się sprawdziło, blizna jest praktycznie niewidoczna. 

świetnie dziewczyny, że polecacie tutaj to co wypróbowałyście i się sprawdziło.

W drogeri dm można dostać taką maskę na brzuch ciążowy w płachcie ja to chłodziłam w lodówce na moment przed położeniem i nakladalalam na biust 

1 polubienie

Nie mam u siebie DM jedynie przez internet muszę coś zamówić. Ale mam takie okłady jednorazowe na sutki i po nich troszkę ulgi jest. 

Pierwszy raz słyszę o takiej drogerii;). Ile tu się można nauczyć;). Nawet będąc w większych miastach nigdy nie widziałam. Znam tylko Rossmann, Natura, Sephora i Douglas:)..

Universe jaka ta maść silikonowa ?

Ja stosowałam Silaurum. Wiem że jest dużo różnych,  z bardziej popularnych jeszcze o Sutriconie słyszałam. 

też o takiej drogerii jeszcze nie słyszałam.

Zapisze sobie tę nAzwe tej maści ma bliznę 

Dziewczyny tylko pamiętajcie że blizna musi być całkowicie zagojona żeby móc ją stosować. Nic nie może się z niej sączyć. 

Aaa no i smarując wykonujemy kilku minutowy masaż blizny, wtedy efekty działania są najlepsze. 

Ja też miałam ten ból! Pomagało odciąganie, ale fajnie sprawdzają się też okłady – przed karmieniem ciepłe, a po chłodne. Kremy z lanoliną są super na podrażnienia. Jak ból nie mija, warto porozmawiać z doradcą laktacyjnym!

Z sutricon miałam plastry , ale nie widzę aby blizna się rozjaśniła po pierwszym opakowaniu... używał ktoś z Was ? Może trzeba dłużej stosować żeby widzieć efekty?

Myślę że jedno opakowanie to trochę zbyt krótki czas stosowania według mnie. Każda rana jest inna i goi się w innym czasie. 

A czy jest jakiś czas tych plastrów , kiedy najlepiej ich używać a kiedy nie przyniosą już spektakularnych efektów? 

Universe pewnie zbyt krótko. Ale w opakowniu mam 5 plastrów za 80 zł. Jeden miał być na 5 dni, ale po jednym odklejeniu to już nie to samo, do tego brzegi obklejone nitkami z materiału z bielizny... kiepskie, lepiej chyba maść