Ja uległam chyba tym szumisia …byl taki szał na nie jak rodziłam corke a wogle nam sie nie sprawdził ![]()
Uległam też modzie na BLW i do dziś wspominam czyszczenie podłogi po buraczkach ![]()
Ej ale to by bylo cos ! Kiedys spotkalam sie z dziewczyną z grupy mam na FB ale byla z Warszawy i jakos tak nie przetrwala znajomosc jakos szczegolnie. Zdecydowanie dziewczyna mila ale jaka malomowna hahahha
Druga poznalam jak przyjechala na turnus rehabilitacyjny z corka do Warszawy, pisalam tu gdzies na forum o tym. Swietna sprawa poznac kogos z kim duzo sie pisze, a ja dodatkowo ogarniam fanty na licytacje dla tej Małej. Podobno ma byc listopad/,grudzien znowu to obiecalam jej ze pokaze jej iluminacje świąteczne w Warszawie ![]()
Trendy w macierzyństwie, którym uległam to świadome rodzicielstwo i podążanie za dzieckiem.
Kiedyś wszystko było „bo tak się robi”, a teraz coraz częściej słuchamy siebie i naszych maluchów. To dla mnie ogromna zmiana na plus mniej presji, więcej czułości i akceptacji ![]()
Ooo czyli mas z nią kontakt do teraz?
Może by tak zainicjować spotkanie wszystkich mam w jakimś mieście? To było by dopiero forum na żywo ![]()
![]()
To by bylo super jak by tak i jakas przyjazn na forum powstala ![]()
Tak, od 5 lat. W ttm roku pierwszy raz sie widzialysmy. Super babeczka. Piszemy, ale nie za duzo bo to zupelnie inne zycie. Ona dzien w dzien walczy o samodzielnosc dziecka. Bardzo chce jej pomoc wiec wystawiam fanty na licytacje bo takie turnusy kosztuja nawet 15 tys za 14 dni, zalezy jaki turnus i w jakim miescie. Codziennie jakas rehabiliatacja, badania, papiery…
A tw turnusy naprawde pomagaja
serce mi peka , bo mamy dzieci w tym samym wieku( 2020 czerwiec) a ona dopiero pol roku temu napisala mi ze ryczy bo jej córeczka powiedziala MAMA… umowmy sie, kazda matka ma juz dosc TEGO MAMOWANIA mamo to mamo tamto mamo sramto i wyłam jak bobr ze ja mam dosc mamowania a ktos na to Mamo czekal tyle lat
w sumie dzieki niej zaczelam doceniac to co mam, jak duzo mam. Mam dwoch zdrowych synow…
To tak jak ja. Do tego mozna prac wszystko razem bez obaw pofarbowania😄
A ma jakąs licytacje na Facebooku? Wrzuć linka może któraś z nas będzie coś miała do wystawienia na licytację a zawsze to doatkowy grosz. No właśnie czasami tak jest że się nie docenia tego co się ma do puki nie spotkasz kogoś kto ma gorzej. Ale dobrze że jest chociaż jakiś efekt tej jej walki o sprawność skoro mówi ale pewnie poświęcenia i pieniędzy to naprawdę dużo wymaga
A może ma jakieś konto na fundacji żeby można było pomóc ![]()
Współczuję tej kobiecie. Sama organizowałam z siostrą festyn charytatywny i zbiórkę pieniędzy na moją chrześnicę, która jest niewidoma, więc wiem ile pracy trzeba w to włożyć…
Na pewno! Ciekawa jestem jak byśmy się dogadały na żywo
ja to sporo gadam, mąż mówi, że rzadko kiedy mi się buzia zamyka ![]()
![]()
U mnie zdecydowanie poszło w stronę-“kiedy Ty byłaś mała to takich cudów nie było”. Chęć zaspokojenia wszelkich potrzeb
Jakby ktos chcial wplacic 5 zl to bylabym wdzieczna, bo kazda wplata jest dla nich bardzo wazna ![]()
W styczniu jak chcecie to wkleje krs do oddania swojego 1,5% podatku ![]()
Może to nie do końca można nazwać trendem, ale samochodowe kwestie bezpieczeństwa… dzięki większej świadomości i “modzie” na hasło “tyłem do osiemnastki”, przed zakupem fotelika dla drugiego dziecka zaczęłam interesować się tematem. Cieszę się że z czasem wzrasta świadomość rodziców na temat bezpieczeństwa jazdy. Ja dzięki temu świadomie wożę 10l syna nadal w foteliku, oczywiście dopasowanym do wagi i wzrostu dziecka oraz do samochodu.
Natomiast córeczkę 2l tyłem do kierunku jazdy - w planach jeszcze przez kilka ładnych lat!
Udostępnię dalej ![]()
Bardzo dziekuje ![]()
Widze postępy Milenki i naprawde widze ile daja rehabilitacja i turnusy
sama nie wyobrazam sobie miec tak chore dziecko i byc bezradna wobec jego zdrowia ![]()
Bardzo dziękujemy za obszerne komentarze i przemyślenia!
![]()
Czy wprowadzenie któregoś z wymienionych podpunktów sprawiło Ci trudność? ![]()
My również jesteśmy fanami autentyczności i samoświadomości w macierzyństwie
![]()
Super, że ze wszystkich trendów wybrałaś dla siebie te, które najbardziej Ci odpowiadają ![]()