Czy któraś z was inwestowała w tipi dla dziecka? Zastanawiam się, czy taka zabawka do pokoju dziecięcego to dobry pomysł. Jeżeli tak to od jakiego wieku? W sumie mamy w kraju producenta tipi - firmę Ewox, której produkty są ok. Pytanie tylko, kiedy na tipi będzie dobry czas?
Ja uważam, że to świetna rzecz dla dziecka Moim zdaniem właściwie jak już dziecko nauczy się siedzieć samo to może bawić się w takim namiocie z matą
Moja córka nie dawno opanowała umiejętność samodzielnego siedzenia i właśnie myślę jej również takie tipi zakupić
Taki namiot będzie służył z pewnością na długie lata, bo jak wiadomo starsze dzieci lubią mieć swój kącik czy tzw. “bazę” w których może się schować i spędzać czas na zabawie
Namiot tipi moim zdaniem to idealna inwestycja dla dziecka na kilka lat, który dzięki wielu możliwościom do zabawy i spędzenia w nim czasu dostarcza dziecku mnóstwo frajdy
Dla takich mniejszych maluchów ważne, aby podłoże namiotu było miękkie czyli tak jak napisałam niżej - np. wyścielone specjalną matą, aby przede wszystkim było bezpiecznie
Super rzecz o ile ma się na to miejsce. O ile dziecko ma swój pokój to jest to super rzecz nawet do schowania zabawek, w końcu dziecko będzie tam trzymać wszystko. Więc na pewno przemyśl dokładnie czy masz go gdzie postawić bo to jednak zajmuje sporo miejsca.
Łooo co tu się stało… Przepraszam ale nie wiem w jaki sposób dodałam dwa takie same komentarze…
Na pewno trzeba mieć trochę miejsca. Tak, żebym sama z siebie kupiła to za duży wydatek dla mnie, ale często jest do wygrania w konkursach i próbuje swoich sił choć słabo mi póki co idzie
Witam. ? My właśnie chcemy sprawić naszej córce tipi i suchy basen z piłeczkami, kiedy zacznie chodzić. Jak narazie mamy okres gibania się na “czterech” i czekamy z niecierpliwością. Z rozmów z koleżankami, które mają starsze skarby wnioskuję, że to dobry zakup. Każda chwali, że dziecko bardzo interesowało się zabawą. Pozdrawiam. ?
Tipi są na prawdę świetne. My póki co nie mamy tyle miejsca aby pomieścić taki namiot w pokoju, ale kuzynka córeczki taki ma i razem chętnie się w nim bawią. Na prawdę dostarcza im sporo frajdy a dodatkowo wygląda świetnie w pokoju malucha.
Jestem mamą chłopca, ale mimo to z ciekawości zajrzałam na wątek, bo tipi bardzo mi się podobają. Pamiętam, że jako dziecko miałam w pokoju swój domek, nieco większy niż tipi, może pamiętacie takie składane plastikowe rurki na które nakładało się materiał z nadrukiem domu?
dla mnie to była super zabawka, spędzałam tam mnóstwo czasu. Myślę, że tipi to namiastka takiego własnie domku, tylko czy nie za mała? Tipi świetnie wpasowywuje się w wystrój pokoików naszych pociech, ale czy będzie wykorzystany?
Świetny pomysł z tym namiotem ja jak byłam mała to też robiłam domki albo namioty z koca. Myślę że będzie idealny dla dziecka około 3 roku życia
mamameg dlaczego uważasz, że tipi jest skierowane bardziej do dziewczynek? To jest namiot indiański a nie domek i mi w pierwszej kolejności bardziej kojarzy się z chłopcem choć przeznaczone jest dla obu grup
Te tipi mi się bardzo podobają i chętnie kupię córce.
Namiot świetna sprawa. Dzieci zawsze najchętniej bawią się w swoich bazach i skrytkach. Pamiętam jak byłam mała, że lubiłam bawić się w szafie? swojej córci kupię tipi, tylko jak podrośnie trochę
Ja również uważam, że takie tipi to super sprawa, pamiętam jak sama robiłam sobie namiot pod stołem, który zaścielałam dużym kocem żeby stworzyć ściany? mi podobają się też takie podwieszone do sufitu baldachimy, które też mogą pełnić podobną funkcję jak tipi.
U nas tipi nie przejdzie… Podobają mi się bardzo, ale nie mamy miejsca to raz, a dwa żadnych bibelotów tego typu nie możemy mieć ze względu na alergię synka na roztocza… A niektóre są naprawdę mega ładne I też robiłam namioty z koców i zasłon w dzieciństwie, piękna sprawa
Wcześniej pisałam, że sama z siebie bym nie kupiła, ale gram o niego w konkursach i w końcu wygrałam i patrząc, że u nas robi większą furorę niż się spodziewałam to próbuję szczęścia dalej bo dzieci w rodzinie jest naprawdę dużo
Ja sama bym nie kupiła. Albo bym starała się sama zrobić taki albo jak się uda wygrać to będę mieć
Mi też się bardzo podobają tipi ale może dostaniemy na roczek . Miejsce mamy ale z drugiej strony nie wiem czy synek nie jest za mały . Tak samo bardzo mi się podobają baseny z kulkami ale z kim bym nie rozmawiała kto ma to jest niezadowolony ze sprzątania heheh
Oj tam ja po córce lubię sprzątać zabawki nie przeszkadza mi to :)
Ja z basenu z piłkami jestem zadowolona ;) dziecko ma ogromną frajdę, a ja w tym czasie mogę nadrobić zaległości, sprzątania jest i nie, to zależy od dziecka jak się bawi i od wieku, bo jak już rozumie to trzeba zachęcać do pomagania przy sprzątaniu.
Co do tipi, to też się zastanawiam właśnie czy nie kupić dziewczynkom do ich pokoju teraz...Ale nie wiem czy będą zgodne przy jednym...