Mam 22 lata. Staramy się z partnerem o dziecko. Cykle mam 28 dniowe, współżyliśmy 12, 14 i 17 dnia cyklu. Okres spóźnia mi się 4 dzień. Niestety - testy ciążowe z moczu negatywne :(
Czy to jednak może być ciąża?
Na BetabHCG z krwi mam zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu, jeżeli okres do tego czasu się nie pojawi
Oczywiście że możesz być w ciąży. Te testy z moczu nie zawsze wychodzą więzienie wiarygodnie od razu :). Zrób jeszcze jeden test albo idź na betę i będziesz miała pewność ;)
Oczywiście że jest szansa! Testy z moczu czasami od razu nie wychodzą tylko dopiero po kilku dniach, im później zrobisz tym bardziej będzie wiarygodny. Zrób kolejny test za 2 -3 dni. Albo faktycznie idź na Betę, ten test zawsze jest wiarygodny.
Szansa zawsze jest ale powody mogą być różne stres zbyt duże nastawienie sie ze sie uda sama wiem ze swojego przykładu ze organizm potrafi pływać nam naprawdę różne figle i dawać rozne ludzące oznaki ciąży mimo że jej nie ma a my potrafimy sie tak spiąć ze miesiączka nie nadchodzi no ale poprostu sama zobaczysz najlepiej zrób test z krwi i będziesz wiedzieć wszystko trzymam za Was kciuki abyś jak najszybciej na teście ciążowym zobaczyła te wymarzone 2 kreski daj znac za jakiś czas Jak sie sytuacja rozwinęła i czy jest czego gratulowac kochana
Testy płytkowe nie są takie pewne jak wynik z krwi zawsze jest szansa może być tak że jest jeszcze za wcześnie by test to pokazał dlatego zawsze warto zrobić badanie z krwi dla pewności :)
Zgadzam się z dziewczynami. Po badaniach będziesz miała pewność. Ja z kolei po wykonanym teście wykonałam szereg badań na potwierdzenie ciąży, beta, progesteron, żeby mieć pewność. U mnie się potwierdziło. Termin marcowy. Trzymam kciuki ogromnie za Ciebie!
Ps. Przy pierwszej ciąży pierwsze testy wyszły negatywne, tydzień później były już pozytywne.
Życzę Ci abyś zobaczyła dwie kreseczkami a niedługo potem bijące serduszko. Szansa jest, bo jak zrozumiałam zawsze miałaś regularne cykle? Różne testy różnie pokazują. Mi np. Na jednym wyszła ciąża na drugim nie. Możesz jeszcze poczekać chwilę i zrobić za kilka dni test z moczu, możesz zrobić badanie z krwi - to już jak Ci lepiej. Jednak pamiętam, że fakt że się starasz i pewnie stresujesz, też może mieć wpływ na Twój cykl. Na Twoje korzyść przemawia wiek, regularne cykle, także bądź pozytywnych myśli.
Test może nie wykazać ciąży jeśli jest jeszcze wcześnie. Najlepiej właśnie zrobić badanie z krwi. My jak się staraliśmy i dzidziusia to raz tak się zdarzyło że okres spóźniał się 5 dni, nie robiłam wtedy testu, a okres się pojawił. Mam nadzieję że wasze starania będą owocne.
Testy mają taki urok, że nie zawsze wszystko wykryją :) u mnie był cień kreski 5 dni po spodziewanym okresie, więc lepiej zrobi betę z krwi, tam wyjdzie od razu czarno na białym :)
U mnie testy akurat były zawsze pozytywne jak okres mi się dłużej niż 3 dni spóźniał. Może kolejny test z innej firmy zrob. Trzymam kciuki żeby się udało.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.