Testy ciążowe, jak interpretowac

Ewidentnie wygląda to na ciążę. Ale pamiętaj też że trzeba działać tak jak tam jest napisane na teście czyli np po 2-3 minutach sprawdzać bo np za 15 min kreska może być inna. Sprawdź sobie w dniu miesiączki jeżeli uważasz że cię to uspokoi. Idź też do lekarza najwyżej skieruje cie na betę

Zrób sobie jeszcze raz test ciążowy dla pewności z samego rana. Test ciążowy powinno się na początku robić rano, ponieważ poranny mocz jest bardziej skoncentrowany po nocy bez picia i oddawania moczu, co powoduje najwyższe stężenie hormonu ciążowego (hCG) i zwiększa wiarygodność wyniku. Później (po terminie spodziewanej miesiączki) można też robić w ciągu dnia bo ten hormon rośnie cały czas. Najlepiej zrobić betę i ją powtórzyć po 2 dniach bo to daje dodatkową pewność. Ja byłam na USG pierwszym ok 7 tygodnia i już było widać maleństwo :smiling_face_with_three_hearts: także Gratulacje :partying_face:

1 polubienie

Nie do końca rozumiem co to znaczy że masz traumę z betą. Uważam że ona jest bardziej miarodajna.

Ja sama jestem po dwóch poronieniach około 8 tygodniu dwóch ciążach biochemicznych więc znam to naprawdę znam to. Ale uważam że w tym momencie beta trochę więcej ci powiem niż o taki zwykły test zrobiony w domu bo tam masz widok na realny przyrost. Teraz warto za około dwa tygodnie umówić się do lekarza by potwierdził pęcherzyk

2 polubienia

Ewidentnie jest druga kreska🙂

1 polubienie

Ciąża gratulacje :heart: poczekaj do okresu i dla pewności idź na betę.
ja zostawiłam test na pamiątkę i słyszałam takie coś ze jak się robi niebieski test pozytywny to będzie chłopiec a różowy dziewczynka
mi się sprawdziło
mojej koleżance nie :grinning:

1 polubienie

Też obstawiam ciążę! Gratulacje :heart: umów się do ginekologa na potwierdzenie, ale raczej nie wcześniej jak w 6 tc :blush:

1 polubienie

Jak na moje to ciąża :slight_smile:

Wszystko wskazuje na to że jesteś w ciąży :blush::heart_eyes:
Oczywiście możesz zrobić test jutro jeśli na jutro przypada dzień spodziewanej miesiączki :wink:
Ja robiłam własnie w dzień spodziewanej miesiączki albo dzień po i miałam bardzo widoczna kreskę, a zrobiłam wtedy ten test wieczorem :smiley:
ale tak jak podpowiadają dziewczyny, jednak beta będzie najbardziej wiarygodna :wink:

Ewidentnie jesteś w ciąży :crossed_fingers::crossed_fingers:

Dwa testy z dzisiaj, dzień spodziewanej miesiączki, w poniedziałek dzwonię do lekarza się umówić :smiling_face_with_three_hearts:

9 polubień

Koniecznie się umów. Wyglądam na to że jesteś w ciąży gratulacje :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

No to gratulacje kochana tyle testów to nie może być inaczej :revolving_hearts::footprints:

Gratulacje :hugs::partying_face: świętujcie z partnerem

Z tym swietowaniem to ostroznie, ciaza biochemiczna tez wychodzi na takim tescie.

na pewno Ola jest świadoma różnych scenariuszy, w takim momencie też warto pozwolić sobie na trochę radości i pozytywnego myślenia :wink: trzymamy kciuki :heart:

2 polubienia

Gratulacje :slight_smile: ale koniecznie daj znac co powie lekarz :wink:

No i pięknie :heart::heart::heart:

1 polubienie

I kolejny nasz bobasek forumowy :white_heart::tada: zostań z nami na dłużej @ola11415 :blush::blush::blush:

2 polubienia

Super sprawa :smiling_face_with_three_hearts: jeszcze raz gratulacje

1 polubienie

Gratulacje😊

1 polubienie