Cześć dziewczyny, u mnie sprawa wygląda tak, że 5 dni przed spodziewana miesiączka zrobiłam test ciążowy, nie robiłam go z porannego moczu tylko w dzień, wyszła blada kreska, dwa dni później zrobiłam kolejny test, wyszła kreska taka sama, wczoraj zrobiłam test w dzień i wyszła ciemniejsza kreska, a teraz robiłam swój pierwszy test z rana bo wszystkie poprzednie robiłam w dzień, z tych wszystkich i jest wyraźniejsza ta kreska, jutro mam dzień spodziewanej miesiączki, nie chce robić bety bo mam z nią tylko złe wspomnienia, czy powtórzyć test jutro też z rana i porównać z tym testem dzisiejszym z rana czy ten wczorajszy test w dzień a dzisiejszy z rana może trochę przekłamywać ? A może zrobić dzisiaj też test w dzień i zobaczyć czy ta kreska będzie też ciemna czy jaśniejsza ? Boje się ciąży biochemicznej bo miałam taką 3 miesiące temu …
Mi to wygląda ewidentnie na ciążę oczywiście ten poranny mocz powinien dać najmocniejszą kreskę i jeśli chcesz się upewnić to możesz jutro zrobić jeszcze jeden test z rana
Chociaż mimo wszystko ja bym Ci poleciła iść na betę wtedy będziesz miała jasność, jedna dziś, kolejna za dwa dni i zobaczysz jak rośnie
Pamietaj tylko ze odczyt testu z wczoraj juz jest niewazny i moze miec inne kolory. Takze tak czy inaczej czeka Cie beta i sprawdzanie przyrostu.
Nie boj sie
Wygląda na pozytywny wynik testu ciążowego, najlepiej zrobić testy z rana, ja by sie upewnić zrobiłam dwa różne i do tego owulacyjny (ale to kwestia że takie miałam pod ręką w domu a musiałam sie upewnić ) jesli powtórzą ci sie pozytywne i nie dostaniesz miesiączki to ja bym sie umówiła do lekarza, tylko takiego dobrego z dobrym USG i lepieniem on wówczas zobaczyć czy cos tam sie zaczyna.
Jeśli po weekendzie nie dostanę miesiączki to się umowie do lekarza, mam swojego lekarza, bo to by była moja druga ciąża jeśli by skończyła się porodem, ale w pierwszej nie robiłam testów tak wcześnie jak teraz dlatego mam dylemat co robić, ale chyba po prostu poczekam, jeśli nie dostanę okresu w weekend to w poniedziałek zrobię test
Kochana na wizyte u lekarza bedzie jeszcze za wczesnie. Nic nie bedzie na usg widac i tylko bedziesz sie stresowac a i tak lekarz zaleci Ci zrobienie bety i powtorzenie jej zeby zobaczyc przyrosty
Nie koniecznie, ja robiłam test kilka dni przed miesiączką i wyszedł właśnie pozytywny, zapisałam sie do lekarza, czekałam jakiś tydzień i na USG było widać już pęcherzyk - 5 tydz., oczywiście miałam przyjść za 3/4 tyg ponownie czy sie rozwinął itd
Ale to dalej niewiele daje. Sam pecherzyk. Z reszta to bardzo indywidualne i raz go widac a raz nie, tak samo jak zarodek czy bijace serduszko. Jedne maja wczesniej widoczne inne pozniej. A po co sie denerwowac ze na wizycie nic nie widac ? Lepiej odczekac jeszcze i wtedy isc zeby po wizycie wyjsc ze spokojna glowa
Ja za to w obu przypadkach okazywalo sie ze bylo za wczesnie mimo ze to byl 5 tydz weglug obliczen. Stres byl ogromny bo na kolejnej wizycie dalej nie bylo serca. Jakbym wiedziala to co wiem teraz to duzo mniej bym sie stresowala a to przeciez jest mega wazne podczas ciazy
Według mnie to ewidentnie ciąża , kreska jest widoczna. Ja miałam tak jaśniutką , że zastanawiałam się czy ona faktycznie jest czy to moja wyobraźnia. Nie nastawiaj się , że obie kreski będą tak mocne bo nie jest to konieczne aby to była ciąża. Ja osobiście bym odpuściła kolejne testy bo możesz zrobić ich jeszcze mnóstwo i ciągle będzie dylemat. Raczej skupiłabym się na wizycie u ginekologa. Bo to on tak naprawdę wszystko dokładnie oceni
Jal dla mnie to ciaza gratuluje
Dla pewnisci mozesz zrobic z krwi test ale wydaje mi sie ze nie ma takiej potrzeby
U mnke byla slabsza kreska i bylam w ciazy
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.