Testy ciążowe, jak interpretowac

Cześć dziewczyny, u mnie sprawa wygląda tak, że 5 dni przed spodziewana miesiączka zrobiłam test ciążowy, nie robiłam go z porannego moczu tylko w dzień, wyszła blada kreska, dwa dni później zrobiłam kolejny test, wyszła kreska taka sama, wczoraj zrobiłam test w dzień i wyszła ciemniejsza kreska, a teraz robiłam swój pierwszy test z rana bo wszystkie poprzednie robiłam w dzień, z tych wszystkich i jest wyraźniejsza ta kreska, jutro mam dzień spodziewanej miesiączki, nie chce robić bety bo mam z nią tylko złe wspomnienia, czy powtórzyć test jutro też z rana i porównać z tym testem dzisiejszym z rana czy ten wczorajszy test w dzień a dzisiejszy z rana może trochę przekłamywać ? A może zrobić dzisiaj też test w dzień i zobaczyć czy ta kreska będzie też ciemna czy jaśniejsza ? Boje się ciąży biochemicznej bo miałam taką 3 miesiące temu … :frowning:

Dodałam zdjęcie, test niżej z dzisiaj

Mi to wygląda ewidentnie na ciążę :wink: oczywiście ten poranny mocz powinien dać najmocniejszą kreskę i jeśli chcesz się upewnić to możesz jutro zrobić jeszcze jeden test z rana :wink:

Chociaż mimo wszystko ja bym Ci poleciła iść na betę :wink: wtedy będziesz miała jasność, jedna dziś, kolejna za dwa dni i zobaczysz jak rośnie :wink:

1 polubienie

Dla mnie to ciąża - gratuluję :blush::blush::blush: jutro z rana spróbuj jak piszesz , hmm czy bedzie ciemniejsza ? Zobaczysz sama :slight_smile:

1 polubienie

Gratulacje będziesz mamą :star_struck: u mnie taka blada kreseczka ma już 8 miesięcy :smiling_face:

1 polubienie

Pamietaj tylko ze odczyt testu z wczoraj juz jest niewazny i moze miec inne kolory. Takze tak czy inaczej czeka Cie beta i sprawdzanie przyrostu.
Nie boj sie :heart:

1 polubienie

Dla mnie to tez wyglada na ciaze :wink: ale dla pewnosci powtorz jeszcze test :slight_smile:

1 polubienie

Wygląda na pozytywny wynik testu ciążowego, najlepiej zrobić testy z rana, ja by sie upewnić zrobiłam dwa różne i do tego owulacyjny (ale to kwestia że takie miałam pod ręką w domu a musiałam sie upewnić :wink: ) jesli powtórzą ci sie pozytywne i nie dostaniesz miesiączki to ja bym sie umówiła do lekarza, tylko takiego dobrego z dobrym USG i lepieniem on wówczas zobaczyć czy cos tam sie zaczyna. :slight_smile:

1 polubienie

Jeśli po weekendzie nie dostanę miesiączki to się umowie do lekarza, mam swojego lekarza, bo to by była moja druga ciąża jeśli by skończyła się porodem, ale w pierwszej nie robiłam testów tak wcześnie jak teraz dlatego mam dylemat co robić, ale chyba po prostu poczekam, jeśli nie dostanę okresu w weekend to w poniedziałek zrobię test

1 polubienie

Śmiało jak jutro przypada Ci okres a go nie będzie to rób test :grinning: chociaż no te kreski na poprzednich testach ewidentnie na coś wskazują :heart:

1 polubienie

Kochana na wizyte u lekarza bedzie jeszcze za wczesnie. Nic nie bedzie na usg widac i tylko bedziesz sie stresowac a i tak lekarz zaleci Ci zrobienie bety i powtorzenie jej zeby zobaczyc przyrosty

1 polubienie

Tzn no mi chodziło właśnie że umowie się do lekarza ale zanim będzie dostępny to 2 tyg gdzieś więc już coś będzie wiadomo wtedy pewnie :blush:

Ja robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki w dzień około 15 i wyszła mi blada kreska teraz jestem już w 26 tygodniu ciąży :sweat_smile: także gratulacje :tada:

2 polubienia

Nie koniecznie, ja robiłam test kilka dni przed miesiączką i wyszedł właśnie pozytywny, zapisałam sie do lekarza, czekałam jakiś tydzień i na USG było widać już pęcherzyk - 5 tydz., oczywiście miałam przyjść za 3/4 tyg ponownie czy sie rozwinął itd

Ale to dalej niewiele daje. Sam pecherzyk. Z reszta to bardzo indywidualne i raz go widac a raz nie, tak samo jak zarodek czy bijace serduszko. Jedne maja wczesniej widoczne inne pozniej. A po co sie denerwowac ze na wizycie nic nie widac ? Lepiej odczekac jeszcze i wtedy isc zeby po wizycie wyjsc ze spokojna glowa :heart:

Jasne, to mega indywidualne i też zależne jaki sprzęt kto ma itd. ja wolałam iść bo to właśnie dało mi spokojna głowę :wink:

1 polubienie

Ja za to w obu przypadkach okazywalo sie ze bylo za wczesnie mimo ze to byl 5 tydz weglug obliczen. Stres byl ogromny bo na kolejnej wizycie dalej nie bylo serca. Jakbym wiedziala to co wiem teraz to duzo mniej bym sie stresowala a to przeciez jest mega wazne podczas ciazy

Wygląda na pozytywny :smiling_face::smiling_face: gratulacje , będziesz mamą :smiling_face_with_three_hearts:

Według mnie to ewidentnie ciąża , kreska jest widoczna. Ja miałam tak jaśniutką , że zastanawiałam się czy ona faktycznie jest czy to moja wyobraźnia. Nie nastawiaj się , że obie kreski będą tak mocne bo nie jest to konieczne aby to była ciąża. Ja osobiście bym odpuściła kolejne testy bo możesz zrobić ich jeszcze mnóstwo i ciągle będzie dylemat. Raczej skupiłabym się na wizycie u ginekologa. Bo to on tak naprawdę wszystko dokładnie oceni

Dokładanie zgadzam się z dziewczynami powyżej. Wygląda ewidentnie na ciążę. Miałam podobne kreski.

Jal dla mnie to ciaza :clap: gratuluje :heart:
Dla pewnisci mozesz zrobic z krwi test ale wydaje mi sie ze nie ma takiej potrzeby :slight_smile:
U mnke byla slabsza kreska i bylam w ciazy :slight_smile:

1 polubienie