Termometr bezdotykowy

Czy możecie polecić termometr bezdotykowy, taki którym zmierzymy temperaturę w uchu, na czole ale którym można dodatkowo zmierzyć temp. wody do kąpieli albo pomieszczenia. Czy polecacie jakiś konkretny model, albo firmę? A może używacie zwykłych termometrów do mierzenia temp. dziecka?

https://lovi.pl/forum/13/2773

https://lovi.pl/forum/11/189

Istnieje już kilka podobnych wątków,zanim założysz nowy wątek sprawdź w lupce czy może już istnieje.

Ja kupiłam w Biedronce, zupełnie nieplanowany a okazał się naprawdę dobry.

Ja mam kupiłam A czy mogę polecić chyba średnio zawsze pokazuje inaczej jedynie co można mierzyć czoło i w uchu w uchu lepszy pomiar . I tak zawsze sprawdzam rteciowym A tym pi razy drzwi. Więc nawet nie podaje marki .ja kupilam na allegro za okolo 40 zł .niby z polecenia Ale sredni

Ja proponuję przenieśc dyskusje pod jeden z wątków podanych przez Moniczke. Nie róbmy bałaganu 

mAmakisi podając firmę termometru mogłabyś przestrzec inne mamy przed jego zakupem skoro jest średniej jakości.

Mamameg jumper 408

Mu używamy od kilku lat Promedix. Pomiary są wiarygodne i szybkie. Fajna opcją jest podświetlany wyświetlacz co przydaje się podczas mierzenia temperatury w nocy.

Ja używam Microlife NC150. W sumie siostra przy dwójce dzieci i brat przy trójce również mają ten sam. Polecamy wszyscy. 

+ dobrze mierzy temperaturę ( wiarygodnie)

+ można wyłączyć dźwięk

+ dobra cena na rynku

+ podświetlenie na czerwono, gdy temperatura jest za wysoka 

+ super opakowanie na termometr w zestawie, coś jak etui. ?

A u mnie jedynie taki jak rteciowy pokazuje dokładny wynik. Wszystkie elektryczne jakie miałam pokaxuja zły wynik bo na sobie sprawdzam pierwsze i ciągle inny wynik. Nie raz miałam 35 stopni wg takiego elektrycznego 

Natalia z tego co wiem to termometry rtęciowe nie są Już dostępne w sprzedaży w Polsce.

Mi się  udało kupić przez Internet rteciowy Ale już zw dwa lata temu 

My mamy termometr bezdotykowy na podczerwień firmy Intec  hm-668B. Pomiar bardzo dokładny zgłaszający się ze wszystkimi standardowymi termometrami w moim domu.

Mamameg to prawda, napisałam że taki jak rteciowy bo wygląda tak samo i sprawdza się równie dobrze tylko ma inną substancje w sobie zamiast rtęci tzw bezrteciowy. 

Ja mam co prawda dotykowy ale elektroniczny z lidla i jest tak w miare ok ale mógłby być lepszy. W aptekach normalnie są dostępne szklane termometry tylko już nie z rtecią. My w domu cały czas mamy jeszcze jeden rteciowy - jakoś się zachował 

U mnie sprawdził się  termometr z Lidla, którym mierzę temperaturę w uchu całej rodzinie. Mam wymienne nakładki na końcówkę termometru, aby było to higieniczne. I póki co zawsze pokazywał prawidłowo. 

Ja mam taki zwykły elektroniczny "pod pache" to on jeszcze w miarę mierzy a kosztował z 30zl. Mam też elektryczny do czoła i z możliwością do ucha za który dałam jakieś 70zl i pokazuje zazwyczaj że mam 31 stopni więc to już nie jest mała pomyłka 

witam polecam całkowicie termometr zakupiony w media expert za niewielkie moim zdaniem pieniądze jak widzę inne ceny podobnych . A dokładna nazwa to Termometr ORO-MED Oro-Baby Compact

Ja również kompletuję wyprawkę, poszperałem w internecie, w opiniach i znalazłam idealny termometr Termometr Visiofocus 0640. Mierzy w ciągu jednej sekundy, nie nagrzewa się i od razu można dokonać następnego pomiaru, szybka kalibracja sprzętu względem otoczenia, posiada ledowy sensor odległości, czyli wiadomo że odległość mierzenia jest idealna, można stosować do pomiaru wody, jedzenia to takie zalety pisane na szybko �

Niestety często jakośc idzie z ceną a dać więcej niż 150zl za termometr to trochę dużo. Niby przydaje sie na lata ale mimo wszystko fajnie jakby coś tańszego było równie skuteczne 

Dużo koleżanek moich kupiło taki z neta za 100 zł bezdotykowy i wszystkie są mega zadowolone. Nazwy kurcze nie pamiętam niestety.. Ale temperatura zawsze była realna tym bardziej że testowały z rteciowymi i nigdy nie było z nimi problemu. Więc na podstawie ich opinii śmiało można brać, �