Dziewczyny,
Juz na usg III trymestru to wyszlo , po tym też na izbę przyjęć przyjechałam na ktg, tydzień temu wizyta u lekarza tez wyszla tachykardia 190 uderzeń serduszka i dzis mnie zostawili na odd bo też miałam kontrolną wizytę, jestem w 33 + 1 tygn ciąży , dziś było opóźnienie 1,5 h i czekanie na swoja kolej na korytarzu tez mi cisnienie podniosło, bo pani pielęgniarka przyszła pol godziny po czasie i wszystkie kobiety czekaly…
Od soboty płaczę przez sprawy rodzinne , nie sypiam w nocy.
Piszę nieskładnie ,ale nerwy robią swoje
Lekarz skierowal mnie na oddzial bez dwoch zdań po usg , poszedl ze mna ,abym się zarejestrowała, ten gabinet jest też szpitalu wiec tylko wyjechalam windą z pielęgniarką.
Powiedzial ,ze jak tachykardia bedzie sie utrzymywała to profesor moze podjąć na dniach decyzje o cc , jestem przerażona ,nerwy szaleją dalej we mnie - a to wszystko przez moj stres , za bardzo wszystko biorę do siebie i nie potrafię tak o odbić od siebie niektórych rzeczy.
Nie umiem tak o wyłączyć myślenia, a magluje w głowie tematy.
Proszę dajcie Wy mi siłę ,abym to przetrwała.
Czy ktoras z Was przechodziła to samo ?
Termin wg miesiaczki mam na 26 maj, ale ze względu na cukrzycę wyznaczyli na 19 maj, a teraz przed chwilą lekarz powiedział ,ze będzie jeszcze wcześniejszy termin wywołania porodu o tydzień.
Coreczka w domu z narzeczonym , dobrze ,ze babcia Córki mieszka niedaleko i dzis przyjdzie do niej , a mi rzeczy facet dowiezie, zupkę na jutro jej zrobi babusia.
Nie spodziewałam się, że dziś zostane juz w szpitalu i to aż do piątku
Duzo robia Twoje nerwy ktore dziecko juz odczuwa. Aaa i koniecznie pij duzo wody, mi lekarka mowila ze jak malo sie pije to serduszko dzieciatka duzo szybciej bije. To tak z praktycznych rad.
A ogolnie to po prostu postaraj sie uspokoic, najlepiej nie mysl o problemach a o czyms przyjemnym. Musisz die uspokoic, to najwazniejsze
Mam nadzieje ze beda obserwowac Cie i puszcza do domu
Ty mi się od razu przypomniałaś,ze tez tak przeżywasz wszystko i jestes bardzo wrażliwa, tez tak mam jak Ty.
Wbreb pozorom można nas łatwo złamać.
Mam nadzieję, ze bedzie dobrze…
To bardzo miłe, że mnie wspominasz w myslach. Oj tak, mamy to do siebie, ze wszystkim sie bardzo przejmujemy a bywa tak, że wlasnie niepotrzebnie.
Narazie popros meza o jakas ksiazke, sprobuj odetchnac,przespac sie.
Pamietaj, ze lekarze tak szybko nie dadza Cie wykonczyc, wiec badz dobrej mysli sciskam mocno
Danutka przez twój stres dziecku też może puls podskoczyć. Trachykardia to na szczęście przyśpieszone ale miarowe bicie serduszka więc nie jest to jakoś strasznie groźne ale trzeba monitorować. Wiem że łatwo powiedzieć ale nie odbieraj sobie wszystkiego do głowy. Nie znam cię ale lubię czytać twoje odpowiedzi jakoś tak wydaję mi się że taka ,swojska, babka jesteś dlatego pewnie będe się martwić. W ogóle jakoś tak jak coś tutaj piszecie to wczuwam się w to bo czasami wy bardziej mnie zrozumiecie niż najbliżsi. Danutka siły otuchy i wszystkiego co najlepsze daję ci od siebie. Dawaj znać co i jak
Weź tam w sali odpal jakieś kadzidła, medytuj albo coś hahaha nie no ale tak serio to cesarka nie jest tragedia a tydzień różnicy to żadna różnica. Lekarze wiedzą co robić więc musisz im zaufać
Tak, ja ogolnie jestem otwarta, ale latwiej mi sie tu wygadac niz np napisac cos do kumpeli. Serio. Tu sie stworzyla taka fajna spolecznosc Mamuś, ze jak cos sie dzieje to odrazu chce Wam to napisac ! Czasem az mnie trzeslo ze dalej forum nieaktywne, a ja mam Wam tyyyyyle do opowiedzenia !
A dziękować - mam takie same wrazenia o Tobie
Kadzidła bym sie udusiła chyba hahah
Obok mnie dziewczyna od czwartku leżala i tez na kontroli lekarz juz ją na odd zostawil, ale to 39 tydz a dzis juz poszla na porodówkę z rozwarciem 4 cm przez balonik
Jestem sama na dwuosobowej sali
Mam tez podgląd na kamerce na córę ,dom wiec tyle dobrze , ale jak plakala to bym stad wyszla zeby ją przytulić…
Mam czasopisma, ksiazke z blw dla córki, jedzonko na szczescie na potem przywizione przez faceta bo kolacja byla o 17 , a potem zęby w ścianę jakbym nie miala co jeść.
Czuje ze młodą się czasem za bardzo rusza , tez przy skokach cukru
Mam nadzieje ,ze jutro ktg tez wyjdzie dobrze ,i po jutrze tez moze by mnie wypuscili w czwartek przed czasem…
No tak jest dokładnie. Łatwiej tutaj napisać bo tak naprawdę niby personalnie się nie znamy ale wiemy o sobie bardzo dużo i w sumie mnie to daje taki wewnętrzny spokój że mogę się wygadać i zawsze któraś z was napisze coś przez co od razu jest uśmiech na twarzy. Dziękuję Wam że jesteście
Dokładnie , ja to nawet nie chce mowic mojej cioci, ktora nas wychowywała bo mamy tez nie mam ,zmarla jak mialam 6 lat i pamiętam ją w szpitalu ,pytalam czemu włosów nie ma , to powiedziala ,ze pielegniarki jej zabrały ,ale dały kaczuszkę ,która mam do dzis , 31 lat temu… a bracia byli jeszcze młodsi, ojciec tez mi zmarl kilka lat temu.
Wiecie moja mama miala tylko 29 lat gdy zmarla , i 4 dzieci zostawiła…
Ahh tak mnie wzielo na wspominki.
Czuje sie czasem sama ,wiecie…
Takze super ,ze mamy takie forum @LOVI_Redakcja dziękuję
Matko Danutka to faktycznie ciężkie życie miałaś. Ale dobrze że była ciocia która was wychowała wiadomo że ci ciężko po takich wspominkach bo chciałabyś dużo mamie powiedzieć, pokazać. Nie wiem czy wierzycie w to że zmarli,nas widzą, ale ja wierzę i wierzę w to że mama jest z ciebie bardzo dumna. Jest takie powiedzenie że ktoś bliski odchodzi- ktoś bliski się rodzi i coś w tym jest.
Danutka nie wiem co powiedzieć, bo tyle, że będzie dobrze i żebyś się nie martwiła, to jedyne co przychodzi mi do głowy
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko skonczy się dobrze, po twojej myśli!!
Przede wszystkim postaraj się nie stresować (wiem łatwo się mówi) ale maluszek odczuwa Twoje emocje.
Trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze po Twojej myśli. A cc to nie koniec świata, to zabieg ratujący maleństwo i mamę.
Ah w takich momentach przychodzą mi przykre wspomnienia.
Ale bedzie dobrze , swoja rodzinę zalozylam i musi byc dobrze i do przodu Ty rowniez Tworzysz piękną familię 🩷🩵:sun_with_face:
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.