Niestety nie pomogę, bo bawiłam się tylko w makramę. Ale życzę powodzenia i wytrwałości, bo to super sprawa! :)
Właśnie zakupiłam sprzęt i skończyłam oglądać tutoriale no i chciałabym zacząć coś działać na szydełku. Czy może są tu mamy "szydełkary" ;), które doradzą od czego najlepiej zacząć? Dawajcie wszelkie rady i możecie też podzielić się swoimi dziełami, chętnie się zainspiruje.
Robótki ręczne to super sprawa na odprężenie niestety trzeba mieć na to czas. Ja co prawda nie na szydełku ale udało mi się zrobić kilka skrzatów:):) powodzenia
Nie bawiłam się nigdy w szydełkowanie ze względu na brak czasu :) Teściowa bardzo dużo robi takich ręcznych robótek na szydełku :) Inspiruje się internetem :) Ogląda filmiki.
Nie bawiłam się ale siostra szydełkuje naprawdę super maskotki !
świetne zajęcie
ja kiedyś robiłam na szydełku zaczynałam od podstaw jak jakieś czapeczki dla lalek czy ubranka właśnie dla zabawek :D tak byłam w tedy bardzo młoda i uwielbiałam robić na szydełku i drutach :D
Ja to nie mam talentu ale jak widzę jakie cuda potrafią ludzie stworzyć to jestem pod wrażeniem.
na pewno na YT znajdziesz mnóstwo porad lub inspiracji. Możesz też poszukać na Instagramie lub Tik toku.
W Action widziałam fajne zestawy startowe na początek.
Ja nie doradcze bo sama jestem laikiem ale też kiedyś lubiłam . Teraz nie mam czasu się w to bawić chociaż bardzo bym chciała bo lubiłam to zajęcie. To mega wyciszające i wciągające. No i ta satysfakcja jak coś swojego zrobimy . Ja potrafiłam takie proste rzeczy jak kocyk, dywanik koło łóżka czy koszyczek na kosmetyki do lazienki
Ja typowego zestawu nie mam ;( jedno szydełko na którym zawsze robiłam z różnych włóczek i coś tam wychodziło;) wolę Szyc niż robić na szydełku ale coś tam dla lalek prostego to uda mi się zrobić;) zawsze podpatruje Pinterest lub coś z google ;) nigdy nie robiłam typowo ze wzoru jaki był podany chociaż takie też są;) a z przyglądania;)
Ale zapewne są dziewczyny które więcej robiły na szydełku więc coś podpowiedza ;)
Myślę, że internet to skarbnica wiedzy. Jakieś tutoriale na youtube np :)
Jak uczęszczałam do podstawówki, to babcia uczyła mnie na szydełku robić biały kołnierzyk. :) Szydełkując czy robiąc na drutach można się wyciszyć.
Ja też nie pomogę, trochę z makramą się bawiłam bardziej:)
Ale bardzo mi się podobają te szydełkowe ozdoby !
Ja niestety nie mam cierpliwości do szydełkowania czy szycia. Natomiast jakby pojawiły się jakieś fajne oferty ozdób, jakieś rękodzieło to pierwsza jestem żeby kupić :)
Ja zaczęłam od łańcuszka i na tym zakończyłam;) kiedyś miałam książeczkę dla początkujących ale zrezygnowałam z dalszej nauki ;) najlepiej kiedy ktoś pokarze jak szydelkowac lub skorzystać z filmów na yt.
Polecam zapisać się do doku kultury w danym mieście. W niektórych miastach organizowane są spotkania dla osób, które uczą się lub już umieją szydełkować, haftować i wiele innych rzeczy
Fajny pomysł z tym domem kultury ale są też strony lub filmiki dla początkujących to bardziej dla tych którym ciężko się wyrwać z domu;)
Szydełkowanie to fajna forma odstresowania ktoś tu wspomniał;D o ile wszystko idzie jak trzeba;) i nie trzeba pruć;)
u nas nie ma takiego klubu a szkoda
Aniss na początku to właśnie chyba to prucie najlepiej wychodzi;P
Semii11 pochwal sie jak coś zrobisz :)