Najlepiej zacząć od doboru włóczki do szydełka. Im grubsza włóczka, tym grubsze szydełko należy dobrać. Na początek wybrałabym włóczkę bawełnianą. Na początku najlepiej najpierw zacząć od zrobienia łańcuszka na szydełku. Podczas wykonywania łańcuszka na szydełku, pamiętaj aby nie zaciskać zbyt mocno oczek, ponieważ musi się dać w nie wbić szydełko. Na pewno warto nauczyć się jak zrobić półsłupki i kółko. Pierwszą robótkę na szydełku na pewno powinnaś wybrać taką by by nie była skomplikowana. Zaczęłabym robić na szydełku od prostego szalika.
brzmi ciekawie :) ale to nie dla mnie raczej
Prucie to chyba każdemu najlepiepiej wychodzi :D córka wypatrzyła sobie. Bym jej arielke uszydelkowala. Będzie ciężko:D
Mamuśka arielka to już wyzwanie:P
Łoooo matko;)
Arielka to już zaraz przychodzą na myśl dodatki;)
Mój maluch narazie nie wymyśla ;) przy niej to wełna czy włóczka zaraz by się jej przydała i było by po robocie;D
Wow ekstra
Wow;) fajnie wam wychodzą ja nie umiem zdjęć wstawiać bo bym się też pochwaliła;)
Woow ale pięknie Wam to wychodzi:D
My ostatnio dostaliśmy misia takiego szydełkowanego. Piękna sprawa
No brawo dziewczyny :) Świetne robótki :)
U mnie teściowa potrafi pięknie szydełkować :) Koce, misie ,bombki ,ozdoby :) Nawet miśka do sesji noworodkowej mi zrobiła i koc do wózka :)
Ostatnio córka chciała się nauczyć i kupiła sobie wszystko co jej będzie potrzebne i idzie w weekend do babci się uczyć :D I tak Wam powiem ,że chyba też nabrałam ochoty :D
Hehe ;) Pati w acyionie widziałam fajne zestawy i włóczki w fajnych korzystnych cenach już od 5zl;) aż mi się oczy zaświeciły ale ja tak nakupuje a potem właśnie córka podbiera i coś kombinuje z tego robić;)
Ostatnio zrobiłyśmy fajny łapacz snów ;) do szkoły na ocenę ale fajnie wyszedł i wisi póki co w pokoju;)
Będąc w ciąży również zaczęłam szydełkować, głównie dlatego, że wysokie ciśnienie uziemiło mnie w domu. W action są fajne i niedrogie włóczki i przez internet:) tutaj podusia- przytulak :)
Zazdroszczę takich zdolności. Sama nie umiem szydełkować ani robić na drutach a chętnie bym się nauczyła. Niestety nawet oglądając filmiki nie łapię o co chodzi.
Dzisiaj na Facebooku wyskoczyl mi post o darmowym szkoleniu online z szydelkowania - Zrób Mi Mamo